Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Bu Hayatta Öğrenmemiz Gereken 10 Önemli Şey

hayat öğütleri

Bazen diyorum ki bunları keşke daha önce bilseydim. Tecrübe ederek öğrenmek genellikle en zoru oluyor. Pek çoğumuz için deneyim uzak durulması gereken bir eylem. Korktuğumuz için başarılı olamıyoruz. Ama bu bizim en büyük eksiğimiz değil. En büyük eksiğimiz hatalarımızdan ders almamak ve onları tecrübe etmemektir.

Kendimize zaman ayırırken bir süre gözlerimiz kapatalım. Hayatımızı bir önümüze serelim. Neler yaptık ve neleri yapmadık. Neleri yaparsak farklı olurdu. Peki değiştirmek veya affetmek için hala şansımız yok mu?

Bence bu hayatta öğrenmemiz gereken önemli şeyler var. Bunlar hayatımızın akışını değiştirecek ve bir o kadar zaten temelde bildiğimiz ama önemsemediğimiz şeyler. Fakat bence gerçekten önemli.



Hayatınızı Değiştirecek 10 Öneri


#1 Zaman İyileştirmez.
Herkesin ağzında aynı laf zamana bırak o iyileştirir. Hayır zaman iyileştirmez. Büyük yaralar asla iyileşmez. Hep sızlar durur. Ama zaman o yara ile yaşamanızı öğretir. Zaman içinde o dertler ile yaşamayı ve mücadele etmeyi öğrenirsin. Zaman size bunu öğretir. Kendinize zaman verdikçe acılarınızı nasıl kanalize edeceğinizi öğrenirsiniz.

#2 Pişmanlıklar Fayda Etmez.
Size şunu basitçe anlatayım. Geriye gitme şansımız yok. Bu ileriye doğru giden bir yolculuk. Duramazsın veya geriye gidemezsin. Ama affedebilirsin. Bunu kendine öğrettiğinde büyük bir yükten kurtulacaksın. Çoğumuz bunu yapamadığımız için geriye dönüp bakarız. Unutma geriye bakarak ileriye yürüyemezsin.

#3 Duygularını Kontrol Etmeyi Öğren.
Siz bu hayatta bir mücadele veriyorsunuz. Ama çoğu zaman duygularınızı kullanıyorlar. Bu yüzden duygularını kontrol et. Bu duygusuz ol demek değil. Ama duygularını kontrol etmeyi öğrendiğinde hayat daha kolay bir mücadeleye dönecektir. >>>https://www.bilgierdemdir.com/2015/03/bu-bes-duyguyu-kontrol-et.html
[post_ad]
#4 Mali durumunu dert etme.
Hepimiz geçim derdindeyiz. Ama bunu sürekli sorun haline getirirsen kendine bu enerjiyi çekersin. Bunun yerine hayatın akışına bırak kendini. Unutma eğer bolluk enerjisine odaklanırsan aklın 100 milyar nöronla sana yardım edecektir.

#5 Hayallerini Öteleme.
Hep yaptığımız bir şey bu. Hayallerimiz var ama bize uzaktalar. Dünyaya bir kere geliyorsun ve bu harika bir hediye bence. Bunun için hayallerini erteleme mücadele et.

#6 Mücadele Ruhunu Geliştir.
Yaptımız şeyler arasında en az olan bu eylemdir. Genellikle pasif oluruz. Hem iş hayatında hemde diğer ortamlarda. Ama içimizdeki mücadeleci güç ortaya çıkarsa yolumuzda kimse duramaz. Hadi gelin uyuyan devi uyandıralım.

#7 Yüksek Titreşimli İnsan Ol.
Hayatında şans enerjisini kendine çek. Kendine güven. Kendini sev. Evet her şey senin için bunu hissettiğinde her şey değişecektir.
>>>https://www.bilgierdemdir.com/2016/10/yuksek-titresimli-bir-insan-olmanin-9.html

#8 Başkalarının Dedikleri Kendilerini İlgilendirir.
İnsanların ne dediklerinin gerçekten çok önemi yok. Neden mi çünkü tamamen kendi düşünceleri. Sizi asla tanımlamayan düşünceler bunlar. İnsanların görüşlerine saygı duyabiliriz. Ama bunlarla hayatımızı yöneteceğimiz anlamına gelmez.

#9 Kaybettiklerini Dert Etme
Sen kaybettiklerin değil sen çabaladıklarınsın. İş hayatında kayıplar yaşanabilir. Seni sen yapan ne kadar hızlı ayağa kalktığındır. Ne kadar çabuk devam edebildiğindir. Hayatının en büyük gücü sensin unutma.

#Unutamadıkların vardır.
İnsanlar bazı anılarını unutmak isterler. Özellikle travmatik anılarını. Ama bu mümkün değildir. Buna beyin asla izin vermez. Unutmaya çalıştıkça daha kötü olur. Onun yerine bu anılarınızı kanalize etmeyi yani yönlendirmeyi öğrenmelisiniz. Acılarımız ömür boyu bizle kalacak ve asla unutamayacağız. Bunu kabul ettiğinizde güçleneceksiniz.
>>>https://www.bilgierdemdir.com/2019/01/kafayi-takmamayi-ogrenmek-icin-10-sey.html



Bu Hayatta Öğrenmemiz Gereken 10 Önemli Şey Reviewed by bilgierdemdir on 12:30:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.