Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatınızı değiştirecek 8 öneri


Hayat için size 8 önerimiz var. Bu hayat; yaşamamız dahası deneyim edinmemiz için var. Yaşamalı, dinlemeli, anlatmalı ve en önemlisi gülmeliyiz. Hayat herkese göre farklıdır. Çünkü herkesin bakış açısı farklıdır. Kimi gökyüzüne bakarken kimisi çiçeklere bakar. İstedik ki bir de hayata bu açıdan bakın.

1- Daha çok dinle daha az konuş
Herkes konuşuyor. Eleştiriyor ve bazen kırıyor. Dinlerken, cevap vermek için dinliyoruz. Dinlemek harikadır. Çünkü ancak o zaman insanları anlar hisseder ve empati yapabilirsiniz.
Dinle yoksa dilin seni sağır edecek. Kızılderili Atasözü

2- Dene pişman ol ve tekrar dene
Denemeden doğru mu yanlış mı bilemezsiniz? Pişman olmaktan korkarak yaşamak aslında yaşar gibi yapmaktır. Denediniz olmadı tekrar farklı bir yöntem deneyin .Ama asla vazgeçmeyin.
Yapmadıklarımdan pişman olacağıma yaptıklarımdan pişman olurum. Lucille Ball

3- Yapabileceğinin en iyisini yap
Hayatta ne yapıyorsanız yapın en iyisini yapın. Yemek mi yapıyorsunuz en iyisini yapın. Bir çiçek mi ekiyorsunuz en güzelini ekin . Ama unutmayın ne yapıyorsanız en iyisini yapın.
Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse Micheangelo'nun resim yaptığı Beethoven'ın beste yaptığı veya Shakespeare'in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürülsün ki gökteki ve yerdeki herkes durup Burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş desin. Martin Luther King

4- İşini sev
İstediğiniz işi yapmıyor olabilirsin. Ama hayatınızın büyük bölümünü o işte çalışarak harcıyorsunuz. O halde ya yaptığınız işi sevin. yada
Yaptığın işi sevmiyorsan sevdiğin işi yapmayı dene. Eddi Anter

5- Gülümsemekten vazgeçme
Gülümsemek bu hayattaki en güzel şey. Gülümser iseniz insanlarda size gülümseyecektir. Bir tartışmada karşıdaki kişiye gülümser iseniz tartışma bitecektir. Çünkü karşı tarafta size gülümsemek zorunda hissedecektir.
Hayata gülümse oda sana gülümseyecektir. Miley Cyrus

6- Sabırlı ol
İster inanın ister inanmayın bu söyleyeceklerime, ama sabırlı olursanız her şey yoluna girecektir. Her şey zamanla ilgilidir. Ağaçlar zaman içinde büyür. her şey zaman içinde olgunlaşır. Olan bir şeyde aceleci davranmayın.Göreceksiniz, sabrederseniz ağaçlar meyve verecektir.
Sabır, kurtuluşun anahtarıdır. Sabır, gözün perdesini açar; gönlü yarar açar. Mevlana
[post_ad]
7- Şükür et
Elinizde olana şükredin. Sizin için bu hayatta en güzel şey sahip olduklarına şükretmenizdir. Çoğu istemeyin demiyorum. Ama aza şükretmeyen asla çoğu bulamaz.
Ben şükür ederken sadece Tanrı'nın bana bahşettiklerine değil,çoğu zaman, vermediklerine de binlerce kez şükür ederim. Aşkolsun - Yelda Cumalıoğlu

8- İyi olmaktan vazgeçme
Biliyorum iyi olmak çoğu zaman enayi olmakla eş değer tutuluyor. Ne yazık ki bazı insanlar bu hayatı kötü ettiler. Ama iyi olursanız her şeyi değiştirebilirsiniz. Gerçekten iyi olmak iç huzuru sağlamanın en önemli etkenlerinden biridir.
Sözle iyilik güven oluşturur,
düşünce ile iyilik derinlik oluşturur,
vermek ile iyilik ise SEVGİ oluşturur. Lao Tzu


Kişisel Gelişim Sitesi - bilgi erdemdir


Hayatınızı değiştirecek 8 öneri Reviewed by bilgierdemdir on 18:04:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.