Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Spiritüel Enerji Nedir? Sizi Nasıl Etkiler? Ruhsal Enerji Nedir?

spiritüel enerji nedir


Spiritüel enerji nedir? Eğer çekim yasası ve diğer manevi konular ile ilgilenmeye başladıysanız; bu konu en önemli konulardan biri olabilir. Meditasyon ve çakralar ile ilgili pek çok konu okumuşsunuzdur. Ama alfabenin ilk harfi gibi, spiritual enerji içinde bilgi sahibi olmanız çok önemlidir. Ruhsal enerji hayatımızı çok yönlü olarak etkiler ama öncelikle bu enerjiye detaylı bir bakmamız gerekecektir. 

Spiritüel Enerji Nedir?

Bir sır varsa o da aslında hiç bir sır olmadığıdır. Sırlarla dolu olduğunu düşündüğümüz bir bedene sahibiz. Peki gerçekten öyle mi? Son yapılan araştırmalardan tutunda eski araştırmalara baktığınızda bir şey göreceksiniz. Bedeniniz bir enerji. Bunu spiritüalistler söylemiyor sadece. Bunu bilim adamları söylüyor. Beden tümüyle enerjiden oluşuyor ama nasıl?

Maddenin yapı taşı Atomlar ve bunlar tamamen enerji. Dünyaya atomları görebildiğimiz bir gözlükle baksaydık. Kesinlikle enerji ve onun akışını gördüğümüz bir dünya görürdük. Bunun dışında enerjimiz ruhumuz mu o halde.

Bu biraz daha karmaşık ama basit bir cevap istiyorsanız evet diyebiliriz. Kısaca beden ve ruh bir bütün. Tabii ki burada kesin kanıt olan sadece atomlar ama insanoğlu ruh ve onun varlığına onbinlerce yıldır inanıyor. 

Bu size bir şey ifade etmiyor olabilir. Bu temel bir görüş değil aslında doğu geleneklerinde ve batı biliminde sürekli araştırılmış ve sorgulanmış. Kısaca özetlediğimizde spiritüel enerji veya ruhsal enerji aslında temel fizik kurallarınca varlığı iddia edilmiş bir alan. 

spiritüel enerji nedir



Asıl soru ise inanç kısmı ile ilgili eğer bir yaratıcıya ve kitaba inanıyorsanız zaten ruhsal bir enerjiye inanmalısınız. Fakat sadece bir inanç değil bir düşünce olarak bakıyorsanız. Düşüncelerinizin enerji olduğunu ve elektrik (enerji) olarak üretildiğini unutmayın. Enerji ve ruh ayrı kavramlar gibi dursa bile aslında kesinlikle aynı şeyden bahsediyoruz. 

"Evrenin gizemini anlamak istiyorsanız; enerji, frekans ve titreşim cinsinden düşünün."

- Nikola Tesla -

“Her şey enerjidir ve hepsi bu kadar. İstediğiniz realitenin frekansına uyun ve o realiteyi elde etmekten kendinizi alıkoyamazsınız. Başka türlü olamaz. Bu felsefe değil. Bu fizik." 

- Albert Einstein

Soru sormaya başlamak ve bunu araştırmak harikadır. İsterseniz ateist olun veya spiritualist yada dindar. Soru sorarak başlanan bir hayatta her zaman cevapları bulursunuz. 

Spiritüel Enerjinin Farkına Varmak Neye Yarar?

Özünün farkına varmak seni daha huzurlu yapar. Çünkü beden sadece geçici bir kaptır. Asıl olan sudur. 

Kendini okyanusta bir damla sanma. Bir damlanın içinde kocaman bir okyanussun. - Mevlânâ Celâleddîn Rûmî.

Bunun farkına vardığında aslında şunu anlarsın. Hiç bir şeyin diğerinden çok daha fazla üstünlüğü yok. Kibrini yenen bir insan aslında egosu ile barışmıştır. 

Mutluluğun temeli ruhsal enerjiyi anlamaktan geçer. Bizim sadece evrimsel bir canlı olmadığımızı anlamaktan geçer. İnsanı anlamlaştıran fikirleridir. İnsana değer katan ruhudur. Ruhsuz bir insan kötülüğe ve cahilliğe açıktır.  

  • Spiritüel enejiyi anlamak seni değiştirir ve olgunlaştırır
  • Yalnızlıktan korkmamanı sağlar
  • Mutluluğuna kapı açar
  • Duygu kontrolünü kolaylaştırır
  • Mental sağlığına iyi gelebilir
Spiritüel bir insan mutluluk için bir kapı aralar.

Bu perspektiften, 'yüksek enerjili' bir kişi, her zaman bir uyum halinden veya yüksek bir farkındalık duygusundan hareket eden bir kişi anlamına gelir. Bunlar, muhtemelen derin bir ruhsal uyanışa sahip olan ve dünyaya yeni bir perspektiften bakmaya başlayan insanlardır. Her şeyde birbirine bağlılığı ve Birliği görmeye başlarlar ve yaptıkları her harekete nüfuz eden tutarlı bir neşe, mutluluk, sevgi ve ışık duygusuna sahiptirler.

Enerjiniz size bir yola çıkarabilir. Sizi yönlendirebilir. Çoğu kişi yorgunluk ve mutsuzlukla boğuşuyor. Mental olarak iyi hissetmiyor olabilir. İşte Spiritüel enerjiniz size yol gösterecektir. 

Spiritüel Enerji Başarılı ve Mutlu Bir Hayata Katkı Sağlar mı?

Kesinlikle, öyle. 

Spiritüel kişiler, yaşamlarından ve kişisel sağlıklarından ruhsal olmayanlara göre önemli ölçüde daha fazla memnundurlar. Ve dindar olup olmadıkları önemli değil.

Ruhsal enerji sizi iyimser ve cesur yapar. Daha kolay affedersiniz. Ve sıkıntılı zamanlarda, sakin kalabilirsiniz. Daha mutlu bir yaşam sürmenize yardımcı olan bu niteliklerdir. Enerjinizi içeride aramak daha tatmin edici bir deneyime yol açar. Kontrolümüz dışındaki dış etkiler, negatif enerjide artışa neden olabilir. Ama bunun hakkında daha sonra.

Ortak bir görüş, paranın, başarının ve zenginliğin hepsinin ruhsal enerjinin ifadeleri olduğudur. Ve bu kulağa gülünç gelse de, gerçeklerden uzak değil. Para, başarı ve zenginliğin eylemlerinizin sonuçları olduğu perspektifinden düşünün. Ruhsal enerjiniz tarafından yönlendirilen eylemler.

Beatles'ın ünlü sözü "para bana aşkı satın alamaz" ve sana mutluluğu da satın alamaz. Beatles yanılmadı, ama daha çok paranızın nereden geldiği veya nasıl kazandığınızla ilgili.

Batı toplumlarının artan refahı hakkında, aynı mutluluk büyüme oranıyla ilişkili olmayan ilginç çalışmalar var. Maneviyatınız aracılığıyla daha mutlu olursunuz ama onsuz olmaz. Maneviyatınızı düşünmeden yalnızca servetinizi artırmaya odaklanırsanız, paranız artacak, ancak mutluluğunuz muhtemelen yataylaşacak, hatta düşecektir.

Yararlanılan Kaynaklar:

Spiritüel Enerji Nedir? Sizi Nasıl Etkiler? Ruhsal Enerji Nedir? Reviewed by bilgierdemdir on 22:35:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.