Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Modern Meditasyon Yöntemi Nedir



Klasik meditasyon yöntemi, sessiz bir ortam ister. Tütsüler, konsantrasyon, müzik ve dahası bolca zaman ister. Tabii bu yöntem kötüdür demiyorum. Fakat genellikle bu kadar şeye zaman ayıramayız (en azından ben ayıramıyorum) . O halde bize farklı bir yöntem gerekiyor. Bu yöntem şehir hayatına uygun olmalı. Yani gürültüden hareketten ve dahası konsantrasyonu bozabilecek hiç bir şeyden etkilenmemelidir ve her zaman her yerde yapabileceğimiz bir yöntem olmalıdır.



Beden, görünür ruhtan başka bir şey değildir  ve ruh ise görünmeyen bedendir.    Osho

Bu yöntemin adı farkındalık ile meditasyondur
Farkındalık, kısaca çevremizdeki her şeyin farkında olma halidir. An içinde kalma ve anı çözümleme sürecidir diyebiliriz. 

Öncelikle, yapmamız gereken bakış açımızı arttırmaktır. Çevremizden uzaklaşmak yerine çevremizi izleyeceğiz. Mesela otobüsteyiz veya metroda, çevremizdeki her şeye (başımızı çevirmeden sadece çevremizde olan şeyleri inceleyeceğiz) detaylı şekilde bakacağız. Bu yöntem ile algımızın sınırlarını zorlayacağız . Görüş açımızı konsantre olarak arttıracağız. Bu anda başka bir şey düşünmeyin sadece çevrenizdeki olaylara konsantre olun.

İkinci yapmamız gereken.
Çevremizdeki gürültüye konsantre olmak. Gürültü diyorum çünkü bunu bu şekilde algılıyoruz. Bu filtrelendiği için bize gürültü şeklinde geliyor. O halde tüm bu filtreyi kaldırırsak sesleri kendi manaları ile anlamaya başlarız. Bu sayede seslerden kaçmak zorunda değiliz. Aslında ne kadar çok ses o kadar çok meditasyon diyebiliriz.

Üçüncü yapmamız gereken
Geri kalan her şeye farkındalık yapın, mesela vücudunuzdaki ağrılara, sıcaklığa, nefese konsantre olun. Kokuları duyumsayın, yemek kokularını, havayı ve diğer her şeyin farkında olun.YORUM YAPMAYIN, sadece farkındalık yapın. Bu sayede meditasyon yapmak artık çok daha kolay. Günde 5 veya 10 dakika ayırarak bu meditasyonu, her yerde yapabilirsiniz.

Bu teknikle meditasyon yapmak daha kolay ve hızlıdır.
[post_ad]
Kişisel Gelişim Notları - Bilgi Erdemdir 


Modern Meditasyon Yöntemi Nedir Reviewed by bilgierdemdir on 11:36:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.