Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sabır Nedir? Sabrın Hayatımıza 10 Yararı

sabır nedir? sabretmenin yararları nelerdir?


Neden sabretmeliyim? Bunu bazen kendimize soruyoruz. Sabır nedir? Hayatımızda en büyük yeteneklerden biri sabretme yeteneğidir. Sabretmenin pek çok yararı vardır. Sabır beklemek midir? Hayır sabır mücadele etmek ve çalışmaktır. Sabır araştırmaktır. Sabrı tanımlamak ve anlamak için onu yaşamak gerekir.

Sabretmek bir fazilettir. Zor bir durumda sakinliğimizi korumalıyız. Panik yapmak ve ani kararlar vermek bizim pişman olmamıza neden olur. Çoğu zaman stres yönetimini başarılı şekilde yapamayız. Ama bunun için kendimizi suçlamamayız. Sonuçta insanız ve stresli anlarda ne yazık ki başka şeyler devreye giriyor.

Peki nedir bu devreye giren eylemler silsilesi. Öncelikle strese girdiğimizde adrenalin salgılarız. Bu eski atalarımızın bize miras bıraktığı bir şeydir. Bir hayvandan kaçmak için harika bir teknik olmasına rağmen. İş ve özel hayatımızda ve şimdiki zaman şartlarında berbat bir durumdur. Çünkü adrenalin harekete dönüşmek ister. Dönüşemeyince ise büyük bir öfke ve panik yaptırır. Kısaca vücudumuz bir anda büyük bir hormon saldırısına uğrar.

İşte bu durumla baş etmenin en önemli yolu sabretmeyi öğrenmektir. Sakin kalmamızı sağlayacak olan bu yetenektir. Bir anda ani bir kararla yapılan hamleler kaybetmemize neden olur. Sabrettiğimizde ise olayların gidişatını değiştirebiliriz.

Küçük olaylar karşısında sabırlı olmazsan, büyük planları gerçekleştiremezsin.Çin Atasözü

O zaman sabretmenin 10 yararı nedir?


1- Akılcı Düşünmemizi Sağlar.
Panik anında doğru dürüst düşünemeyiz. Pek çok yanlış karar alır ve uygulayabiliriz. Bu kararların geri dönüşü olmayabilir. Onun için akılcı düşünmemiz lazım. Akılcı düşünmek için ise zaman gerekir. Sabretmek bize bu zamanı verir. Sabretmek beklemek değildir. O plan yapmak için bir fırsattır. Sabrettiğimizde pek çok şey sizin yararınıza çalışmaya başlar. Bunlardan biride aklınızdır. Evet bazı durumlarda hızlı karar vermemiz gerekebilir. Bu pratik zekadır. Ama çoğu durumda sabretmek ve aklımızı çalıştırmak gerekecektir.

2- Doğru Kararlar Almamızı Sağlar.
Kararlarımızda ne kadar sakin ve sabırlı olursak o kadar başarılı oluruz. Sakin ve huzurlu bir bünyeyle alınan kararlarda hata yapma payı asgariye düşer. Düşünmek ve mantıklı kararlar almak zaman ile olur. Kötü bir durumda ani bir tepki vermek ve kararlar almak. Durumu daha kötü yapar. Huzurlu anlarımızda karar almak bize daha fazla pozitif dönüş sağlar. Kararlarımızda mantıklı olmalı ve iyi düşünmeliyiz. Hayatta bazı kararların dönüşü yoktur...

3- Olaylara Bakış Açımızı Değiştirmemizi Sağlar.
Olay anında ile sonra baktığımızda iki farklı resim görürüz. Sıcakken ve soğukken demirin rengi farklıdır. Olaylara ani tepkiler vermek bizi negatif bir duruma sokabilir. Bu durumda yapmamız gereken beklemektir. Bakış açımızı değiştirmek ve olaya yeniden bakmaktır. Sabretmek bakış açımızda büyük değişimlere yol açar. Bizi öfkeden ve hatalardan korur. Korku duygumuzu kontrol altına almamızı sağlar.

Bir anlık sabır insanı büyük felaketlerden kurtarabilir, sabırsızlık göstereceğin bir tek an bütün bir yaşamı mahvedebilir.
Çin Atasözü
4- Zamanı Doğru Kullanmamızı Sağlar.
Sabır ve zaman birbirinin en yakın dostudur. Sabrettiğinizde zaman sizin iyiliğiniz için işlemeye başlar. Zamanı kontrol edemeyiz. Ama onu bizim lehimize kullanabiliriz. Sabrettiğinizde çalışmaya başlamalısınız. Olaya bakışınızı değiştirmeli ve araştırmalısınız. Bu olay başınıza geldiğinde yapmanız gerekenleri keşfetmelisiniz. Öfkeli düşüncelerden arınır ve zamanı kendiniz için kullanırsınız. Bu sayede zamanı en iyi şekilde kullanırsınız.

