Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Dur ve Hedefine Daha İyi Bak



Şu anda olmak istediğin yerde misin? İstediğin şeyleri başardın mı? Hayatının gidişatını tam istediğin çizgiye koydun mu? Evet ise, bu harika, değilse bu yazıyı okuman gerekiyor. Hepimiz sıradanlaşmış bir tempo içinde yaşıyoruz. Bu sıradan çizgi genellikle sabah kalk işe git akşam gel ve yat şeklinde bir şey. Biliyorum ki hepimizin harika fikirleri var ve gerçekleştirmek kesinlikle elimizde.

Şu anda eğer hedeflerini gerçekleştirmek üzere çalışıyorsan bu harika.
Ama daha bir adım bile atmadı isen önce ilk adımı atman gerekecek. Bu adım hayatımızın yönünü belirleyecek bir adım olur genellikle ve yine genellikle kolay bir adımdır diğerlerine nazaran...

Hedeflerine konsantre olmuş tempolu bir şekilde ilerlerken yapman gereken en önemli şey durup bir bakmaktır. Evet tüm tempoyu durdur ve yaptıklarına bir bak. Belki çoktan yanlış bir hedefe doğru ilerliyorsun. Tempolu bir yaşamın içindeyken hedeflerinde yanılabilir ve yanlış bir yolda ilerlemiş olabilirsin. Onun için arada dümenden gözünü ayırıp pusulaya ve haritaya bakmalısın.

Bir pusula ve haritan yoksa hedefin için bunu yapalım...
[post_ad]
Pusula gitmen gereken yönü gösteren bir araçtır. Peki hedefin için ana bir güzergah belirlemen gerekir bunu belirledin mi? Mesela bir aşçı olmak istiyorsan ana güzergahın nedir aşçılık okulunu bitirmek... Pusula budur. Bu güzergahtan çıktıysan yanlış ilerliyor olma ihtimalin yüksek

Haritan var mı? Harita Ana hedefin için ara hedefler ve basamaklar belirlemekten ibarettir. Bu basamaklar öyle iyi düşünülmelidir ki en kolay en başta en zor en sonda olmalıdır. Mesela bir tarif öğrenmek en başta ise baş aşçı olmak en sonda olmalıdır.

Eğer arada bir hayatın telaşından çıkıp etrafımıza bakmaz isek neler kaçırdığımızı asla fark edemeyiz. Hayatın özeti farkındalıktır. Sen ne kadar yaptıklarının farkında olursan başarıya ve hedeflerine o kadar hızlı ulaşırsın.

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim

Çocuklarınıza verebileceğiniz 10 hediye

Korkularınıza bu 3 soruyu sorun

Huzuru keşfetmek için yapmanız gereken 5 şey


Dur ve Hedefine Daha İyi Bak Reviewed by bilgierdemdir on 12:18:00 Rating: 5

2 yorum:

  1. gerçekten çok faydalı bir bilgi,paylaşım için teşekkür ederim.ben geç yaşta kariyer hedefleyenlerdenim,öncelik çocuklarımdı çünkü,sonra bilgisayar kurslarına gittim,oğlumla üniversite sınavına girdim.şu an açıköğretim kamu yönetimi 2. sınıftayım.umarım emeklerim boşa gitmez ve güzel bir kariyer sahibi olurum.( aydeniz35 )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Aydeniz kendine iyi bak...

      Sil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.