Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İç dünyanızdaki mutluluğu keşfedin.

Mutlu olmanın mümkün olduğuna inanmadan mutlu olamazsınız. Tolstoy

Hayatımızda eksik olan en önemli şey mutluluk. Peki bazı insanlar mutluyken, diğerleri neden mutsuz. Sizi mutlu edecek şeyler, gerçekten dışarıda mı ? Ev, Araba, Yat vs. diyelim ki isteklerinizin hepsine ulaştınız.
Bu sizi mutlu etmeye yetecek mi ? Bu aslında tüm hepsini elde edene kadar ki heves değil mi ? Öyle veya böyle en sonunda mutluluğun dışarıda olmadığını anlayacaksınız.

Mutluluk tamamen içeriden gelen bir şey.
Dış etkenler ile mutlu olmayı beklemek çok büyük bir yanılgı. Kendi iç dünyanızı keşfetmedikçe sizi mutlu edecek şeyler dışarıdaymış gibi gelir.

Adam büyük bir arayışa girmiş. Hayatın anlamını arıyormuş. Bunun için yolculuğa çıkmış. Yıllar süren zorlu bir yolculuktan sonra. Tibet'teki rahibi bulmuş. Ona hayatın anlamını sormuş. Rahip kafasını bile çevirmeden "HAYAT BİR NEHİRDİR" demiş. Nasıl olur demiş adam. Bunca yol geldim pek çok badire atlattım. Buraya gelmek için az daha canımdan oluyordum. Binlerce kilometre aştım ve buraya geldim demiş ve sen hayat bir nehirdir diyorsun.
İşte demiş rahip değil mi ?

Yaşam basittir. Onu karmaşık hale getirenler bizleriz. Kilim dokuyan bir kıza göre hayat bir kilimdir. Bir demirci ustasına göre demirdir. Bir kaşife göre keşiftir. O an ne iş yapıyorsan hayat odur. Çünkü öyle olmak zorunda. Eğer sen an içinde değilsen mutlu olamazsın.

Birisi sana mutluluğu veremez. Para verebilir. Araba verebilir. Maddi her şeyi verebilir. Ama mutluluğu veremez. Çünkü mutluluk manevi bir şeydir. Elle tutabileceğin, ödünç alabileceğin bir şey değil. Mutlu olmak tamamen sana bağlı olan bir şeydir. Birine bağlanmak birinden mutluluk beklemekte o derece üzücüdür. Çünkü hiç kimse içindeki dünyayı bilemez. Onu keşfetmesi gereken sensin.
Unutmayın, hayata gülümser iseniz, hayatta size gülümseyecektir.
İç dünyanızdaki mutluluğu keşfedin. Reviewed by bilgierdemdir on 11:40:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. Hayata gülümserseniz o da size gülümser...çok güzel bir tespit...her şey kendi elimizde...#aydeniz...

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.