Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Huzuru Yaşamak İçin Güne Başlarken Yapmanız Gereken 15 Şey

güne başlarken

Hepimiz genellikle güne telaşlı ve acele ile başlıyoruz. İşe yetiş, çocukları okula gönder veya okula yetişmek gibi. Güne başlarken huzurlu olmanızı sağlayacak şeyler vardır. Bunları yaptığınızda huzurlu ve mutlu hissedersiniz.

Hepimiz hayatın içindeyken stresli ve yorgun olabiliyoruz. Güzel bir gün geçirmek istiyor ama genellikle kötü bir gün olarak bitiriyoruz. Yaptığımız iş ve yaşadığımız olaylar bunda etkili olabiliyor. Ama en önemlisi iyi bir gün için yapmamız gereken şeyleri tam olarak bilmiyoruz.

1- Hayatta ki Hedeflerini Odaklan.
Bize güzel bir günü verecek en büyük şey hedeflerimizi aklımızdan geçirmektir. Bir amacın veya bir hedefin yoksa boşa kürek çekiyorsun ne yazık ki. Pek çok ünlü sanatçı ve iş adamı aynaya geçip bugün yapacaklarını ve hedeflerini sıralar. Bu sizi motive eder ve enerjinizi arttırır.

2- Kendini Motive Edecek 5 Güzel Cümle Kur.
Olumlama cümleleri bize büyük kapılar açabilir. Güne başlarken kendinizi motive edecek ve harika hissettirecek güzel olumlama cümleleri bulabilirsin. Bizim size bazı önerilerimiz tabii olacak.

1- Ben mutluyum

2- Ben güvendeyim

3- Ben güzel bir günü hak ediyorum.

4- Ben güçlüyüm

5- Kendimi seviyorum

6- Bugün kendime başarıyı çekiyorum

7- Bugün için minnettarım

8- Bugün mutluluk ve huzur günü

9- Bugün daha iyi bir insan oluyorum.

10- Bugün daha nazik oluyorum.

11- Ben dünü affediyorum

12- Sevgi enerjisini yayıyorum

13- Bugün karşılaşacağım her zorluğu yeniyorum.

14 Bugün harika şeylere gebe biliyorum.

15- Doğru seçimi yapacak kadar akıllıyım

Buradan kendinize uygun olan beş cümleyi seçebilirsiniz. Daha fazlası için >>> Olumlama Cümleleri

3- Çözüm Günün Bugün.
Yapacağınız en büyük hata olayları erteleyip durmak. Bunu yapmayın. Gününüz için birikmiş bekleyen şeyleri çözün. Bu sayede harika bir gün geçireceksiniz. Yapılan en büyük hata ertelemek ve unutmaya çalışmaktır. Biten şeyleri bitirin. Uzatmayın. Güzel bir gün için ve huzur için çözümü bugünde arayın.

4- Güne Başlarken Farkındalık Yapın.
Doğan güneşe bakın. Yatağınızın rahatlığını hissedin. Yüzünüze çarptığınız suyun ferahlığını hissedin. Bugünün harika bir gün olduğunu hissedin. Hayatın içinde en önemli şey anı yaşamak ve farkındalığınızı arttırmaktır. Sizi mutlu eden güzel şeylere odaklanın ve sevgi kanalına bağlanın.

5- Erken Kalkın.
Pek çok düşünür erken kalkar ve kendini kral gibi hisseder. Tüm dünya uyurken elinizde sıcak bir kahve ile güne başlamak size harika gelebilir. Pek çok kişi bunun farkında değil ama. Erken kalkan insanlar işlerini çok daha hızlı bir şekilde yola koyabiliyorlar. Erken kalkmak bir sıfır önde başlamanın en iyi yoludur. 

6- İyimser ve Pozitif olmaya Odaklanın.
Nasıl başlarsanız öyle gider derler. Olumlu düşünmeye odaklanın sevecen olun ve nazik olun. Güzel bir enerji ile sabaha başladığınızda kendinizi huzurlu hissedersiniz. Güne gergin başlarsanız bir kara bela gibi sizi takip eden uğursuzluklarla başbaşa kalırsınız. Olumlu düşünceler başka olumlu düşünceleri doğurur. Pozitif düşünmek davranışlarınız etkiler. Davranışlarınız ise çevrenizi. Güzel bir gün için bu harika bir adımdır.

7- Sabah rutininizi Keşfedin.
Sabah yatağınızı yapmak veya kahve içmek bunlardan biri olabilir. Ya da duşta en sevdiğiniz şarkıyı söylemekte öyle. Sizi huzurlu hissettirecek bir rutin keşfedebilirsiniz. Bir arkadaşım her sabah elmalı kurabiye yiyerek bu rutini oluşturmuştu. Rutinin amacı sizi mutlu edecek ve zihninizi olumluya odaklayacak bir eylem aslında.

8- Sabah Egzersizi İyi Gelecek
Bu basit bir esneme hareketi bile olabilir. İki üç dakikanızı ayıracağınız bu basit eylem hem bedeninizi güne hazırlayacak hemde sizi mutlu edecektir. Bütün gün hareketsiz kalacağınız bir ofis ortamıysa özellikle egzersizi abartabilirsiniz.

9- Sabah yürüyüşü
Her sabah yapamasanız bile bazı sabahlar yapabileceğiniz güzel bir egzersiz çeşidi yürüyüştür. Yürürken müzik dinleyebilir veya yürüyüş meditasyonu yapabilirsiniz. >>> Yürüyüş Meditasyonu

10- Kendinizden Emin Olun.
En iyi şekilde giysi kombini yapın. Temizliğinizi yapın. Duşunuzu alın. Saçınızı tarayın. Makyajınızı olun. En sevdiğiniz parfümü sürün vb.. Tüm Kişisel bakımınızı yapın. Kendinizden emin bir şekilde sokağa çıkın ve işinize gidin. Kendinizi bu sayede çok iyi hissedeceksiniz.

11- Kahvaltı Yapın.
Bu önemli bir öğün bunu atlamak çoğu zaman sağlığımızda sıkıntılara neden olabiliyor. Hoşunuza giden bir tabak hazırlayabilir veya sevdiğiniz bir hazır kahvaltı seçebilirsiniz. Ama bu öğünü atlamaktan vazgeçin...

12- Alarm Sesinizi Sevdiğiniz Bir Müzik Yapın.
Hafif ve güzel bir müzikle uyanın. Çoğu kişi korkunç bir alarm sesi ile güne başlar. Bugünü rezil etmek için en büyük hatalardan biri kötü bir alarm sesidir.

13- Sevdiğiniz bir şarkıyı dinleyin.
Uyandığınızda sevdiğiniz bir müziği dinleyerek güne başlayın. Bu size huzur verecek ve kendinizi motive edecektir.

14- Programınızı oluşturun.
Gelişi güzel bir harekettense programlı hareket etmek çok daha iyidir. Bunu bir liste olarak daha iyi yaparsınız.

15- Gündemi Şöyle bir Hızlıca Kontrol Edin.
Bir gazeteyi açıp hızlı bir şekilde gündeme bakabilirsiniz. Bunu bir internet sitesinden de hızlıca yapabilirsiniz.
Huzuru Yaşamak İçin Güne Başlarken Yapmanız Gereken 15 Şey Reviewed by bilgierdemdir on 15:34:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.