Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Şaşırtacak 20 Kişisel Gelişim Gerçeği


Kişisel gelişim; Öncelikle düşüncelerimizi olgunlaştırmak ve kendimizi keşfetmektir. Yeni bilgilere açık olmak, öğrenmek ve sürekli var olan bilgiyi geliştirmektir. Fakat kişisel gelişim alanında çok bilinmeyen veya yanlış bilinen bilgiler ve efsaneler vardır. İşte sizi şaşırtacak 20 kişisel gelişim bilgisi...

1- Yaratıcı insanlar beyninin sağ tarafını Mantıklı insanlar sol tarafını kullanır, bu bir efsaneden başka bir şey değildir. Her iki tutumdaki insanda beyin loblarını eşit olarak kullanır. Bu kanıtlanmıştır.

2- Eğer karşıdaki insana gerçek bir gülümseme ile konuşursanız o kişi size güvenecektir.

3- Genetik yapınız ve hayata karşı tutumlarınız, mutluluğunuzu belirlemekte, çevrenizden (Eviniz, Arkadaşlarınız, Paranız vs) daha büyük etkisi vardır.

4- Kolayca ulaşabileceğiniz bir bilgiyi unutma olasılığınız diğer durumlara göre 10 katı yüksek. Buna google etkisi deniliyor. Yapılan araştırmalar internetten kolayca ulaşılacak bilgiyi hafızaya almadığımızı gösteriyor. Bu da beyne ve hafızaya büyük zarar veriyor.
[post_ad]
5- Stres ve Korku aynı kaynaktan gelir. Stresli iseniz, aynı zamanda bir korku içindesinizdir.

6- Yaşlılıkta ve beyin hastalığında dahi beyniniz asla öğrenme yeteneğini kaybetmez.

7- İradeniz her gün azalan bir kaynaktır.

8- 25 yaşında beyniniz tamamen olgunlaşmış olur. Bunun için bazı firmalar sigorta yaşını 25'te başlatır. Bunun sebebi beyinde miyelinizasyon tamamlanmış olur.

9- Beyninizin %5 %10 kullanıyorsunuz. Bir efsaneden ibarettir. Yapılan araştırmalar her insanın beyninin %100 kullandığını gösterir. Efsanedeki asıl tema ise verimli kullanmamaktır. Burada bilinçdışı kavramı ortaya çıkar.

10- Yerde 100 tl bulmanızdaki mutluluk ile 100 tl kaybetmeniz arasındaki üzüntü duygu durumu hesaplansaydı, kaybetmek açık ara kazanırdı. Çünkü kaybetmeye odaklanmış şekilde yaşıyoruz.

11- Ne yazık ki bazı insanlar pozitif düşündükleri zaman büyük bir enerji kaybı yaşıyorlar. Bunun nedeni beynin negatife odaklanmış olmasıdır. Kısaca bazı insanlara pozitif düşünmek iyi gelmiyor olabilir.

12- Orta derecede depresyon yaşayan insanların, mutlu insanlara nazaran daha doğru bir dünya görüşü olabilir.

13- Spor ve egzersiz Deman ve Alzheimer hastalığını azalttığı görülmüştür.

14- Koştuğunuzu veya ağırlık kaldırdığınızı hayal ederek kas kütlesi oluşturabilirsiniz. Bu kanıtlanmıştır.

15- Mükemmeliyetçi insan depresyona çok yatkındır.

16- Moraliniz bozukken kendinizi zorlayarak gülmeniz duygu durumunuzu tamamen değiştirebilir.

17- Para kısa süreli bir motivasyon sağlarken uzun sürede hiç bir işe yaramaz.

18- Uyurken beyin öğrenmez hele yeni bir dil asla öğrenmez.

19- Hemen hemen gezegendeki her insan biraz ırkçıdır.

20- Hipnoz bilindiğinin aksine özel bir güce sahip olmayı gerektirmez. Her isteyen hipnoz olabilir. insanlar günde hiç bir zorlama olmadan ortalama bir iki saat hipnoz halinde olabilir ve bunun hiç farkında olmayabilir. İsterseniz kendi kendinize hipnoz yapabilirsiniz.

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi
Şaşırtacak 20 Kişisel Gelişim Gerçeği Reviewed by bilgierdemdir on 11:15:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.