Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İş Hayatında %100 Başarı İçin Bu 3 Şeyi Yapın




İş hayatı derken aslında hayatınızın büyük bölümünü kastediyorum. Bu büyük bölüm tüm hayatınızı etkiliyor zaten. Ömrünüzün yarısı desek abartmış olmayız değil mi ? :). Kısaca iş hayatında başarı çok güzel bir hayat yaşamanızı sağlar. Bizce bu 3 madde iş hayatınızı gerçekten geliştirecek ve ilerletecektir. Hayatınızı değiştiren her zaman küçük şeylerdir. Onları güzel yapan da budur zaten.


1- Yaptığınız işi %100 konsantrasyonu sağlayarak yapın.
Başarının ana kaynağı dikkatinizi yaptığınız işe yoğunlaştırmaktan geçer. Dikkatinizi verdiğiniz bir işte %100 başarı sağlarsınız. Akşam ne yemek yesem öğlen tavukçuya mı gitsem. Saat geldi mi? Hafta sonu ne yapacağız gibi dikkat dağıtan düşünceleri uzaklaştırın :) Pomodo tekniği kullanarak molalara önem verin. Pomodo tekniği 30 dk tam konsantre çalış 5 dk mola ver bir kronometre ile bu süreyi kontrol et taktiğinden oluşur.

2- Yaptığınız işi %100 sevin.
Bu mesleği okudun. Bu işi yapıyorsun. Bu projede çalışıyorsun. O halde bu durumdan memnun ol. Kimse İşine Aşık bir adamdan ve kadından daha yüksek bir konuma gelemez. İşine aşıksan başarılı olacaksın kaçışı yok.
Kısaca...
 Ya sevdiğin işi yap. Ya da yaptığın işi sev.
[post_ad]
3- Asla asla demeyin.
İmkansız diye bir şey yoktur. Bu sözü uygulayanlar imkansız denileni her zaman başarmışlardır. Einstein'e Tesla'ya Edison'a Newton'a baktığınız zaman bunu görebilirsiniz. O dönem imkansız denilen şeyler bu dönemin mümkün olanlarıdır. İş hayatınızda da öyle başarı istiyorsanız kabul edilebilir riskler alıp hedeflerinizi yükseltin. "Ben asla bunu olamam". "Buraya kadarmış". "Şirketin bana vereceği bu" gibi sözler zaten sizi dibe vurdurur. Sorumluluk almaktan çekinmeyin. İş yükünden korkmayın. Ama takım çalışmasına önem verin. Ağır yük kaldırabiliyorsunuz diye her yükün altına da girmeyin. Şunu unutmayın başarı sizin onu nasıl hayal ettiğinizle (tasarladığınız ile) ilgilidir. Hayallerinizi ise gerçekleştirebilecek tek kişi sizsiniz.

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir.

Bunlarda bu konu ile ilgili göz gezdirmek isteyebilirsiniz.

Etkili ve başarılı insanların 7 özelliği

Öğrenilmiş Çaresizlik nedir ?

Motivasyonunuzu düşüren 10 kriter


İş Hayatında %100 Başarı İçin Bu 3 Şeyi Yapın Reviewed by bilgierdemdir on 16:56:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.