Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Ufkunu Açacak 5 Önemli Şey


Hepimiz, iyi bir yaşamı hak ediyoruz. Biz harika bir güç ile donatıldık. Dünya'da yaşayan hiç bir canlıya bu güç verilmedi. Diğer tüm canlılardan bizi üstün kılan güç "Zeka". Peki potansiyelimizin ne kadarını kullanıyoruz. Bu yazı egonuzu yenecek ve ufkunuzu açacak. Bu bilgileri mutlaka değerlendirin.

Farklı ol. (Sadece Bir Gün)
Hep aynı yazarları okuyorsun. Aynı sitelere giriyor ve genellikle aynı şeyleri paylaşıyorsun. Aynı ortamlara giriyorsun. Eleştirmiyorum, hepimiz yapıyoruz. Belki bir ömür aynı şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Bir önerimiz var.

> Ufkunu aç ve bir gün sadece farklı ol. Asla okumam dediğin, bir yazarı oku. Asla paylaşmam dediğin, bir yazı paylaş ve farklı biriyle konuş. Hiç konuşmadığın bir komşun bile olabilir. "Farklı bir gün" düşüncesini denediğinde yeni fikirler oluşacaktır.
[post_ad]
Keşfetmeye önem ver.
Hepimiz, yaşamımız boyunca başka insanların neler keşfettiğini okuyoruz. Kendimiz için bu eylem neredeyse imkansız. Çünkü keşfetmek pahalı bir şey.

>Bisikletiyle dünyayı keşfeden o kadar çok insan var ki. Öyle milyonlarca paraları yok sadece keşfetme isteği duyuyorlar. Keşif imkansızlıklar ile yapılır. Her gün bir konuya odaklanıp o konu ile ilgili bilgiler keşfedebilirsin. Gerçek şu hayatta keşfetme arzusu ufkunuzu açan en önemli etkenlerden biridir.

Sevdiğin Şey için Çalış.
Bundan bir 20 yıl sonra geçmişe bakıp "Neden yapmamışım ki diyeceğiz". Pişman olacağımız kesin. Onun için sevdiğiniz işi yapın. Hayaliniz kitap yazmaksa kitap yazın. Çizgi romansa onu yapın. "Ama hayatın gerçekleri başka" demeyi bırakın.
>>> Bir başarı öyküsü

"Sylvester Stallone bir dönem başarısız bir aktör ve senaristti. Ünlü bir oyuncu olmak ister. Uzun süre rol bulamaz. Parasız kalır ve en sonunda köpeğini bile satmak zorunda kalır.

Bir gün Muhammed Ali’nin boks maçını izleme fırsatı yakalar. Bu ona ilham kaynağı olacaktır. Sadece 3 günde "Rocky"'i yazar.
Senaryoyu beğenen yapımcılar $125.000 teklif ederler. Stallone filmde kendi oynamak istediğini söylediğinde, yapımcılar red eder. Stallone hayallerinden vazgeçmez ve senaryoyu satmaz. İki hafta sonra yapımcılar $325.000 teklif ederler. Stallone yine hayır der. Yapımcılar Stallone gibi tecrübesiz bir aktörün oynamasından yana değilleridir. Fakat Stallone hayallerini satmaz. Stollane'a son teklif $35.000 dolardır ve kendi oynayabilecektir. Stallone filmde oynamak için 10 katına yakın paradan vazgeçmiştir.

 $35.000’ın $15.000’ını satmak zorunda kaldığı köpeğini bulup geri almaya harcar. Bu köpek “Rocky”de oynayan köpektir.

 Rocky 300 milyon dolar hasılat yapar ve Stallone’un sözü hayatımızda yerini alır; “Hayatta önemli olan ne kadar sert vurabildiğin değil, aldığın darbelere dayanıp devam edebilme dayanıklılığını gösterebilmendir.”

Sorumlulukların olabilir. Ama bir de hayallerin var. Bir gün hayallerinin peşinden gitmemiş bir insan olacaksın. İnan tüm suç senin olacak.

Kendini Dinle
Ne zaman kendi iç dünyana fırsat vereceksin. Ne zaman sessiz bir yerde düşüncelerini özgür bırakacaksın. Kendine zaman ayır. Özgürce iç dünyanı yaşa ve kendini dinle.

>Kendi iç yolculuğuna başlamamış biri gerçeği asla kavrayamaz. İnsan kendini bildiğinde ne yapması gerektiğini de bilir. Uyanış insanın iç dünyası ile ilgilidir. Kendine fırsat ver. iç dünyana sorular sor.

Çocuk Ruhlu Ol
Yapılan araştırmalar öğrenirken ayrıca eğlendiyseniz daha hızlı olayları kavrıyorsunuz. Bir şeyi öğrenirken içinizdeki çocuk heyecan ve merakını canlı tutun.

>Aklınız mantıksal bir disiplin içinde tutabilirsiniz. Ama gerçek olan mutlu olmanızdır. Mutluluk için ise çocukca bir merakla yaşama sarılmak önemlidir. Gülen ve Eğlenen insanlar başarılı insanlardır. Kaygı duymayı bırakın. Çocuklar yarın için endişe duymazlar. Çünkü onlar bugünü yaşarlar.


Ufkunu Açacak 5 Önemli Şey Reviewed by bilgierdemdir on 21:22:00 Rating: 5

2 yorum:

  1. Sizi takip ediyorum ve beğeniyorum.Psikolojik danışman olarak başarılarınız devamını diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sadece düşüncelerimizle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Psikolojik danışmanlık uzman işidir.

      Sil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.