Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İstediğiniz işe girmek için yapmanız gereken tek şey






Bugüne kadar pek çok şirkete başvurmuşsunuz-dur. Genellikle eliniz boş dönmüşsünüzdür.Peki ne yapmalısınız.

Aslında zaten tek yaptığımız ne yapmamız gerektiğini düşünüp durmak. Ama aslında bundan daha önemli olan yeteneklerimizi geliştirmektir. Herkesin sahip olabileceği yeteneklerdir bunlar. Bu yetenekler ilerlemeyi ve başarıyı getirecektir. Peki nedir bu yetenekler...

Fikrini değiştirmekte, farklı bir gelecek seçmekte ya da farklı bir geçmiş seçmekte her zaman özgürsün. -Richard Bach


Bilgisayar ekranın arkasından güvenilir bir dünya oluşturuyoruz kendimize. Anonim isimler ile bazı kişileri eleştiriyoruz. Fakat gerçek bizim harekete geçmediğimizdir. İnternette sürekli birilerinden şikayetçi insanları düşünün. Sadece eleştirmek aslında, onların hiç bir şey yapmadığının kanıtıdır.

İş başvurusu yaparken aynı ekrandan günde başka şirketlere 5 veya 10 öz geçmiş gönderiyoruz. Peki öz geçmişlerimiz bizi tanıtabiliyor mu ? Gerçekten düşünün binlerce aday aynı tip öz geçmişler ile aynı yetenek ve tecrübeler ile başvuruyorlar. Sizi onlardan ayıran ne ?
Ben söyleyeyim genellikle hiç bir şey. Öz geçmişiniz o binlerce öz geçmiş arasına kaldırılıyor ve bir daha bakılmama üzere unutuluyor.
O insanları suçlamayın çünkü siz onlara sizi tanımlayan hiç bir şey göndermediniz. Samanlıkta iğne arayan onlar ve siz onlara hiç yardımcı olmadınız. Peki ne yapabilirim dediğinizi duyar gibi oluyorum :) .
[post_ad]
Doğru bağlantı sizi sonuca götürür.  Bunu unutmayın eğer sonuç almak istiyorsanız. Diğerlerinden farklı olmalısınız. Öncelikle Linkedin, Facebook gibi sitelerde doğru profiller oluşturun. Sizi anlatan yetenekleriniz anlatan şeyler yazın. Ardından girmek istediğiniz şirketler ile bağlantı kurun. Artık çoğu şirketin Linkedin, Facebook gibi hesapları var. Daha sonra şirkette doğru pozisyonda ki kişilere kendinizi tanıtan bir mail atın. Maili Şirketin Ceo'suna atmanız pek bir fayda sağlamayacaktır. Çünkü bir Ceo'ya günde binlerce mail gelmektedir. Eğer mail atarsanız cevap beklemeyin. Doğru kişiler ile bağlantı kurarken Lütfen mailde hikaye anlatmayın .Kısa ve Öz ama dikkat çekici ve farklı bir mail yazın.
Söylemek istediğinizi başta söyleyin. Bir görüşme talebinde bulunun. Tüm şirketler sizin talebinizi kabul edecek diye bir kural yok. Ama mutlaka pek çok şirket edecektir. Kendinizi doğru ve dürüstçe içtenlikle tanıtın.
Bu yöntem ile çok kısa zamanlarda istediğiniz kişilere ulaştığınızı göreceksiniz.

Unutmayın Kimliğiniz MARKANIZDIR...




İstediğiniz işe girmek için yapmanız gereken tek şey Reviewed by bilgierdemdir on 12:26:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.