Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

En Güçlü Olumlu Düşünme Yöntemleri



Hayatınızı değiştirmek için bazı olumlu düşünme yöntemleri vardır. Bu yöntemler hayatınızı yeniden yapılandırmanıza yardımcı olur. Pozitif düşünmek için bu yöntemleri mutlaka hayatınıza dahil edin.

Pozitif düşünmek bize huzur ve mutluluk verir. Hayatın içinde gördüğümüz her şeyde bir endişe ve kaygı oluşturabiliriz. Çünkü beynimiz negatif düşünmeyi pozitif düşünmeye tercih eder. Bunu neden yaptığını sormayın. Bu bilinçaltının bir koruma yöntemidir. Geçmiş atalarımızdan gelen bir yöntemdir. Fakat şehir yaşantısı ile avcı toplayıcı atalarımızın yaşantısı arasında büyük bir fark var artık. Standartlarımız değişti. En kötü senaryo mantığı da öyle
[post_ad]
Olumlu düşünmek bize büyük bir yaratıcılık ve huzur verir. Endişelerinden sıyrılmış bir insanın yaratıcılığı çok artar. Yetenekleri çok artar.

Bir adam güzel bir kızın yanında bir saat oturursa, bu ona bir dakika gibi gelir. Fakat o bir de sıcak bir sobanın üzerinde bir dakika otursun, bu ona bir saatten de daha uzun gelir, işte izafiyet budur.
Albert Einstein

Olaylara bakış açımız tamamen düşüncelerimizi etkiler ve bu da hayatımızı etkiler.


1- Özsaygınızı Arttırın.
Kendinize olan saygınız hayatınızı etkiler. Kendine saygı duymayan kendini negatife çeken bir insan eninde sonunda kaybeder ve mutsuz olur. Yapmanız gereken en önemli şey kendinize olan özsaygınızı arttırmaktır. Bir insan kendini sayar ve saygı duyarsa kendine olumlu düşünmek için fırsat verir.

2- Özsevginizi Arttırın.
Kimse mükemmel değildir. Evet ama herkes sevilmeyi hak eder. Özellikle kendini sevmiyorsan bu olumlu düşünmeni etkiler. Mutlu ve huzurlu olmanın yolu sevgi enerjisinden geçer. Sevmek huzur ve mutluluk verir. Kendini sevdiğinde olumlu düşünmek için bir kapı aralarsın.

3- Affetme Duygusunu Geliştirin.
Kendinizi hemen şu anda affedin. Ne yaşadıysanız geçmişte kaldı yeni bir sayfa açın ve devam edin. İnsanları kendi iyiliğiniz için affedin. Bu sayede olumlu düşünmek daha kolaylaşacaktır. Olumlu düşünmenin en büyük anahtarı affetmeyi öğrenmektir.

4- Bakış açınızı değiştirin.
Olaylara baktığınız açı her şeyi belirler. Hayatınızda en önemli şey bakış açınızla ilgilidir. Bakış açınızı değiştirdiğinizde her şey değişir. Pozitif bir bakış açısı elde ettiğinizde her şey değişecektir. Bakış açınızı değiştirmeniz hayatınızda büyük bir değişime yol açar.

5- Olumlama Yapın.
Olumlama yapmak aslında beyninize yaptığınız en güzel şeydir. Olumlu düşünerek harika bir hayata kapı açabilirsiniz. Pozitif düşünmek için olumlama cümlelerini her gün hissederek tekrarlayın. Olumlama cümleleri zihninizde pozitif bir döngü oluşturacaktır.
>>> 500 olumlama cümlesi

6- Farkındalık ile yaşayın.
Kendinizi robot gibi hissettiğiniz oluyor mu? Özellikle olmak istemediğiniz bir yerde veya bir işte. Otomatik pilotta yaşadığımız zaman aslında çok fazla. İşte bu yüzden farkındalığınızı arttırmanız sizin için çok önemlidir. Farkındalık şimdi ki anı farkında olarak yaşamaktan ibarettir. Yaptığınız işe konsantre olmaktır. Tek bir işe ve olaya konsantre olmaktır. Elma yiyorsanız elmanın tadına konsantre olun. Yediğiniz en güzel elma olacağına söz verebilirim.
>>>5 güçlü farkındalık prensibi

7- Akışa Güvenin.
Hayatınızda gördüklerinizin ötesinde bir şey var. Bu çevremizdeki o büyük enerji ve hayatın akışı. Hayat akışının içindeyiz. Bazen olayları akışına bırakmak bize büyük bir huzur sağlar. Akışa güvenmek ve ona bazı olayları bırakmak iyidir.

8- Şükran Duygunu Geliştir.
Hayat bize verilmiş harika bir hediye. Evet bazı yönlerden çok fazla üzülebiliyoruz. Ama bu bizim sorumluluk duygumuzla ilgili. Hayatta en büyük hatamız elimizde olanlara teşekkür etmemek aslında. Elimizde olanlar aslında sahip olmadıklarımızdan 10 kat daha değerli. Şükran duygusunu geliştirseniz pozitif düşünmek çok daha kolay olacaktır.

9- Negatif Düşüncelerini Not Alın.
Negatif düşüncelerinize farkındalık uygulamak için bir kalem kağıt alın ve her negatif düşünceyi yazın. Göreceksiniz ki durum içler acısı. Ama üzülmeyin dünyada ki insanların %90 bu şekilde yaşıyor. Negatif düşünce denizinde geziyor.

10- İşte Bu Hayat.
İyi veya kötü pek çok şey başımıza geliyor. Hayatı olduğu gibi kabul etmek en doğrusudur. Hayat bize bu şekilde gelir. Yapmamız gereken mücadele etmek ve savaşmaktır. Eğer doğru şekilde mücadele edersek istediğimiz noktaya geliriz. Hedeflerimizi doğru belirler ve doğru hamleleler yaparsak başarılı oluruz. Bu bize güç verir. Hayatı olduğu gibi kabul edersek pozitif düşünmek çok kolay olur.

Pozitif düşünmek için pek çok yöntem var. Ama en güçlü yöntem sizin iç dünyanızda yatıyor. Onu keşfedecek kişi sizsiniz. Yapmanız gereken düşüncelerinizi yönetmek. Düşüncelerinizi yönetirseniz duygularınızı yönetmiş olursunuz. Bu sayede pozitif düşünürsünüz. >>>Bakış Açınızı Değiştirin

En Güçlü Olumlu Düşünme Yöntemleri Reviewed by bilgierdemdir on 14:02:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.