Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kötüler Neden Hep Mutlu

kötüler neden hep mutlu

Eğer kötüler neden hep mutlu diye düşünüyorsanız hayatın gerçek anlamını tam olarak anlamamış olabilirsiniz. Gerçekte iyi veya kötü yoktur çünkü. Dünya Hitlere kötü diyor. Evet Hitler çok kötülük yapmış bir insan. Ama o kendine sorsanız bunları bir ideal uğruna yapıyor. Hatta kendini bir kurtarıcı olarak görüyor. Kısaca hiç bir insan kendini kötü olarak tanımlamıyor.


Yin ve Yang veya Siyah ve Beyaz. Yin'in içinde Yang vardır ve Yang'ın içinde Yin vardır. Bu ne demek mi her iyiliğin içinde bir kötülük ve her kötülüğün içinde bir iyilik vardır.

Peki kötü olarak tanımladığımız insanların ortak özellikleri nelerdir.

  • Kendi çıkarlarını her şeyden üstün tutarlar.
  • Kolay yargılar ve kolay karar verirler.
  • İnsanlara karşı negatiflerdir.
  • Kuralların onlara uygulanmaması gerektiğini düşünürler.
  • Bağlayıcı etkenler onları bağlamaz.


Burada önemli olan kötü insanla sosyapat kişilik bozukluğunu karıştırmamak gerekir. Sosyapat kişiler çok rahat yalan söylerler ve bu yalanlarına kendileri de inanır ve yaşarlar.

Kötü insan diye ayırmak gerçek hayatta zor olabilir. İnsanlar genellikle belli ruh halleri içinde yaşar ve bu değişkenlik gösterebilir. Bir insanın yaptığı hareket size kötü gelirken başkalarına göre doğru gelebilir. Tabii bunun konu dışı olabilecek kötü insanları söylemiyorum. Belli suçlar işlemiş insanları bu konunun dışında tutuyorum. Ben kolayca yargılamaktan bahsediyorum aslında.

Gelelim asıl konumuza kötüler neden hep mutlu?


Bu aslında temelinde çok basit bir yargıyı barındırıyor. O kişiye gerçekten objektif bakmak gerekir. Öncelikle kendini düşünen ve kendi çıkarlarını öne koyan biri daha az üzülür. Bu bir gerçektir. Kendi dışındaki olayları önemsemeyen biri daha mutlu olabilir. Egoist dediğimiz insan yapısıdır bu. Kazanmak için elinden geleni yapar. Zaten onu zalim veya kötü yapanda budur. Oyunu kuralına göre oynamaz.

Kendini düşünür ve kendi çıkarları için herkesi ezmekten çekinmez. Birey yapısı çok gelişmiş olsa da toplumsal bakış açısı gelişmemiştir. Karşısındakinin ihtiyacını düşünmemek onun için çok önemli değildir.

Kendi çıkarları için yaşayan insanlar içsel huzuru yakalayamazlar. Sürekli gergin olurlar. Bu geçici mutluluklar ile avunurlar.

Kötüler her zaman kazanır düşüncesi de bu yüzdendir. Onlar kaybetmemek için her yolu denerler. Ama bu yollar kötüye götürse bile denemeye devam ederler.  İlk başta da dediğimiz her insan bazen kötü olabilir veya kötülük düşünebilir. İnsanoğlunun tabiatı bu yöndedir.

[post_ad]
%100 iyi bir insan yoktur. %100 kötü bir insan olmadığı gibi. Bu bir yol; acımasız zalim olan biri ilerde çok iyi bir insana dönüşebilir. Aynı sakin ve mülayim birinin çok kötü bir insana dönebileceği gibi. >>>https://www.bilgierdemdir.com/2016/12/iyi-ve-erdemli-olmak-icin-5-neden.html
Kötüler Neden Hep Mutlu Reviewed by bilgierdemdir on 12:52:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.