Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sen Kendine Düşmansın. İşte 10 Nedeni

kendine düşman olmak

İnsanın en büyük düşmanı yine kendidir. Çünkü kendini tanımamış ve anlamamıştır. Kendi içinde hayatı sorgulamamıştır. Kendine saygısını arttırmamıştır. Kendi hayatında gördüğü en büyük şey istekleridir. İnsan kendine düşmanlık eder. Hatta insan kendini sabote eder. Kendine düşman olmak çoğu insanın yaptığı bir şeydir.


Eğer kendine nasıl düşmanlık ettiğini merak ediyorsan yazımızı mutlaka okumalısın.

1- Takıntıların ile Yaşamak
Hepimiz bazı şeyleri kafaya takarız ve bir süre sonra unuturuz. Ama bazılarımız bu takıntılar yüzünden hayatını zindana çevirir. Taktığı ve problem ettiği şeylerden kurtulamaz. İşte bu yüzden kendini yıpratır durur. Eğer takıntılarınız yaşam standartlarınızı düşürüyorsa mutlaka bir psikiyatriste gözükmelisiniz.

2- Duygularınızın Esiri Olmak.
Hayatımızda duygularımız bir yaşam şeklidir. Duygularımızla yaşarız. Ama bazen duygularımız hedeflerimizin önüne geçer. Bu olduğu zaman büyük bir kayıp yaşayabiliriz. Duygusuz olun demiyoruz kesinlikle. Ama duygularınızı kontrol etmeyi öğrenmelisiniz.
>>>https://www.bilgierdemdir.com/2019/10/duygularini-yonetmek.html

3- Sürekli Olumlu Bir Dünya Beklemek.
Gerçek bir dünya ve hayalinizdeki dünya farklıdır. Bu dünyada zorlayıcı ve üzüntülü şeyler olabilir. İnsanlar size istediğiniz gibi davranmayabilir. Finansal problemler yaşayabilirsiniz. İşte bunu kabul etmemek en büyük düşmanlıktır. Kendinize yaptığınız büyük bir düşmanlık...

4- Kendini Yanlış Tanımlamak.
Kendini tam olarak tanımayan bir insanın yaptığı en büyük hatadır. Başkalarının size yerleştirdiği etiketler üzerinden ilerleme. İşte bu etiketler bizi mahveder. O insanların boş düşünceleri sizi yerle bir eder. Ama kendini bilen bir insan asla başkalarının gölgesinde kalmaz.

5- Keyfim Bozulmasın Anlayışı.
Kimse size dokunmasın ve hatta dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı büyük bir hatadır. Yapmanız gereken şeyleri yapmadığın sürece büyük bir hata içindesindir. Kendinizi bağlayan en büyük zinciri siz kendiniz takarsınız. Buna konfor alanınız diyebiliriz. İnsanlar kendi rahat ve güvenli alanlarından çıkmazlar. İşte bu yüzden ilerleyemezler.
[post_ad]
6- Zihnini Özgür Bırakmamak.
Akıl bir bulmaca profesörüdür. Hayat içindeki bulmacaları çözmek için sürekli düşünür. Bize hayattaki sorunlar için çözüm üretir. Ama biz aklımızı sınırlar ve çevrenin yüklediği engellerle önüne geçersek... O çözüm bulamaz. Kendinizi sınırlamayın. Özgür düşünün.

7- Hayal Kırıklıklarını Değiştirmek Elinizde.
Öğrenilmiş çaresizlik adında bir kişisel gelişim düşüncesi vardır. Kısaca kişi yaşadığı negatif durumlar için şöyle bir çıkarım yapabilir. Ben başarısızım artık uğraşmayacağım. Ama bu büyük bir yanlıştır. Bu kendimize yaptığımız büyük bir haksızlıktır.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg bir konuşmasında "facebook ilk işim değildi" diyor. "Başarısız olduğum bir sürü oyun ve proje vardı". "Ama denemekten vazgeçmedim" diyor. Bu çok önemli hayal kırıklıklarımızdan "set" değil "basamak" yapmalıyız.

8-Hatalarından Ders Çıkarmamak.
Bir hatayı pek çok kez tekrarlıyorsanız... İçinizde sizi sevmeyen biri var. Başarısızlığından ders çıkaran kişi başarıyı kucaklar. Bunu yapmak için hata yaptığınızı kabul etmeniz gerekir. Hatayı tekrarlamak için hatayı çözümlemek önemlidir. Bunu yaptıktan sonra aynı olay olduğunda farklı tutum sergilememiz gerekir.

9- Kendini Sevmemek
Bazen hepimiz huylarımızı sevmeyiz. Ama kendimize karşı sevgi duymuyorsak bu bizi mahveder. Kendine saygısı ve sevgisi olan insanlar gelişir ve büyür. Kendine karşı duyduğun negatif duyguları pozitife çevirmelisin.

10- Narsist Kişilik.
Kendinden nefret etmek kadar; kendini aşırı beğenmek ve bu dünyada tek olduğunu düşünmekte büyük bir hatadır. Kişi kendinin hatalı olduğunu asla düşünmez ve gerçekçi değildir. Bunun bir rahatsızlık olduğunu asla düşünmez. Narsist kişiler bencil olabilir ve bunun en doğal hakları olduğunu düşünürler.

Bonus: Yorumlara kendinize nasıl düşmanlık yaptığınızı yazabilirsiniz. Bu yazımıza büyük bir katkı sağlayacaktır.



Sen Kendine Düşmansın. İşte 10 Nedeni Reviewed by bilgierdemdir on 13:58:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. Bana göre olmadığını bildiğim halde sırf ailem mutlu olsun diye onların istediği bölümde okumak. Ve uzun yıllar kendimi ihmal etmek. Başkalarını düşünüp kendimi düşünmemek.

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.