Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

5 Muhteşem İmajinasyon Tekniği


Bilinçaltına ulaşmanın en hızlı yollarından biri imajinasyon (görselleştirme veya hayal kurma) teknikleridir. İmajinasyon yeteneği çocuklarda çok yoğun şekilde vardır. Fakat büyüdükçe ve yaş ilerledikçe hayal gücümüzü daha az kullanırız. Bilinçaltı hayal gücü ile gerçek dünya arasında bir ayrım yapmaz. Ayrıca olumlu düşünce ile yapılan imajinasyonlar hayatımızı değiştirmekte büyük rol oynar.

Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Bilgi sınırlıdır. Hayal gücü dünyayı çevreler. Albert Einstein

İmajinasyon çalışmaları
Her bir alıştırma için 20 dakika süre ayırın. Her bir çalışma tekniği birbirinden bağımsız yapılabilir.

1- Anılar
Geçmişi düşünmeyin diyoruz. Ama bu teknikte geçmişi düşünmenizi isteyeceğiz. Sevdiğiniz güzel bir anınıza yoğunlaşmanızı istiyoruz. Şimdi bu anınızı tüm detayları ile gözünüzde canlandırın. Yavaş ve acele etmeden dikkatli bir şekilde tüm ayrıntılara ulaşmaya çalışın. Bu anınız imajinasyon envanterimiz olacak ve bunun üzerinden çalışacağız. Anınızı aklınızda canlandırın. Bu çalışmayı her uyguladığınızda anınız daha detaylı ve canlı olacaktır.

[post_ad]

2- Resim Hareketlendirme
İnternetten seveceğiniz bir resim bulun. Manzara resmi olabilir mesela. Resme konsantre olun. Ağaçların dallarının hareket ettiğini hayal edin. Kuşların uçtuğunu ve kanat çıptıklarını görün. Denizin dalgalarını hissedin. Bu çalışmayı her gün farklı resimler ile uygulayabilirsiniz.

3- Temel Elementler
Öncelikle renkleri imajine etmek ile başlayalım. Her gün belli renkleri aklınızda canlandırın. Daha sonra geometrik şekilleri imajine edin. Üçgen ve Kare ile başlayabilirsiniz. Daha sonra objelere ve en sonda hareketli objelere geçebilirsiniz.

4- Sesler ve Kokular
Denizin dalga seslerini duymaya yoğunlaşın ve yağmurun kokusunu hissedin. İmajinasyon çalışmaları görsel olduğu kadar işitsel ve hissel algılara odaklanmak gerektirir.

5- Masal Uydurmak
İmajinasyon çalışmaları için güzel bir teknikte masal canlandırmak ve uydurmaktır. Hayal gücünüzün yoğun şekilde devreye gireceği bir şeydir. Öncelikle masal nasıl uydurulur ona bakalım. Bir kahraman gerekli istenirse bir prenses ve tabii kötü adam olmalı masallarda. Bir ormanda veya yeraltı şehrinde geçebilir. Gerisi tamamen size kalmış.

BONUS
Rol play (Role Play) veya rol yapma oyunları hayal gücünüzü çok hızlı ve eğlenceli şekilde geliştirir. Role play oyunlarını arkadaşlarınız ile oynayabilirsiniz.
5 Muhteşem İmajinasyon Tekniği Reviewed by bilgierdemdir on 21:46:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. Rol Yapma demişken FRP ve FRP ile ilgili üniversite klüplerine bakın! Bir kaç kişi birlikte hayal gücü ile oynayacağınız oyunlardır -kısaca-.

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.