Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Yapmayı bırakmanız gereken 8 şey


Hayatınızda, hayal kırıklığına uğramış ve hakkı yenmiş gibi mi hissediyorsunuz. Başarılarınız, gözle görülmüyor ve çevrenizdeki sorunlar ile baş edemiyor musunuz?

Bu durumda herkesin yaptığını yaparsınız değil mi ?

"Hayatım berbat durumda, işim iyi gitmiyor. Patronumla anlaşamıyorum. Kimse beni beğenmiyor" gibi

Bu devamında kar topu etkisini yaratır hani bir tepeden bırakırsanız bir çığa bile sebep olabilecek küçük bir kar topu .
Bazen vazgeçmeyi bilmeli ve belkide bırakmalıyız. Ama yinede bunu yapmayız.

Aşağıdaki 8 maddede geçenleri yapmayı bırakırsak, hayatımızı kökten değiştirecektir.

bilgi erdemdir



ŞİKAYET

Hemen başlayın. Eşinizden çocuğunuzdan hayattan patronunuzdan kaynananızdan ve diğer her şeyden şikayet etmeyi bırakmaya hemen başlayabilirsiniz. Çünkü bunun hiç bir zaman bir yararı olmayacak şikayet etme hali sizin ruh halinizi etkiler. Sizi daha fazla depresyona sokar, daha fazla üzer.

ERTELEMEK

Problemlerin çözümleri vardır. Her zaman çözümler vardır. Ama biz erteleriz. Sürekli daha sonraya bırakırız. Ne zamanki üstümüzdeki, bu ataletten kurtuluruz. Hayatımızdaki problemler, çözülmeye başlar.

KENDİNİZİ VE BAŞKALARINI KANDIRMAK 
(YALAN SÖYLEMEK)

Başkalarını kandırmak kötüdür. Kendinizi kandırmak ise berbat bir durumdur. Bundan kurtulmanız için tek yapmanız gereken kendiniz ile yüzleşmektir.

BAŞKALARI NE DER


Hayatınızın iplerini kendiniz kontrol etmelisiniz. Kimin ne dediği sizin için problem olmamalı. Dahası rüyalarınızı gerçekleştirmek için birilerinin onayını beklemekten vazgeçmelisiniz. Başkalarından fikir alabilirsiniz tabii. Ama o kişinin dediklerini birebir dinlemek ve uygulamak sizi sadece dibe batırır.

GEÇMİŞ GEÇMİŞTE KALDI


Geçmişinizde yaşadığınız her ne ise artık bitti. Geçmiş kaygılarınızdan kurtulmalısınız. Ne olduysa artık sizden uzakta .Geçmiş kaygılarınızdan kurtulduğunuz an, her şey farklı olacaktır.
Tabii ki güzel anılarınızdan bahsetmiyorum.

OLANLAR YÜZÜNDEN BAŞKALARINI SUÇLAMAK




En kolay çözüm gibi gözükür çoğu zaman. Başa gelen bir sıkıntı bir başarısızlık yüzünden başkalarını suçlamak. Ama yaptığınız sadece bir süreliğine, sorumluluğu üzerinden atmaktır. Eğer başkalarını suçlamak yerine sorumluğu kabul ederseniz. Daha başarılı olursunuz.

DEĞİŞİME DİRENMEK




Evet kabul ediyorum, değişim bazen zor ve endişe verici olabiliyor. Ama unutmayın, değişim aynı zamanda yeni yollar ve fırsatlar demektir.

HEMEN SONUÇ BEKLEMEK



Çoğumuzun düştüğü en büyük hatadır. Mesela yeni bir işe girdiniz veya bir kararı uyguladınız. Hemen sonuçları toplamayı beklersiniz. Ne yazık ki hayat süreçlerden oluşur. Her şey belli bir süreden sonra olgunlaşır. Sabırlı olduğunuz müddetçe er yada geç muradınıza erersiniz.


Yapmayı bırakmanız gereken 8 şey Reviewed by bilgierdemdir on 21:53:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.