Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Rastlantısal Olaylar Bilinçaltının Uyarısı Olabilir mi?


Telefon çalmadan önce birinin arayacağını hissettiğiniz oldu mu? Yada içinizden bir ses kesinlikle bir yere gitmenizi istemedi ve büyük bir sıkıntıdan kurtuldunuz mu? Bilinçaltının gizli dünyası hayatımızın gerçekliğine ne kadar etki edebilir?

Bilinçaltı Freud'un dediği gibi sadece bastırdığımız cinsel dürtülerin bulunduğu bir yer mi? Yoksa ruhsal ve paranormal bir gücü var mı? Carl Gustav Jung bilinçaltını tanımlarken onun sadece sizin değil tüm toplumla ve enerjiyle bağı olduğunu belirtir.

Peki bilinçaltı bizi tehlikelere karşı uyarabilir mi? Neden karanlıktan korkarız. Bu atalarımızdan gelen bir korku mudur? Neden yılandan, fareden korkarız. Carl Jung'a göre bunun nedeni toplu bilinçaltında geçmiş deneyimlerin kayıtlı olmasıdır. Bize ait olmayan tüm insanlığın geçmiş deneyimlerinin var olduğu yer.

Rastlantısal bir olay olduğunda mesela bir konu üzerinde yoğunlaştığınızda bir arkadaşınız konuyla ilgili siz bahsetmeden bilgi verdiğinde bu bilinçaltınızla ilgili olabilir. Bazı ünlü bilim adamları cevapları nedense rastlantısal olarak almışlar.

 En ünlü örnek Newton'un başına düşen elma ile yer çekimi keşfetmesi ve Arşimet'in banyoda suyun kaldırma kuvvetini bulması diyebiliriz belki. Fakat pek çok rastlantısal olay bazı bilimadamlarına keşiflerinde yardım etmiş olabilir.

Mesela milyonlarca insanın hayatını kurtaran penisilin aşısı rastlantı sonucu bulunduğunu biliyor muydunuz? Fleming penisilin keşfini 1928'li yıllarda rastlantılar sonucu yapmıştır. İlk buluşu olan lizozim, Fleming’in içinde bir bakteri ağı olan kapların içine hapşırması sonucu bulundu. Birkaç gün sonra fark etti ki mukusla temas eden bölgedeki bakteriler ölmüştür.
[post_ad]
Fleming’in laboratuvarı her zaman dağınık olurdu, fakat 1928 yılının Eylül’ünde bu durum bir avantaja dönüştü, laboratuvarın dört bir yanına dağılmış türlü deneyleri bir düzene sokmaya çalışıyordu. Sıraya koyarken her birini dikkatle inceliyordu ki ilginç bir mantar kolonisi keşfetti, mantarlar Staphylococcus aureus bakterisi tarafından sarılmış kaplarda yetişmişlerdi. Fakat dikkatle incelendiğinde görünecekti ki bu mantarlar, zararlı olmaya potansiyeli olan bakterileri yıkıyordu. Bunun anlamı mantarın zararlı hücreleri yok ettiğiydi. Bunun önemini hemen kavradı ve bir yıl sonra (1929da) Penisilin adını verdiği keşfi hakkında bir makale yayınladı.

Peki gerçekten bilinçaltınızın size cevap vermesini sağlayabilir misiniz? Bunu yapmak için 10 dakika boyunca zihininizi boşaltın. Basit bir meditasyon tekniği uygulayın. Nefes alışverişinizi izleyin. Bunu yaptıktan sonra bilinçaltınıza sormak istediğiniz soruyu sorun ve cevap beklemeyin. Bir süre sonra bir cevap alabilirsiniz. Bir arkadaşınız söyleyebilir veya sosyal medyada okuyabilirsiniz. Rüyanızda ulaşabilirsiniz.

Rastlantısal Olaylar Bilinçaltının Uyarısı Olabilir mi? Reviewed by bilgierdemdir on 16:45:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.