Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Motivasyonunuzu arttıracak 5 ipucu



1. Duruşunuzu değiştirin
[post_ad]
Dik ve hakim bir duruş sergileyin. Araştırmalar bedenin yüksek enerjili bir duruşa geçmesi durumunda motivasyonu olumlu yönde etkilediğini belirtiyorlar.



2. Beyaz bir sayfa açın.



Olay üzerinde yeni bir sayfa açın ve tekrar taze bir başlangıç yapın. Bu sizin motivasyonunuzu arttıracaktır. Çünkü sonuç alınamayan bazı olaylarda motivasyonu sağlamak neredeyse imkansızdır.

3. Kendinizi ödüllendirin. Vücudunuza dopamin salgılatın.



Motivasyonunuzu arttırmak için işe başlamadan önce bir tane çikolata yiyin .
Dopamin kısaca mutluluk hormonudur ve salgılandığı zaman tüm duyuları harekete geçirerek büyük bir mutluluk ve huzur sağlar. Tabii ki bu da motivasyonu arttırır. Genellikle şekerli yiyeceklere tepki gösterir vücut.Onun için azıcık şekerden kimseye zarar gelmez :) .

4. Kural Koy ve kesinlikle uygula.


Kendinle iddiaya bile girebilirsin . Mesela şu işi bitiremezsem bıyıklarımı keserim :) veya şu kadar para bağış yaparım gibi .Kurallarını kesinlikle uygula ve iddiayı kaybedersen kesinlikle yap.

5. Yeşil renk motivasyonu arttırır.




Araştırmalar, renklerin insanlar üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu gösteriyor.
Yeşil renk ile denekler üzerinde yapılan araştırmalarda bu rengin motivasyonu arttırdığı gözlemlenmiş. Bir parkta kısa bir yürüyüş bir kaç dakika bir ağacı izlemek motivasyonunuzu arttıracaktır.






Motivasyonunuzu arttıracak 5 ipucu Reviewed by bilgierdemdir on 17:59:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.