Beklemesini becerenin, her şey ayağına gelir.Honore de Balzac

5- İyiliğe Odaklanmanızı Sağlar.
Sabrettiğimizde bir şeyi fark ederiz. O içimizdeki iyiliğin gücüdür. Sabır ile her şeyin daha yüksek bir kaynaktan geldiğini anlarız. Her şey bir akışın içinde ve sonunda kaynağa dönmektedir. Bizim en büyük hatamız ise genellikle acele etmek olur. Sebat etmek bize en iyiye olan inancımızı arttırır. Her şeyin iyi olacağına olan inancımızı güçlendirir. Mücadele ve cesaret aşılar bize. İyi insanların ve olaylarında bizi bulduğunu fark ettirir.

6- Olumlu Düşünmeye Teşvik Eder.
Hayatımızda en büyük hatamız negatif düşünmektir. Bu genellikle bizi çok fazla köşeye sıkıştıran olay olduğundan olabilir. Ama pozitif bakış açısına sahip olduğumuzda işler yoluna girer. Bu da sabretmek ile gerçekleşir. Olaylara karşı ani tepki vermemek ile olur. Pozitif düşünmek bizi huzurlu ve mutlu hissettirir. Sabretmeyi öğrenmiş bir birey pozitif düşünmeyi de öğrenmiştir. İkisi birbirini tamamlayan bir kıyafet gibidir aslında.

7- Güzel Davranışlar Sergilememize Yardımcı Olur.
Bize iyi düşünceye iten sabretmek aynı zamanda davranışlarımızı da değiştirir. Kendi iç dünyasına sabretmeyi öğreten bir insan iyi davranmayı ve güzel hareket etmeyi de benimsetmeye başlar. Sabrettiğimizde hayatımızda pek çok güzel değişimden biri de budur. Sabırlı olan insan kolay öfkelenmez. Pozitif düşünür ve hayatına olumlu düşünceleri dahil eder.

Sabırlı olduğumuzda acıların geçici olduğunu öğreniriz. Onların bir sınav için hayatımıza girdiğini bildiğimiz gibi. Affetmeyi ve sevmeyi daha fazla hayatımıza dahil ederiz. Gülümser ve mutlu olmanın bu hayatta ki en önemli şey olduğunu biliriz.

8- Sağlığımız İçin İyidir.
Sabretmek dişlerini sıkıp öfkenin geçmesini beklemek değildir. Sabreden insan olumlu yönleri keşfeden insandır. Kötü bir olayın değişebileceğini ve yaşadığımız müddetçe her şeyin akış içinde olduğunu bilen bir insandır o. Öfkeden bir kez kurtulduğumuzda stres bizi kendi dünyasına çekemez ve bu sayede sağlığımız daha iyi olur. Pozitifi görmeyi öğrendiğimizde huzur bizi bulur. Bu sayede psikolojimiz daha sağlıklı olur.

9- Doğru Anı Bulmanıza Yardımcı Olur.
Bir mücadele de veya bir olayda en önemli şey sabırdır. O bize doğru anı bulmamızı sağlar. O yanlış bir zamanda vereceğiniz tepkiyi engeller. Bir evliliği bitirebilecek bir tepkiyi veya bir iş ortaklığını. Sevdiğiniz birine doğru zamanda açılmanızı sağlar. Sabretmek insanın en büyük yeteneklerinden biridir.

10- Tabii ki Huzur.
Sabır eşittir huzur demektir. Çünkü sabretmek bir şeyi kabullenmek değildir sadece o şeyi değiştirmek için kendine zaman tanımaktır. Sabrettiğinde zaman senin olur. Zamanı iyi kullandığında ise huzur kendiliğinden iç dünyanda hakim olur. Huzurlu olmanın anahtarlarından biri sabretmektir. Sabretmek bize yanlış kararlardan uzak tutar. Güzel düşünmemizi sağlar.

Kötü bir olaya sabredersen güzellikleri kazanmak için kendine şans verirsin.
bilgierdemdir.com

Sabır Nedir? Sabrın Hayatımıza 10 Yararı Reviewed by bilgierdemdir on 15:32:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.