Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Huzurlu Bir Yaşam için 7 Kural


Huzuru arıyoruz. Genellikle gergin ve stresli yaşam içinde aradığımız tek şey huzurlu ve barışçıl bir ortam. Fakat huzur bulmak gerçekten çok zor... Hele ki bu stresli şehir yaşantısında... Geçim derdiyle ve diğer sorunlarla uğraşırken insanın huzuru kaçıyor. İç huzur için yapmanız gerekenler nelerdir?


1- Ne yaparsan Sana Geri Döner.
Etki tepki diyebileceğimiz bir yasa aslında. Hayata ne verirsen onu geri alırsın. Bumerang gibi düşünebilirsiniz. Yaptıklarınız size geri dönecektir. O halde bu şu demektir. Huzur istiyorsanız olumlu eylemler yapın. Olumlu eylemler olumlu düşünce ile gerçekleşir.

2- Anlayışa Sahip Olmak.
Çoğumuz anlayışlı bir insan olduğumuzu iddia ederiz. Ama çoğu zaman anlayışımızı yitirdiğimiz anlar olur. Bir otobüste, trafikte veya metroda bir hiç uğruna tartışan insanları görüyorsanız onların anlayışı çoktan yitirdiğini görebilirsiniz. Onun için önce kendinize sonra topluma anlayış duymak büyük bir başarıdır.

3- Karşınızdaki Negatif İnsana izin vermeyin.
Yaptığımız şeylerden biri de budur. Karşımızda ağzına kadar negatif dolmuş bir insanın gelip tüm enerjini bize aktarmasına izin veririz. Onlar kim mi? Bazen arkadaşlarımız ve bazen ailemiz olabilirler. Onlarla tartıştığınızda enerjiniz düşüyor ve negatif hissediyorsunuz.


4- İstediğinize Odaklanın.
Amacına odaklanmış insanlar huzurlu ve enerjiktir. Onlar pozitif yükle doludurlar. Onun için amacınızı keşfedin ve ona odaklanın.

5- Duygularınızla değil Aklınızla Hareket edin.
Kalbinin sesini dinle diyoruz ama duygularınızın sizi yönetmesine izin vermeyin. Çünkü duygular çoğu zaman yanıltıcı kararlar vermemizi sağlar bu da huzurumuzu kaçırır. Kaygılarınızı aklınızla iyice tartın göreceksiniz kaygılarınız azalacaktır.

6- Burada olun.
Geleceği planlayın ve geçmişi anın. Ama asıl burada olun şimdiye odaklanın. Anın tadını çıkarın. Huzuru o zaman keşfedeceksiniz.

7- Yaşam sadeliktir.
"Hayat gerçekten basit, ama karmaşık hale getirmek için ısrar ediyoruz."Konfiçyus
Zihin düşünmeyi sever. Ama düşüncelere daldığınızda bir şey uçup gider. O huzurdur. Düşüncelerden arının. Kendinizi sessiz bir ortamda dinlenmeye alın. Güzel ve huzurlu bir müzik açın. Yaşamın getirdiği karmaşadan uzaklaşın. Göreceksiniz sade ve yalın düşündüğünüzde her şey huzura erecektir.
[post_ad]



Huzurlu Bir Yaşam için 7 Kural Reviewed by bilgierdemdir on 21:36:00 Rating: 5

2 yorum:

  1. Gercekden bu blogda guzel ve bilgi yüklü yazılar var blogunuzu takibe aldim.
    seyhatlerim-anilarim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Zihnimin en derin noktalarında var olan gerçek varlığın evrenle bir olduğu gerçeğini hissettiğim anda olabilmem kadar güzel nelerin olabileceğini düşünmek hayata olan tutku neşe ummudumu yükseltiyor.işte o anda o boşluğun içinde olabilmenin verdiği tarif edilemez huzuru kutluyorum. sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.