Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Basit Yaşa Mutlu Ol

hayatı basit yaşamak

Hayat basit ve karmaşıklaştıran biz insanlarız. Hayatı nasıl basitleştiririz? Bu gerçekten zor bir soru. Bir kere çevremiz buna müsade edecek bir pozisyonda değil. Ailemiz ve yaşantımızda öyle. Basit yaşamak gerçekten çok zor olabiliyor. Özellikle bu sistematiğin içinde.

Burası dünya! Ne çok kıymetlendirdik. Oysa bir tarla idi; ekip biçip gidecektik. Cahit Zarifoğlu

Peki size hayatı basitleştirecek öneriler versek dener misiniz?
Cevabınız evet ise devam edelim :)

10 Adımda Hayatınızı Basitleştirin.

1- Gardırobu düzenleyelim.
Pek çok zengin kişinin gardırobu aynı tarz elbiseler ile dolu. Genellikle aynı tarz ucuz giyisiler giymeyi tercih ediyorlar. Bunu şöyle açıklıyorlar ne giyeceğime harcayacağım vakti işime harcarım. Bu hayatı basitleştirmenin en kolay yollarından biri.

2- Komplo teorileri.
Her olayın arkasında neler var diye düşünüp kendinizi yemenize gerek yok. Şu teorileriniz hayatınızı zorlaştırmaktan ve karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramıyor. Onun yerine gördüğünüze odaklanın ve basit düşünün.
[post_ad]
3- Az Eşya mı dedi biri.
Eşyalar hayatın bir parçası. Ama onları çok severseniz kendinizi onlara hizmet ederken bulursunuz. Bunu problem yapmasanız bile basit yaşamanın önündeki en önemli etkenlerden biri bu.

4- Gerçekten önemli olanlar.
Bir liste yaptığınızı düşünün. Sizin için önemli olan şeyler. Bu listede ilk 10 sıra ne ise hayatınız odur. Evet listenin top 10'u sizin hayatınızı temsil ediyor. Başa gitarım mı yazdın. O senin bir numaran ya da çocuklarım mı yazdın işte o birincin senin. Gerçekte önemli olanlara odaklanın.

5- Hayat iki eşit çizgi ile bölünür.
Evet hayatı ikiye böldüğümüzde bir yaşamak istediklerimiz vardır. Bir de yaşamak istemediklerimiz ama zorunlu olduklarımız. İş hayatı zorunlu olduklarımız arasındadır genellikle. Ama en çok zamanı iş hayatında veririz. Onun için sevdiğiniz ve yapmak istediğiniz işler için mücadele edin. İş hayatınızı hayalinizdeki işe dönüştürün.

6- Farkındalığınızı arttırın.
Şu an bu yazıyı okurken bile aklınızda onlarca düşünce geçti ve geçmeye devam ediyor. Ama farkındalığınızı arttırırsanız düşünceleriniz sadeleşir. Hayatı basitleştirmenin yolu sade düşünmekten geçer. Bunun en kolay yolu ise farkındalıktır.
>>>https://www.bilgierdemdir.com/2016/03/hayat-farkndalk-ile-yasamak-icin-5.html

7- Meditasyon
Dediğimiz gibi düşünceleri sadeleştirmeden basit yaşama prensibi tam olarak işlemez. Bunun için meditasyon yapmanızı öneririz. Bu yöntem ile zihniniz sakinleşecek ve düşünce yoğunluğu azalacaktır.
>>>https://www.bilgierdemdir.com/2017/10/meditasyon-nedir-5-adimda-kolay.html

8- Zihninizi Serbest Bırakın.
Aklınızdaki kilitleri sıkı sıkı tutuyor olabilirsiniz. Ama serbestçe düşünen bir zihin size aradığınız mutluluğu ve huzuru verecektir. Serbest düşünün ve serbestçe hareket edin.

9- Aralar vererek yaşayın.
Bir işin ardından diğerine başlıyorsanız hayatı çok yoğun yaşıyorsunuz. Ne yapıyorsanız yapın kendinize molalar verin. Bu sayede hayatı basitleştirirsiniz. En önemli şey bu hayatta sizsiniz. Onun için hiç bir şeyi dert etmeden huzurla çalışın.

10- Hırsınızı yenin.
Çok fazla şey istiyoruz ve inanın hepsi bizim hakkımız. Ama bunun için hırsınıza esir olmayın. Düzgün çalıştıkça istedikleriniz size gelecektir. Sabır ve huzur için kendinizi zorlamayın. Bunlar zorla olacak şeyler değil. Hırsınız sizi bazı şeylere esir edebilir unutmayın.
Basit Yaşa Mutlu Ol Reviewed by bilgierdemdir on 14:15:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.