Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Küçük Farkındalıklar Büyük Değişikliklere Neden Olabilir


Kelebek etkisi; küçük ve önemsiz değişkenlerin sistemde öngörülemez büyük sonuçlar oluşturmasına verilen addır. Bu kanun hayatımızda da geçerlidir. Küçük farkındalıklar hayatımızı değiştirecek güç ve enerjidedir. 
Afrika'da kanat çırpan bir kelebek, Amerika'da fırtına koparabilir.
Bu söz hayatımızdaki küçük değişiklerin aslında çok değerli olduğunun kanıtıdır. Buna en güzel örneklerden biri şifresini değiştiren bir adamla ilgili. Ofisteki bilgisayarında şifresini "affet onu" olarak değiştirdikten bir sonra depresyondan kurtulmuş bu kişi. Basit bir farkındalık değil mi? Ama bu basit şey hayatını değiştirmiş. 

Hayatınızda küçük değişiklikler daha büyük sonuçlara açılan kapılardır. Farkındalık kendi başına büyük bir değişikliğe neden olur mesela. 
[post_ad]
Bir arkadaşım olumlama yapmak için akşam 8'e alarm kurdu. Her gün akşam 8'de yaşadığı problem ile ilgili 5 cümlelik bir olumlama yapıyor. Alarm sayesinde olumlamayı atlama şansı olmuyor. Bana söylediğine göre gerçekten bu basit farkındalık işe yarıyormuş. 

Sizde hayatınızda basit ve küçük bir değişiklik ile başlayabilirsiniz. Hiç yapmadığınız basit bir şey mesela. Sabah erken kalkıp güneşi izlemek. Yada 10 dakikalık basit bir egzersiz. Telefon zilinizi huzurlu hissettirecek bir müzikle değiştirmek. Ama şunu anlamak çok önemlidir. Bu basit değişikliklerin büyük güçleri vardır. Farkındalığımızı ve hayatımızı etkileyecek büyük sonuçlar doğurabilir.

Küçük Farkındalıklar Büyük Değişikliklere Neden Olabilir Reviewed by bilgierdemdir on 15:04:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.