Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kalp Kırıklığı 10 Adımda Nasıl Geçer.

kalp kırıklığı nasıl geçer

Aklımız ve dışarıdaki farklıdır. Zihin ve kalp farklı çalışır. Duygularımız genellikle bir bağımlılıkla hareket eder. Sevdiğimiz şeylerden ayrılmamız çok zor olur. Peki Kalp kırıklığı nasıl geçer. Pek çok insan bu acıyı yıllarca belki de ömürlerinin sonuna kadar çekerler.

Zihnin oluşturduğu bağımlılık yüzünden bunu atlatmamız gerçekten çok zordur. Ama bu adımları uygularsanız kalbinizdeki o derin acı biraz olsun azalacaktır.


1- Haklı ve haksız olmak önemli değil. 
Biliyorum çoğumuz bir sebep arıyoruz. Neden benden ayrıldı veya bıraktı diye. Bazen haklı sebepler olabiliyor ve bazen de geçerli bir neden bulamaya biliyoruz. Ama gerçek şu eğer bırakmak istemeseydi asla bırakmazdı. Kesin gerçek bu istediğiniz kadar haksız olun karşınızdaki kişi bunu affedebilirdi. Size bunun bir anlamı yokmuş gibi gelebilir. Ama değil. Bunu anlamanız önemli sizi terk eden kişi tamamen kendi çıkarları ve ihtiyaçları için sizi bıraktı. Onun iç dünyasıydı. Onun kararıydı. Bunu bir düşünün...

2- Onu unutmak veya silmek diye bir şey yok.
Binlerce terapi yöntemi veya teknikte kullansanız onu silemez veya unutamazsınız. Aklınızdan çıkmayacaktır. Ama bu onu bir kenara koyamayacağınız anlamına gelmiyor. Çocuklukta yaşadığınız acı olaylar gibi aşk acısı da bir travmadır. Ağır bir duygusal çöküntüdür. Ama bu demek değildir ki asla geçmez. Bu yaşanan olay basit bir olay değildir. Aklın yaşadığı ağır bir duygusal durumdur. Onu unutmaya çalışmayın. Onun yerine durumu kabullenin " Beni terk etti (istemedi) bunu kabul ediyorum" Bunu kendinize söyleyin.

3- Gerçek bir dost ile dertleşmek.
Bence en iyi terapi yöntemi bu. Böyle gerçekten sizin bu sıkıntınızı dinleyecek birini bulursanız ilacınızı buldunuz diyebilirim. Pek çok insan böyle bir dostu olmadığı için bu durumu kolay atlatamıyor. İçinizi dökün duygularınızı anlatın. Bu size çok iyi gelecektir.
[post_ad]
4- Savaş vermeniz gerekiyor.
Aklınız ve duygularınız karmaşık durumda. Kısaca içerde fırtına kopuyor. Bunu düzeltmek için güçlü olmalısınız. Aklınızın ilizyonundan çıkmanız gerekiyor. Aklınız size oyunlar oynayacak ve bağımlılığından vazgeçmeyecektir. Ama bu önemli değil. Siz kararlı olursanız kazanacaksınız.

5- Hepimiz insanız.
İstemediğiniz biriyle birlikte olmak ister miydiniz? Çok basit ama etkili bir soru. Empati yapın. Artık sevmediğiniz biriyle yaşamak veya ilişkiye devam etmek istermiydiniz. Hayır değil mi? Bence de herkesin vereceği cevap bu. Düşünün hiç bir şey hissetmediğiniz birine ne kadar katlanırsınız. Acı ama gerçek. O sizi deli gibi sevse ve hayaller kursa da bu fark edermiydi. Onu düşünür müydünüz? Bence de... Onun için bunu çok şahsi olarak algılamayın. Sonuçta hepimiz hormanlarıyla yönetilen insanlarız.

6- Affetmek ve Yola Devam Etmek.
Çok güçlü ve başarılı insanlar gördüm. Aşk acısı yüzünden depresyona giriyor ve hayattan kendilerini soyutluyorlar. Bunu kabul edemiyorlar. İşte burada en önemli nokta Affetmek ve yola devam etmek. Peki bu nasıl olacak değil mi? Yapsaydım şimdiye kadar yapardım diyorsunuz. Hayır şimdiye kadar gerçekten sorununuzla yüzleşmediniz.

O yaşadığınız olay o kadar acı verici ki yanına bile yaklaşmıyorsunuz. Ama siz görmezden geldikçe derinleşiyor. Onun için sessiz bir yer bulun ve boş sandalye tekniğini uygulayın. Karşınıza boş bir sandelye alın ve kendiniz varmış gibi onunla sorunu konuşun. Sonuçta iyi hissedeceksiniz.

7- Zorlayıcı davranışlardan uzak durun.
Bu bir süreç bir anda sihirli değnek yok ki her şey düzelsin. Bir fiziksel yaranın iyileşmesi bile zaman alıyor ve bazen iyileşmeyebilir. İşte burada en önemli etkenlerden biri profesyonel yardım almanız olabilir. Depresyon ve takıntı halinde bir durumsa bir psikiyatriste gözükmenizi öneriyoruz.

8- Meditasyon Yapın.
Pek çok insan zihinsel sorunlarında bu adımı atlıyor. Ama yapılan araştırmalara göre meditasyon mutluluk hormonunu en çok salgılatan eylemlerden biri. Huzurlu olmak için mutlaka yapın.

9- Liste Yapın.
Aşk acısı çekmenizin en büyük nedeni o kişiyi eşsiz olarak tanımlamanızdır. Bir liste yapın tüm eşsiz özelliklerini yazın. Bu adımdan sonra şunu fark edeceksiniz ki aslında hiç o kadar da eşsiz değil. İkinci bir liste yapın şimdi. Tüm negatif özelliklerini yazın. Göreceksiniz ki o eşsiz değil. Bulunmaz hint kumaşı hiç değil.

10- Olumlama Yapın.
Zihninize en iyi gelecek şey olumlama yapmak ve olumlu düşünmektir. Eğer bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız yazımız tam size göre her konu ile ilgili 500 olumlama var. >>>https://www.bilgierdemdir.com/2019/03/olumlama-cumleleri.html


Kalp Kırıklığı 10 Adımda Nasıl Geçer. Reviewed by bilgierdemdir on 17:47:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.