Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Strese İyi Gelen 10 Yiyecek


Hayatımızın gerçeği stres. Gün boyu strese karşı duruyor ve bazen yoğun stres yaşıyoruz. Strese iyi gelen yiyecekleri sizin için araştırdık ve paylaştık. Bu yiyecekler günlük stresinizi ve kaygılarınızı azaltmanızda yardımcı olabilecek yiyeceklerdir.


Lütfen Bu yiyecekleri doktorunuza danışarak ve doktorunuzun uygun gördüğü şekilde kullanınız. Uyguladığınız diyet veya sağlık probleminiz varsa doktorunuza danışınız.



Strese İyi Gelen Yiyecekler

Kuruyemişin Kralı Yer Fıstığı
Selenyum açısından zengin güçlü bir antioksidandır. Ayrıca kanserin gelişmesini engellemeye yardımcı olmaktadır. Selenyum açısından çok zengin olduğu için az miktarda tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Olmazsa Olmaz Bitter Çikolata
Yapılan araştırmalar ve gözlemler siyah çikolatanın (bitterin) stresi azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Stresin Düşmanı Muz
Muzun içinde, "mutluluk hormonu" , seratonin'i arttıran bazı yapıtaşları var. Stres ve depresyona iyi gelebilen bir yiyecek olan muza sofralarımızda yer açabiliriz.
[post_ad]
Tabii ki Balık
Omega-3 açısından zengin olan balık beyne iyi gelmektedir. Omega-3 az olması kaygı ve endişeye neden olabilmektedir.

Kahvaltının Vazgeçilmezi Yumurta 

Yumurta sarısı güçlü bir D vitamini kaynağıdır.

D vitamini eksikliği stres ve kaygıya neden olabilmektedir.

Yumurta aynı zamanda mükemmel bir protein kaynağıdır. Tam bir protein deposudur, vücudun ihtiyaç duyduğu büyüme ve gelişme için gereken tüm temel amino asitleri içerir.

Yumurta ayrıca serotonin oluşturmaya yardımcı olan bir amino asit içerir. Bu triptofandır . Serotonin ruh halini, uykuyu, hafızayı ve davranışı düzenlemeye yardımcı olan kimyasal bir nörotransmiterdir. Serotoninin ayrıca beyin fonksiyonlarını iyileştirdiği ve endişeyi giderdiği düşünülmektedir.

Yararı Çok Kabak Çekirdeği
Televizyon başında çıtladığımız kabak çekirdeğinin faydası çoktur. Potasyum bakımından zengindir. Potasyum gerginliği ve stresi azaltmaya yardımcı olur. Çinko içinde iyi bir kaynaktır. Çinko beyin için gerekli bir mineraldir.

Zerdeçal
Hint ve Güney Doğu Asya mutfağında yaygın olarak kullanılan bir baharattır. Zerdeçal içindeki etken maddeye kurkumin (curcumin) denir. Kurkumin, anksiyete ve depresyon gibi duygu durumu bozuklukları yaşayan insanlarda stresi ve anksiyeteyi azaltabilir.

Papatya Çayı
Çaydaki gevşetici ve rahatlatıcı özellikler sayesinde stres ve kaygının azaltılmasına yardımcı olabilir.

Kefir
Probiyotik açısından zengin kefir düzenli kullanımlarda stresi azaltmaya yardımcı olabilir.

Yeşil Çay
Çayın; duygu durum (kaygı, stres ve anksiyete) bozuklukları üzerindeki potansiyel etkileri vardır. Çay theanine (Teanin) adında bir amino asit içerir . Theanine (Teanin) anti-anksiyete ve sakinleştirici etkilere sahiptir ve serotonin ve dopamin üretimini artırabilir.


Stresten uzak durmanın bir yolu yoktur. Ama kafanızı takmamak mümkündür. Bu yazımızı mutlaka okuyun. Kafayı takmamayı öğrenmek için 10 yol


Strese İyi Gelen 10 Yiyecek Reviewed by bilgierdemdir on 21:40:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.