Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İnsanların En Büyük 8 Korkusu



Hayatımızı etkileyen 8 büyük korku vardır. İnsanlar bu 8 büyük korku yüzünden sürekli olarak baskılanırlar. Egosu doğru şekillenmiş kişiler bu korkuları kolayca yenerler. Fakat toplumsal baskılar yüzünden ne yazık ki egomuz doğru şekillenmez. Bu 8 korku yüzünden hayatımızın kalitesi düşer.

Korkular Yüzünden Neler Engellenir.



1- Başarımız engellenir.
Bu korkular yüzünden başarımız engellenir çok çabuk pes eder ve geri adım atabiliriz.

2- Özgüvenimiz azalır.
Pek çok insanın en büyük sıkıntısı kendine duyduğu güvendir. Pek çok başarısızlığın ve mutsuzluğun ana nedeni ne yazık ki özgüvendir.

3- Özgürlüğümüz engellenir.
Farkında olmadığımız bir diğer şeyde özgürlüğümüzün korkularımız yüzünden engellenmesidir. Özgürlüğümüzü engelleyen en büyük nedenlerden biri korkularımızdır. Korkularımızı yendiğimizde başarımız artacaktır.

4- Farkındalığımız azalır.
Farkındalılık hayatımızdaki en önemli adımlardan biridir. Şimdiye odaklanamamızın en büyük nedeni korkularımızdır.

5- Duygusal olarak negatif hissetmek.
Duygularımızı kontrol edemeyiz. Genellikle negatif duygu durumu yaşarız. Bunun en büyük nedeni korkularımızdır. Korkularımızı yendiğimizde başarılı oluruz.

En Büyük Korkularımız



1- Reddedilme korkusu
Bu bizim en büyük korkularımızdan biridir. Karşımızdaki kişinin bizi reddetmesi olsun. Bir kurumun reddetmesi olsun hepsi aynı kapıya çıkar. Bu o kadar büyük bir korkudur ki adım atmamıza izin vermez. Bu korkuyu yenemezsek bize adım attırmaz. Reddedilmeyi hayatın bir şartı olarak görmemiz gerekir. Herkes bizi kabul etmez. Reddedilmek hayatımızda yenmemiz gereken önemli bir korkumuzdur.
[post_ad] Alay edilme korkusu
Küçük düşmekten o kadar korkarız ki bazen hareket bile edemeyiz. Yaptığımız şeyleri gün yüzüne çıkarmaktan o kadar çok korkarız ki bu başarımızı etkiler. Alay edilmek bizi bağlayan en büyük korkulardan biridir. Bunu yendiğimizde büyük bir adım daha atarız.

Yalnızlık korkusu
Çoğu insan bunu kendine itiraf edemez. Hatta çoğumuz bundan korkmadığımızı söyleriz. Ama yalnız kalmak bizim içinde yaşadığımız korkulardandır. Hatta öyledir ki sevmediğimiz insanları sırf bu yüzden çevremizde tutarız.

Kaybetme korkusu
Kaybetmek hayatın kanunlarından biridir. Bazen öyle bir durum olur ki kaybetmekten korktuğumuz için mücadele etmeyiz. Bir mücadeleye girmek bizi bu yüzden korkutur. Ama unutmamak gerekir ki kaybetmek bu hayatın bir gerçeğidir. Kazanmak kadar kaybetmekte hayatımızda bir yerde vardır. Kaybettiğimizde tekrar denemek en önemli adımlarımızdan biri olmalıdır.

Bilinmeyene duyulan korku
Gelecek bir bilinmeyendir. Yaptığımız seçimlerin sonuçları bilinmeyendir. Pek çok şey bilinmeyendir. Hayat bize cevapları hemen vermez. Onları yaşamamız gerekir. Çoğu insan bir bilinmeyenle karşılaşmamak için yeni şeyleri hayatına dahil etmez. Ama bilinmeyenden korkmayı bırakırsak yenilenir ve güçleniriz.

İkilemde kalma korkusu
Seçim yapmak ikilemde kaldığımızda çok zordur. Çoğumuz ikilemde kalmamak için elimizden geleni yaparız. İkilemde kalmamızın en büyük nedeni korkularımızdır. Eğer içimizdeki sese tam olarak güvenirsek ikilemde kalmayız.

Ölüm korkusu
Hayatın bir gerçeği doğumsa diğeri de ölümdür. Ölüm bir son veya başka bir şey olarak görülebilir. Ama asıl önemli olan ölümden öncesini güzelleştirmektir. İyi bir insan olmak her canlıya saygılı olmak ve kibar olmak önemlidir. Mirasınız iyilik olursa ölüm gerçek anlamda bir son olmaktan çıkar. Unutmayın bir gün öleceğiz ama diğer her gün yaşayacağız.

Aldatılma korkusu
Bunu sadece bir eşin aldatması olarak düşünmeyin. Dost sandığınız kişilerde aldatır. Sevdiğiniz insanlar da aldatır. Sonuçta insan gerçekten bunu yapar. Aldatılmaktan korkmayın. İnsanlara her anlamda güvenmeyin. Her sırrınızı vermeyin. Bir insanın en fazla bir veya iki dostu vardır. Bir sırdaşı olur. Yara almak istemiyorsanız herkese dertlerinizi ve zayıf yönlerinizi anlatmayın....



İnsanların en büyük 8 psikolojik korkusu bunlardır. İnsan bu 8 korku yüzünden negatife düşer ve psikolojisi bozulabilir. Psikolojinizi yükseltecek bu yazıyı mutlaka okuyun >>>Kafayı takmamayı öğrenmek için 10 yöntem

İnsanların En Büyük 8 Korkusu Reviewed by bilgierdemdir on 21:28:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.