Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İnatçı İnsanı İkna Etmenin 5 Yolu

inatçı insanları ikna etmenin yolları ile ilgili bir blog yazısı

İkna etmek büyük bir yetenektir. İnatçı insanları ikna etmenin yolları vardır. Tabii herkes bu yeteneğe çalışarak kavuşabilir. Özellikle inatçı insanları ikna etmek çok zordur. Çünkü inatçı insan bir fikre takılıp kalır ve diğer fikirleri kabul etmez. Dediği dediktir. Kendi kararının ne kadar yanlış olduğunu gösterseniz bile o yinede bu fikrinden vazgeçmeyecektir. Peki inatçı insanı nasıl ikna edebiliriz.


İnatçı İnsanlar Nasıl İkna Edilir

1- Önce Siz Tutumunuzu Değiştirin. (Kaleyi İçten Fethedin)
Yapmanız gereken aslında çok basit. Onun fikrini dinleyin ve onun tarafında gibi durun. Gardını indirmeye başlayacaktır. O anda işte kendi fikirlerinizi yavaşça empoze edin.

2- Planlı konuşun.
Söyleyeceklerinizi önceden planlayın. Bir satranç gibi düşünün olayı. Şah mat yapmak için her şeyi planlayarak konuşun. Bu zor gibi görünebilir. Ama planlı konuşmak düşündüğünüz kadar zor değildir. Sadece her söylediğiniz şeye onun nasıl karşılık vereceğini tahmin etmektir. Konuşmayı 4-5 adım önde olmanızı sağlar

3- İnatçı insanlar değişimden korkarlar. Onlara değişimin iyi olacağını hissettirin.
İnatçı kişiler değişimi sevmezler. Israrlarının bir nedeni de budur. İnatçı insanlar doğruyu bulduklarında alternatiflere pek sıcak bakmazlar. Israrcı olun ama kavgacı olmayın. Onlara güzel bir dille değişimin harika olacağını hissettirin.

4- Güven verin.
Onlara karşınızda olmadığınızı hissettirin. Güven duygusunu aşılayın. Böylece aşılamayacak duvar olmadığını göreceksiniz.

5- Huzur verin.
Huzurlu bir konuşma ortamı ve samimiyetle dolu olunca karşıdaki kişi ne yaparsa yapsın yelkenleri suya indirecektir. Onun için doğru zamanı ve doğru yeri seçin. Kişiye huzur verin. Onu boğmayın ve telaş etmeyin.

İnatçı insanlar bu yöntemlerle kolayca ikna edilir. Dahası onlara samimiyetle ve dürüstlükle yaklaştıktan sonra aşılamayacak engel yoktur. Sevginizle yaklaşın ve karşınızdaki insanı inatçı olarak değil sadece bir insan olarak görün...Tek Yöntemle İkna Edin >>> Mutlaka okuyun


İnatçı İnsanı İkna Etmenin 5 Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 11:22:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    İkna etmek; iletişimde üstünlük kurma amacıyla yapılmaktadır. Bir konu hakkında, karşımızdaki insanı inandırmak ve o insanı kendi düşüncemiz tarafına çekme durumu ikna etmek deyimiyle açıklanmaktadır.

    Çevrenizdeki insanlar sizi kolaylıkla ikna ediyor mu? Bir mağazaya girdiğinizde, aslında ihtiyacınız olmayan bir kıyafeti, satış danışmanının sizi yönlendirmesiyle satın alıp çıkıyor musunuz?

    Ne zaman ikna edilmeye açık hale geliriz? Örneğin; zayıf anlarımızda. Yorgun olduğumuz akşam saatlerinde ya da gergin hissettiğimiz zamanlarda ikna edilmeye açık oluruz. İkna ile ilgili yeni yazdığım yazımı okumanız için ben de sizinle paylaşmak isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/en-sik-kullanilan-5-ikna-yontemi/

    Umuyorum faydalı olur,
    keyifli okumalar dilerim, sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.