Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Yüksek Benlikten Gelen 5 İşaret



Yüksek benlik veya üst benlik bizim varoluşumuzun temel amaçlarından biridir. O benliğe ulaştığımızda dünyevi her arzu yok olur. Bunu sufizm'de aşk olarak adlandırıyoruz. Allaha' ulaşmak ve birliğe varmak (vahdet inancı) olarakta söyleyebiliriz. Peki yüksek benlik veya üst benliğe psikologların bakış açısı nedir? Üst benlik ve Yüksek benlik aynı şeyler mi? Bunun için Mistik inanışlarıyla bilinen Carl Gustav Jung'ı anlamamız gerekir.

Jung Üst benlik ve Kollektif (birleşik) bilinçaltı için şöyle düşünmekteydi. Tüm insanlar birbiri ile bağlantılıdır. Bunu ise çok uzak kültürlerin birbirlerinden habersiz şekilde aynı düşünceleri ve korkuları yaşaması sebebiyle söyler. Jung "Bir bebek hiç bir şey bilmeden nasıl anneden süt emmeyi bilir" der. " Neden karanlık korkusu hepimiz için hala geçerlidir" ve "Neden yılanı hiç bilmesekte ondan çok korkarız".
[post_ad]
"Bunu sadece içgüdüsel veya rastlantısal bir şey olarak düşünmek ne kadar doğrudur" der. Mısır piramitleri ile Maya ve Aztek tapınakları arasındaki benzerlikler nasıl oluştu. Bilinen tarihte mısırlılarla ve Amerika kıtası arasında hiç bir ticaret yoktu.

Jung'a göre bilincimiz üst benliğe ve bilinçaltımızda kollektif bilinçaltına bağlıdır. Jung pek çok ruhani olay yaşamış ve hayatı boyunca mistizmi araştırmıştır. Epifiz bezi veya Pineal bezi de araştıran jung için pineal bezin büyük bir ruhani işlevi olduğunu düşünmekteymiş.

Bilmediklerini bilenden öğren. Bildiklerini de bilmeyenlere öğret. Sufizm Öğretilerinden biridir sadece. Sufizm kelime anlamıyla saflık ve temizlik anlamındadır. Yüksek benlikte nefisten arınmış olan ruhun sembolüdür. Saf ve dünyevi hırs ve arzulardan uzaklaşmış ruhtur. İnsanın amacı nefisten uzaklaşmak ve yüksek benliğe varmaktır.

Peki yüksek benliğe doğru bir yolculuğa çıktığınızı nasıl anlarsınız.

Kısaca Carl Gustav Jung Kimdir? >>>Video


1- Hislerinde bir şeyler yanlış olduğunu hissediyorsan.
21. yüzyıl benliğimizin yükseleceği ve çok fazla sınavın yaşanacağı bir dönem. Hırs ve dünyevi isteklerimiz son 10 yılda çok arttı. Fakat içinizde bir şeylerin yanlış gittiğini hissediyorsanız yolculuğun ilk adımı başlamıştır.

2- Farkındalık ile gelen işaretler.
Eğer farkındalık ile yaşıyorsanız çevrenizde bazı işaretler alıyorsunuzdur. Bu yüksek benlik yolunda olduğunuzun işaretleridir.

3- Evrenin rezonansını hissetmek.
Bazen yoğun bir huzur hissederken, bazende duygusal bir yoğunluk ve kaygı hissediyorsan bu evrenin titreşimine uyum sağladığını gösteriyordur. Bunun anlamı benliğin dengeye (yin ve yang) ulaşıyordur.

4- Rüyalarındaki yüksek çağrışımlar.
Unutamadığın ve senin için çok önemli rüyalar varsa bunlar yüksek benliğin sana mesajlardır. Zamanı geldiğinde rüyaların anlamları kendiliğinden çözülecektir.

5- Seçimlerinde yönlendirildiğini hissediyorsan.
Hepimiz hayatımız boyunca bazı seçimler yaparız. Ama bazen seçimlerimizde iç sesimiz devreye girer ve bizi yönlendirir. Bu yüksek benliğin iç sesimize yansımasıdır.


Yüksek Benlikten Gelen 5 İşaret Reviewed by bilgierdemdir on 13:58:00 Rating: 5

1 yorum:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.