Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Steve Jobs'dan öğreneceğimiz 8 hayat dersi


İnsanlara ürünleri değil hayallerini satın. O zaman sizi takip edeceklerdir.  - Steve Jobs

Steve Jobs bir girişimciydi.Ama aynı zamanda bir felsefe adamıydı. Dünyayı tanımlaması diğer insanlara göre farklıydı. İşte Steve Jobs'un olaylara nasıl baktığını anlatan 8 kısa ama önemli hayat dersi.

1- "İnsanlar aslında ne istediklerini bilmezler. Ta ki siz onlara ne istediklerini gösterene kadar."
Bir lider ol seni takip etsinler.İşi doğru yapana; yönetici, doğru işi yapana; lider denir.  İnsanlar; hayallerini gerçek dünyada arıyor. Satmanız gereken ürünler değil, Onların ürünlerinizi almasının amacı gerçekleştirmek istedikleri hayallerdir.

2- "Neyi sevdiğini (yapmak istediğini) bulmak zorundasın."
Şöyle etrafına bak yaptığı işten memnun olan insanlara bak. Onlar dünyada ki en şanslı insanlar. Öyleler çünkü ne yapmaları gerektiğini bulmuşlar. Büyük iş yapanlara bak. Tesla, Edison, Einstein ve daha nicelerine kimse onlara zorla bir iş yaptırmadı. Onlar yaptıkları işi severek yaptıkları için bu kadar başarılılar.

3- "Noktaları birleştir."
Geçmişte yaşadığın başarısızlıklar olmayan şeyler vs. hepsi aslında gelecekte başka iyi bir şeye sebep olacak. Şu andayken geçmişe bakıp noktaları birleştirebilirsin. Asla geleceğe bakıp noktaları birleştiremezsin.

4- "Öleceğini düşünmen seni kaybettiğin o şeyler hakkında çok fazla endişelenmeni engelleyecektir"
Doğru olan herkesin ölecek olması ama kimsenin buna inanmaması. Hepimize sonsuza kadar yaşayacakmışız gibi geliyor. Endişelendiğimiz büyük küçük her şey ölümün yanında sönük bir balon gibi. Onun için yapabileceklerine odaklan başarısızlıklarına değil.

5- "AÇ KALIN, APTAL OLUN"
Zamanı gelene kadar başarıya duyulan açlığınızı koruyun. O zamana kadar durmayın. Başarıyı yakalayacağınız ana kadar aptalca şeyler yapmaktan korkmayın (denemekten korkmayın). Kısaca denemekten asla vazgeçmeyin ve başarıya olan açlığınızı koruyun.
[post_ad]
6- "Her zaman gelişmeye devam edin."
Başarıyı yakaladığınız zaman iş bitmiyor. Eğer çıtayı her seferinde yükseltemiyor ve kendini yenileyemiyorsanız sonunda mutlaka kaybedeceksin.

7- "Az olan aslında çoktur."
Sadelik her zaman harikadır. minimalist yaklaşımlar çoğu zaman sizi doğru sonuca ulaştıracaktır. Çünkü az aslında çoktur...

8- "Sokrates ile bir öğleden sonra için tüm teknoloji bilgimi takas ederdim."
Steve Jobs bir sokrates hayranıydı. Dikkat ederseniz apple bir felsefe barındırıyor. Steve Jobs apple'a bu felsefeyi veren adam. Bir şirket oluştuğunda bir kimliği olur. Mesela logosu yüzüdür. Bir şirketin bir duruşu vardır ve bizce bir de felsefesi vardır. APPLE (Elma) siz yıllar önce böyle bir isim koyar mıydınız ?Bir bilgisayar şirketine koyulabilecek en uzak isim. Bir bilgisayar şirketine bu ismi önerseydiniz sizi kovalarlardı. Ama apple şimdi tuhaf durmuyor. Hatta harika bir isim İŞTE bunu başaran Steve Jobs ve şirkete kazandırdığı felsefedir.

Bilgi erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi
Steve Jobs'dan öğreneceğimiz 8 hayat dersi Reviewed by bilgierdemdir on 17:14:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.