Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İyi ve Erdemli Olmak için 5 Neden


Çevremizde o kadar art niyetli insanlar var ki, insan ister istemez bu kadar kötü insanlarla ancak kötü olarak başa çıkılabilinir diyor. Karşısındaki insanı düşünmeden sadece kendi çıkarları ve ihtiyaçları için yaşıyorlar. Hepimiz iyi niyetlerimizden yaralandık. Bazen şöyle düşünüyorum; bu kötü insanlara hak ettikleri cevabı vermeli ve onlar gibi davranmalıyız. Çünkü yaşamın kuralı bu. Diyorlar ya "düşene bir tekme de sen atacaksın".


Fakat bu o kadar kötü ve yanlış bir düşünce ki...
İyi ve erdemli olmalıyız. Aslında bunun için nedene ihtiyaç bile yok. Çünkü doğrusu bu. Elinde güç varsa iyilik için harcamalısın. İyi olmalısın, çünkü insanlığın gerçek amacı budur.

Çünkü insanlığın ihtiyacı olan budur. Şöyle düşünün son 20 yılda ne kadar çok acı ve gözyaşı vardı. Bu insanların kötülüklerinden oluşuyor. İnsanlar ne yazık ki sorumluluklarından ve insani değerlerden uzaklaşıyorlar.

5 Neden

1- Sen değişirsen herkes değişir. İnsanları konuşarak değiştiremezsin. Çoğu insan yaptığı yanlış şeylerin doğru olduğuna inandığı için yaptı. Kısaca kötülük her seferinde şekil değiştirerek hayatımızda bulundu.
Eğer sen değişirsen ailen değişir ve ailen değişirse, çevren değişir ve sonra mahallen ve şehrin değişir. Sonunda tüm dünyanın değişeceği bir etki yaratabilirsin. Çünkü insanlar eylemlerinin sonucunu yaşarlar, söylediklerinin değil.

2- İyilik gerçektir ve kötülük ise aldatıcıdır. Dünya bu düzen üzerine kuruludur. Bunu fark ettiğinde iyi olmak daha kolay gelir. Hiç fark ettiniz mi? Sosyal medya'da bazılarımız tanımadığı insanlara sırf farklı düşünüyor diye hakaret ediyor. Tanımadığı insanları küçük görüyor ve alay ediyor. Hiç tanımadığı bir insanın bir karelik resmini paylaşıp tüm takipçileriyle birlikte dalga geçiyor. Hayatımızda sorumluluk almalıyız. Özellikle doğruluğundan emin olmadığımız bir paylaşımı kesinlikle paylaşmamalıyız. Bazı sosyal medya hesapları tamamen kötü niyet ve amaçlar besliyor olabilir veya bilinçsizce paylaşım yapıyor olabilir...

3- Tüm yol göstericilerin söylediği şey iyiliktir. Tüm dinlerin ve öğretilerin ortak amacı iyiliktir. Çünkü gerçek erdem iyilik ile gelir. İnsanların çoğu bu doğru düşünceden uzak yaşarlar. Herkes iyilik ve güzellikten bahseder ve ne kadar erdemli olduklarından. Ama çoğu kişide bu yoktur.
[post_ad]
4- Hayatımızdaki tüm negatif durumların kaynağı budur. Çoğu zaman öfke ve nefrete kapılabiliriz. İşte bu bizi gerçek güzellikten ve sevgiden uzaklaştırır. Kötü düşünceler ve nefret bizi, ailemizi ve huzurumuzu etkiler. İyilik düşündüğümüzde ise pozitif oluruz ve pozitif enerjiyi hayatımıza çekeriz.

5- Kötüler er geç cezasını çeker. “Sana affedilemeyecek kadar büyük hata yapan birine ceza vermek istiyorsan; bütün samimiyetinle affet. Hissedilen her şeyi arşivleyen kader, kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir.” Şems-i Tebrizi sözü çok doğru ve güzel.
Size kötülük yapanlar için yapacağınız en güzel şey onları hayatınızdan çıkarmaktır. Onlara kötülük yaparak aslında kendinize kötülük yaparsınız. Ben bunu pek çok yaşadım ve affettiğimde gördüm ki onlar kendi cezalarını çektiler.


İyi ve Erdemli Olmak için 5 Neden Reviewed by bilgierdemdir on 21:24:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.