Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Bakış Açınız Hayatınızı Şekillendirir.

bakış açınızı değiştirin

Çoğu zaman düşüncelerimizde boğuluyoruz. Düşüncelerimiz bizi sürükler ve bu aslında bakış açımızı değiştirir. Bakış açımızı değiştirdiğimizde baktığımız şeyin de değişebileceğini görebilirsiniz. Hayatımızı yönlendiren bakış açımızdır.

10 Adımla Bakış Açınızı Değiştirin.

1- "Böyle Olmalı" düşüncesinden kurtulmalısın.
Hayatımız boyunca kendi doğrularımızı ve başkalarının bize yüklediği doğruları kullanırız. Ama bakış açımızı değiştirmenin en önemli yolu objektif bakmaktır. Olaylara objektif baktığınızda çok daha farklı bir düşünce yapısına sahip olacaksınız.

2- Empati Yapın.
Karşıdaki kişinin ne hissettiği aslında çok önemlidir. Bakış açınızı ona göre değiştirdiğinizde, güzel bir düşünce durumu yakalarsınız.

3- Olumlu Yönüne Odaklanın.
Farkında olmasak bile, genellikle negatif bakıyoruz. Negatif baktığımız içinde negatif düşünce yapısını hayatımıza dahil ediyoruz. Olumlu bakarsak bakış açımız doğru yönde değişecektir.

4- Düşüncelerle değil Gerçeklerle Yargılayın.
Düşüncelerimiz bizi yanıltabilir. Bakış açımızı da öyle. Bir olay yaşarken aklımızdaki düşünce süzgeçinden geçirmeden yalın gerçeğe odaklanın. Göreceksiniz bakış açınız değişecektir.

5- Büyük Resme Odaklanın
Olaydaki küçük ayrıntılara takılmayın. Yapmanız gereken olayın bütününe bakmak ve bakış açınızı değiştirmektir.

6- Farkındalığınızı arttırın.
Farkındalık bu hayatta yaşamanız gereken en önemli adım aslında. Farkındalığınızı arttırarak kendinizi geliştirebilir ve sağlıklı bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.

7- Her şey Düşüncede Başlar.
Düşüncelerinizi yönetmeden duygularınızı kontrol edemezsiniz. Duygularınız ise bakış açınızı tamamen değiştirir. Onun için düşüncelerinizi yönetin ve duygularınızı kontrol edin.

8- Bakış Açınızı Etkileyen Düşünceleri Yazın.
Bakış açınızı pozitif ve negatif yönde etkileyen düşünceler vardır. Mesela bir durumda "bu adam ne kadar gıcık" diye düşündünüz. Bunu neden düşündüğünüzü yazın. Düşüncelerinizi not alın.

9- "Başkaları Ne Der" düşüncesinden kurtulun.
Çevremizdeki insanlar ne düşünür mantığı bizi çok etkiler. Bakış açımızı çok etkiler ve bu yüzden çevrenizin ne diyeceğinden çok kendi düşüncenize önem verin.

10- Güven duygunu arttırmalısın.
Bence bakış açınızı etkileyen en önemli neden güven duygusudur. Kendimize olan öz güvenimiz ne kadar çoksa o kadar doğru ve güçlü bir bakış açısına sahip oluruz.

Bakış açınızı değiştirmenin ana yolu düşüncelerinizi değiştirmekten geçer. Düşüncelerinizi yöneterek bakış açınızı değiştirebilirsiniz.


Bakış Açınız Hayatınızı Şekillendirir. Reviewed by bilgierdemdir on 13:47:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.