Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

EMPATI ile BASARI ve AYNA NÖRONLARI


Empati en basit tabiri ile kendinizi karşıdaki kişinin yerine koymaktır.
Karşıdakinin düşünce ve duygularını anlamak ve onun gibi düşünmekte diyebiliriz.
Empati çevremizdeki insanların algı durumunu anlamak ve ön yargımızı azaltmak için kullanabiliriz.
Hiç karşıdan birisi gelirken onunla birlikte yön değiştirdiğiniz oldumu .Karşınızdaki kişi sizden kaçmaya çalışırken siz inadına o yön değiştirdikçe aynı yönde yön değiştirdiniz mi? Kimilerinin başına bu olay çok gelir.
Bunun sebebi karşıdakini çok iyi okumaktır diyebiliriz.Hareketleri ile empati kurup ne yapacağını tahmin edip onunla birlikte yön değiştiririz.BUNU YAPAN AYNA NÖRONLARI dediğimiz Nöronlardır.
Bir film izlerken Sanki filmi yaşıyormuş gibi olmanızın sebebi bu nöronlardır.Bu nöronlar aynı zamanda basitçe Empati içinde vardır.Fakat genellikle çevremizde empati kurmayız.Bunun sebebi bir duvar inşaa ettiğimiz içindir.Tüm çevremiz ile sınırlı bir iletişimimiz vardır.
Eğer empati yaparsak.Karşımızdaki kişi gibi düşünmeye çalışır isek.Onu anlarsak bu bize başarı getirir mi ?
YÜZDE YÜZ EVET başarı getirir.Düşünün İşyerinde sizden istenen her şeyi tam olarak aldığınız patronunuzu tam olarak ne istediğinizi çözdüğünüz an .Müşterinizin tam olarak ne istediğini anladığınız an başarılı olacağınız kesindir.
EMPATİ BASİTTİR
"KARŞINDAKİ GİBİ DÜŞÜN"
Yöntem bu kadar basittir.

EMPATI ile BASARI ve AYNA NÖRONLARI Reviewed by bilgierdemdir on 10:52:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.