Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Beyninizin Hayallerinizi Engellediği 5 Söz


Başarmak istiyoruz ve birden zihnimiz yoğun bir strese giriyor. Beynimiz bize "boş ver başka zamana kalsın" diyor. Sonra ise unutup gidiyoruz. Zihnimiz değişimden nefret eder. Stresli ortamlardan ve zorlayıcı koşullardan da öyle. O hayatını düz bir çizgide devam etmeye bayılır. Ama hayat kesinlikle düz bir çizgi değildir. Hayat sana verilen kıymetli bir hediyedir. Pek çok insan sana hayallerine sahip çıkmanı söyleyebilir. Ama onları nasıl gerçekleştireceğimizi pek bilmeyiz.

Önce beynimizin bizi engellediği 5 söz ile başlayalım.
[post_ad]
1- Bunu asla yapamam.
Bu çok zor ve neredeyse imkansız. Bunu denemek sadece zaman kaybı. Bu benim yeteneklerimi aşacak bir durum. Bunun gibi onlarca benzer söz aklınızda uçuyorsa, beyniniz ilk bariyerini koymuştur. Beyniniz size bunun zor olduğunu söylemesinin en büyük sebebi, ortada bir risk görmesidir. Çoğu insan riske girmeyi sevmez. Bazı risksiz olaylar bile beyin tarafından riskli kabul edilebilir.

Hayatta başarı için belli risklere girmek zorunda kalabiliriz. Amaç gerekli ve doğru risklere girmek ve doğru risk yönetimi ile problemleri en aza indirmektir.

2- Başkaları yapabilir ama bende işe yaramaz.
Pek çok başarılı insan hayatlarının belli döneminde bir seçim yapmak zorunda kalmışlardır. Zaten başarıya bu seçimler sayesinde ulaşmışlardır. Bir arkadaşınız bir işi başardıysa, olaya kesinlikle şöyle bakarız. O yapar ama ben yapamam. Beyniniz tabii ki sizi korumak için bir engel yerleştirmiştir.

Düşüncenizi şu şekilde değiştirmelisiniz. O başardıysa ben daha iyisini yaparım.

3- Ama *şuna ihtiyacım var.
Şuna dediğimiz yere istediğinizi yerleştirebilirsiniz. Paraya mesela veya bilgiye yada kahveye. Beyniniz hayalinizle ilgili büyük bir engel yerleştirmiştir. Artık çok fazla hareket edecek yeriniz kalmadı.

Düşüncenizi şu şekilde değiştirmelisiniz. Kendimden (kendime ve hayalime inanmamdan başka) ve çalışmamdan başka hiç bir şeye ihtiyacım yok.

4- Ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Beyninizin en iyi hamlelerinden biridir. Gerçekten sizi yerinize oturtur. Nereden başlayacaksınız gerçekten. Harika bir hayaliniz var. Başlamak istiyorsunuz ama nereden? Böyle bir düşünce bizde soğuk duş etkisi yapar ve hayallerimizi rafa kaldırırız.

Herhangi bir yerden başlayın ve yeter ki başlayın. Başladığınızda mutlaka devamı gelir.
devamı


devamı 
5- Ya başarısız olursam.
Çoğu hayal bu korku yüzünden unutulur. Korkularınızın en büyüğü değil midir? İnsanlar güler size ve çevrenizdekiler söylememiş miydik der değil mi?

Pek çok zengin ve başarılı insan hayatları boyunca pek çok kez başarısız olmuşlardır. Ama biz onların başarılı yanlarını okumuşuzdur. Steve Jobs kurduğu şirketten kovulmuş. Stephen King'in ilk romanı carrie tam 30 sefer reddedilmiş. Thomas Edison 1000' denemesinde lambayı bulmuştur. Gerçek şu başarılı insanlar düz bir tırmanma çizgisiyle oraya ulaşmadılar. Bazen yükseldiler ve bazen büyük düşüşler yaşadılar. Onları başarıya ulaştıran ise hayallerine olan inançları oldu.
Beyninizin Hayallerinizi Engellediği 5 Söz Reviewed by bilgierdemdir on 14:32:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.