Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Paranın Satın Alamayacağı 10 şey


Para bu dünyadaki en önemli materyallerden biri. Para asla kötü bir şey değil. Paranın sınırlarını söylüyoruz. Bu materyali hayatın anlamı yapan insanlar var. Bu hayatta sadece para istemek ve para için olmayacak işler yapmak büyük bir yanlış. Paranın açamayacağı kapı yoktur derler. Bu doğru değil bizce. Bu hayatta paranın aslında sadece bir materyal olduğunu gösterecek 10 şey yazdık. Para kullanacağınız bir materyaldir. Eğer kişiliğinizi para kazanmak için harcıyorsanız, kazanmıyorsunuz KAYBEDİYORSUNUZ.
Para her kapıyı açar ama; kilitleyemez. (Yunan Atasözü)



Sahibi olduğumuz para özgürlüğün; peşinden koştuğumuz para köleliğin aracıdır. Jean Jacques Rousseau

1- İÇ HUZUR
Size bu dünya da paranın asla ulaşamayacağı bir yer söyleyebilirim. Bu insanın iç dünyası ve huzurudur. Huzuru asla satın alamazsınız. En pahalı terapilere gidebilirsiniz. En iyi terapistlerden, yaşam koçlarından eğitim alabilirsiniz. Ama iç huzur asla bunlarla ilgili değildir. O kendinizi keşfetmek ile ilgilidir.

2- BİLGİ
Para kitap satın alabilir. Öğretmenler satın alabilir. Ama asla gerçek bilgiyi satın alamaz. Gerçek bilgi onu okumak ve onu yaşamak (deneyimlemek) ile olur.

3- SAYGI
Para mevki satın alabilir. Para makam da satın alabilir. Para dalkavuklar satın alır. Ama saygınlık satın alamaz. Çoğu liderin, bilim adamının, sanatçıların beş kuruş parası yoktu. Ama saygındılar.
[post_ad]
4- HAYALLERİ 
Herkes hayallerini gerçekleştirecek şeyin para olduğunu düşünüyor. Ama para hayallerinizi gerçekleştirdikten sonra gelecek olan şeydir. 

5- AİLE BİRLİĞİ
Hiç bir şey aile birliği kadar güçlü ve güzel değildir.  Bu birliği para asla sağlamaz.

6- SAĞLIK
Para;
İlaçtır ama sağlık alamaz,
Yiyecekler alır ama iştah alamaz,
Yataklar alır ama uyku alamaz,
En iyi hastanelerde el üstünde tutulursunuz ama yine de hastasınızdır.

7- DOST
Para kesinlikle dost satın alamaz. Dalkavuklukta profesyonelleşmiş insanlar satın alır. Gerçek bir dost ise paranın alabileceği bir şey değildir.

8- AŞK, ÖNEMSENMEK VE İLGİ
Paranın sınırlarının dışındadır bunlar. Para ile Aşk birbirinden uzak iki kıta gibidir. İnsanlar para ile sadece sahte gülücükler satın alabilir. Aşk o bambaşka bir şeydir.

9- ZAMAN 
Para ile asla satın alamayacağın şeylerden biri de zamandır. 

Eğlenceyi satın alabilirsin. Ama mutluluk ise gerçekte sizinle ilgilidir.

“İnsanlar önce para kazanmak için sağlıklarını,
sonra da sağlıklarını kazanmak için paralarını verirler.” GOETHE



*
Para yiyecek alır ama; iştah alamaz.
Para yatak alır ama; uyku alamaz.
Para bir ev alabilir ama; yuva alamaz.
Para lüks şeyler alabilir ama; kültür alamaz.
Para eğlence alır ama; mutluluk alamaz. (New Age)


Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir
 

Paranın Satın Alamayacağı 10 şey Reviewed by bilgierdemdir on 10:20:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. Burdakiler Saçma olmuş Para Bu Para dediğimiz şey insanın iç huzurunu bile yok edebilecel güçtedir aşkı Sevgiyi alileyi dostu arkadaşlıkları yıkar ve satın alır parasız yaşanılan günler aylar hatta yıllar çabuk geçer boş geçer ama para ile dolu dolu hayatınızı yaşayıp zamanıda binevi satın almış olursunuz Para bu dünyada AİLE BAĞ Mutluluk DOST AŞK HUZUR Herşeyden daha değerlidir Para ile en iyi tedavileri görüp belkide iyileşebilirsiniz ama parasız devlet hastenelerinde kesin yanlış tehşiz yüzünden yine hayatınız kararır Para herşeyi satın alabilir. AŞK AİLE DOSTLUK MUTLULUK HUZUR İÇ HUZUR EĞİTİM Bunların hiçbiri Parasız Gerçekleştirilemez aileyide dostluğuda bir tutan paradır herşeyi bi tutan paradır.

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.