Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Matrix Felsefesi Nedir | Matrixi Yenin

matrix felsefesi nedir? Matrix i nasıl yeneriz.


Gerçeğe uyan; Matrix felsefesi nedir? Matrix filmi aslında pek çok temel felsefeyi içinde barındırıyor. Ama filmin ötesinde matrix nedir? İşte burada matrix tamda yaşadığımızı düşündüğümüz gerçekliktir. Bu felsefe çok eskiden beri insan beynini kurcalaşmıştır. Nedir bu matrix felsefesi. Gerçeği algılamaktır. Gerçek nedir? diye sorulduğunda aklımıza şu an yaşadığımız dünya geliyor. Peki bu gerçeği kanıtlama şansımız var mı?
“Gerçeği” nasıl tanımlarsın? Eğer, hissedebildiğin koklayıp, tadıp, görebildiğin şeylerden söz ediyorsan “gerçek”, beyne iletilen elektrik sinyallerinin yorumlanmasıdır. Matrix Filmi


Ne yazık ki yok... Evet gerçeği kanıtlamanızı istediğimde 5 duyu organı ile aldığınız iletileri söyleyeceksiniz. Ama bu iletiler beyninizin nöronlarının ateşlenmesi ile oluşan imgeler sadece. Yani gerçek değiller. Gerçeğin bir yansıması diyebiliriz. O halde gerçeği yüzde yüz bilemeyiz. Yani bu dünyada kendimiz dışında gerçekliğini kanıtlayabileceğimiz hiç bir şey yok. Onun için " düşünüyorum öyleyse varım" diyen Descartesin sonucuna ulaşmış oluyoruz.

Tüm dünya sanal olsa bunu ispatlamanız neredeyse imkansız. Çünkü her şey gayet gerçek olacaktır. Peki Matrix'in derinliklerinde yatan nedir. Neo aşılmaz olanı aştığında her şeyi sayılar ve programlar olarak görmeye başladı. Gerçekte her şeyin enerjiden yapıldığını söylüyor. Tüm her şeyin bir alanı olduğunu ve bu alana dahil olduğunuzda o enerjiyi yaşadığınızı anlatıyor.

Bir tarihi mekana girdiğinizde orada çok daha farklı hissedersiniz. Bu o alanın enerjisi ile ilgilidir. Bir bebek Annesinin yanına ilk koyulduğu andan itibaren annesinin enerjisini bilir ve hisseder. Enerji hayatın gerçeğidir. Enerji tüm insanlığın ve diğer canlı cansız maddenin gerçeğidir.

Siz Matrix dünyasında yaşıyorsunuz. Her şeyin enerjisi var. Tüm dünya algınızla değişebiliyor. Buna gözlemci gücü diyor kuantum. Gözlemlendiğinde ve gözlenmeden önce farklı hareket ediyor atomlar.

Düşüncelerinizde matrix bir bilimkurgu veya felsefe. Ama o sizin gerçeğiniz. Şöyle düşünün bu yazı şu anda dışarıda mı yoksa beyninizin içinde mi. Dışarıda dedi iseniz bir yönden haklısınız ama gerçekte bu yazı şu anda tam olarak beyninizin içinde oluşuyor. O sizin matriksinizde oluşan bir yazı.

Elinizde tuttuğunuz telefon da öyle ve oturduğunuz koltukta öyle. Onlar beyninizin içinde oluşan algılar sadece. Bu onları yaşamadığınız anlamına gelmiyor tabii. Yani dışarıda bir telefon var ve siz dışarıda gerçekten oturuyorsunuz. Ama algıladıklarınız beyninizin size söyledikleri...
[post_ad]
Kısaca matrix hem dışarıda hem içeride her yerde sizinle... Matrix felsefesi temelde bu...

Matrix'i anlatmak veya anlamak gerçekten zaman alan bir şey. Kuantum fiziği çok derin bir konu ve burada bizim onu anlamamızı gerektiren en önemli şey. Yapı taşlarımızın aslında tamamen enerjiden oluşuyor olması. Kısaca koskoca bir maddi dünya algılıyoruz. Ama sürekli akan büyük bir enerji dünyası var.

Matrix'i Yenin


Matrix'inizi anladığınızda onun engellerini kaldırabilirsiniz. Peki bunu nasıl yapacağız.

1- Dünyamız bir enerji dünyasıdır.
Tüm evren ve her şey kuantum mekaniği ile çalışır. Biz bunu algılayamayız. Yapmamız gereken bunu hissetmek ve bu enerjiyi yaşamaktır.

2- Gözlemci olduğunu ve algıyı yönetebileceğini fark et.
Sen dünyayı ve diğer her şeyi değiştiren bir enerji içindesin sadece bunun farkında değilsin. Enerjiye odaklandığında matrix'i yenebilirsin.

3- Tüm insanlık birbiri ile bağlı.
Kollektif bilinçaltı dediğimiz şey tüm insanların bilinçaltılarının bir bütün olduğu teorisidir. Bu tüm insanlığın bir şeyleri aşma zamanı geldiğinde birlikte aştığını gösterir. Çok ilginçtir ki mucitler aynı zamanda keşiflerde bulunmuşlardır mesela. Telefon aynı zamanda üç farklı kişi tarafından icat edilmiştir. Ama biz Graham Bell'i biliyoruz sadece...

4- Tüm her şey enerji ile birbirine bağlı.
Tüm evrenin yapı taşı atomlardır. Onlar birbirine bağlıdır. Matrix'i yenmek istiyorsanız her şeyin enerji olduğunu anlamınız gerekiyor.

5- Her şey düşüncede başlar.
En büyük güç düşüncedir. Beyin çok büyük güç üretir bu düşüncedir. Onun için önce düşüncelerinizi yönetmeniz gerekir. Düşüncelerinizi yönlendirdiğinizde matrix'i yeneceksiniz.

Matrix felsefesi aslında bizim yaşadığımız anlardır. Tüm olasılıkların yaşandığı zaman vardır. Buna basit bir şekilde örnek vermek gerekirse sizin bu yazıyı okuduğunuz ve bu yazıyı okumadığınız bu yazının hiç yazılmadığı gibi pek çok olasılığı yaşadığımız anların bütünüdür. Bu yazımızı da mutlaka okuyun >>>



Matrix Felsefesi Nedir | Matrixi Yenin Reviewed by bilgierdemdir on 22:18:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.