Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Dahi insanları diğer insanlardan farklı kılan 10 özellik

Farklı olmak, her zaman zordur. Çoğu insan seni anlamaz. Belki yıllar, hatta 100 yıllar sonra anlaşılırsın. Dahi insanlar farklı olmakla kalmaz. Onlar kendilerini farklı yetenekler ile ifade ederler.

Dahi insanları diğer insanlardan farklı yapan özellikler.

HAYAL GÜCÜ



Hayatımızın büyük bölümü gerçekçi ol dikteleri ile dolmuş taşmıştır. Birine hayallerini anlatırsan genellikle cevabı saçmalama olacaktır. Alexander Graham Bell telefon fikrini yıllarca beyninde bir hayal olarak sakladı. Bu fikri çok kişi ile paylaşmadı. Çünkü bu o dönem için hiç gerçekçi değildi. Ama şu zaman telefon gelişimini o bile tahmin edemezdi. Onun için hayal gücünü hiç ama hiç hafife almayın.


GÖZLEM YETENEĞİ



Biz kendimizle ve sorunlarımızla meşgulken. Çevremizdeki olayları genellikle görmezden geliyoruz.
Gözlem yeteneği dahi kişilerin en önemli özelliklerinden biridir. Leonardo da Vinci eğer gözlem yeteneğini kullanmasaydı. Resimlerindeki o harika perspektif anlayış asla oluşmayacaktı.

SORGULAYICI OLMAK


Dahi insan çok meraklıdır ve sürekli sorgular. Onun için evetler ve hayırlar yoktur. Daha çok olabilirler ve nedenler vardır. Her şeyin arkasında ki yapıyı merak eder ve sorgular.

KENDİLERİNİ İFADE ETMEK İÇİN YOLLAR ARARLAR


Dahi insanın yaşadıklarını anlamayabiliriz. Onlarda, bunun farkındadır. Sürekli kendi fikirlerini ifade edecek yollar ararlar.

DÖNEMİN KURALLARINA UYMAYABİLİRLER



Galileo Galilei kim suçlayabilir şimdi. Ama o dönem güneş merkezli evren, olduğunu söylemesi kellesinin gitmesine sebep olacaktı, nerede ise. Daha sonra papadan af dileyip, ev hapsi ile hayatını sürdürdü. Fakat son günlerinde bile karalama kağıtlarında, dünyanın yuvarlak olduğunu iddia ediyordu.

YALNIZ KALMAKTAN KORKMAMAK



Dahiler; yalnız kalmaktan asla çekinmezler, dahası yalnız kalmak, bazen onları teşvik eder.

RİSK ALMAK


Nikola Tesla bugün risk almasaydı, bugün kullandığınız elektrik dünyanın en pahalı şeyi olurdu. İnanın teknolojide de bu kadar ileri gidemezdik. Risk, çoğu bilim adamının göze aldığı bir şeydir.
Çünkü başarının yolu budur.

İÇ SESİNİ DİNLEMEK

Onlar iç seslerini dinlerler.
Kendilerine kulak verirler.
Hatta kendileri ile bolca konuşurlar.









ÇALIŞMAYI SEVEREK YAPMAK


Zorla çalışmak ne yazık ki genellikle hüsranla biter. Kimse bir buluşu zorlayarak bulamaz. Ondan keyif almak, dahası severek yapmak çok önemlidir.






DENEMEYE DEVAM ET




Thomas Edison ile asistanın diyaloğu
 
- Artık bu işten vazgeçsek! deyiverdi.Asistan
- Niçin? dedi Edison.
- Çünkü şu ana kadar iki bin deney yaptık ve hiçbir sonuç alamadık! deyince asistanı, Edison hemen itiraz etti ve şu tarihi cümleleri sıraladı:
- Bu doğru değil… Evet, amacımıza ulaşamadık ama hiçbir netice elde edemediğimiz doğru değildir. Çünkü aradığımız şeyin yaptığımız şeyin yaptığımız bu iki bin deney içinde bulunmadığını öğrenmiş bulunuyoruz.
Dahi insanları diğer insanlardan farklı kılan 10 özellik Reviewed by bilgierdemdir on 23:04:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.