Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sağlığımızı etkileyen 7 önemli etken

sağlık için


Fiziksel sağlığımız kadar mental sağlığımızda önemlidir. Mental sağlığımızı ruh ve zihin halimiz olarak özetlemek mümkün. Ruh sağlığımız fiziksel sağlığımızı da etkileyebilmektedir. Sağlıklı bir birey olma yolunda adım atmak istiyorsak bu 7 şeye dikkat etmemiz gerekebilir.



1- Negatif düşünce şekli
Bizi etkileyen en önemli faktörlerden biri negatif düşünmektir. Araştırmalar negatif duygu durumunun sağlığımız üzerinde etkisi olduğunu söylüyor. Pozitif düşünmek bu yüzden önemli. Özellikle depresyon veya kaygı bozukluğunda hızlıca bir psikiyatrist yardımı almamız gerekebilir. Ayrıca negatif hissetmemek için olumlu cümleleri tekrar etmekte önemlidir.

Pek çoğumuz bir olay karşısında pozitif yerine negatif tutumu tercih ederiz. Ama yapmamız gereken negatif tutumdan uzak durmaktır. Olabildiğince sakin olmak ve ani tepki vermemektir. Öfke ve nefret gibi duygular sağlığımızda problem çıkaran duygulardır.

Doğru ve Mutlu Beslenme
Düzenli ve sağlıklı beslenme çok önemlidir. Ama aynı zamanda yediklerimizden keyif almakta öyledir. Bunu derken abur cubur beslenme şeklinden bahsetmiyorum. Bir diyet uygularken yediğimiz her şeye pozitif enerji yüklemeli ve mutlu olmalıyız. Bu yiyeceklerin bize sağlık getireceğini bilmeli ve hissetmeliyiz.

Yeme alışkanlıklarımızı doktorumuzun tavsiyesine uyarak değiştirmeli ve doktorumuza danışarak diyet uygulamalıyız. Pek çok insan gördüğü diyet programlarını uygulayarak fizyolojisine uymayan diyetleri uygulamaktadır.

Sağlıklı nefes
Nefes almak çok önemli değil mi. Bunu hepimiz biliyoruz öyle ki nefes alamadığımız bir kaç dakika içinde ölüyoruz. Yani vücudun en temel ihtiyacı oksijen. Peki nefesi doğru alıyormuyuz. Tam olarak doğru yaptığımız söylenemez. Nefes egzersizleri ile ciğerlerimizde ki birikmiş toksinleri atabiliriz. Ayrıca sigara içiyorsanız hemen bırakın. Sigarayı bıraktığınız ilk bir haftada bile farkı görebilirsiniz.

Sağlıklı nefes almak için temiz havayı ve parkları tercih edin. Unutmayın dışarının havası oksijen bakımından içerden daha zengindir. Nefes egzersizleri ile ilgili pek çok kitap ve araştırma bulabilirsiniz.

Spor yapmak
Spor salonuna yazılmaktan bahsetmiyorum. İnsanların çoğu bir yıllık üye olup ondan sonra salona uğramıyorlar bile. Bir yürüyüş yapabilir hafif koşu ile takviye edebilirsiniz. Enerjiniz gün boyu yaptığınız işlerle atılmaz. Beden vücuttaki enerjiyi atmalı ve yerine yenisini koymalıdır.

Küçük dambıllar veya su şişeleri işinizi görür. Hafif ve kolay hareketlerle başlayın. Hayatınıza hareket katın. Yürüyebileceğiniz yerlere araba ile gitmeyin. Daha çok hareket bedendeki birikmiş negatif enerjiyi atacaktır.

Hijyene önem vermek
Temizlik en önemli adımlardan biridir. Bedensel temizlik çok önemlidir. Yıkanmak ve el temizliği de öyle. Çevremizdeki temizlikte öyle. Bunun için hassaslaşmayın. Ama yine de önem verin.

Sağlığın anahtarı temiz olmaktan ve temiz bir çevreden geçer. Unutmayın hijyene önem vermek sağlığınızla doğru orantılıdır.

Düzenli bir yaşam
Düzenli olmak ve düzenli yaşamak çok önemlidir. Düzenli bir ev ve düzenli bir hayat size sağlık verir. Onun için hayatınızda düzeni sağlayın. Herşeyin yeri ve saati belli olursa düzeni sağlamış olursunuz.

Farkındalık
Şimdiki zamana odaklanmak ve yaptığınız şeylerin farkında olmak size huzur ve pozitiflik getirir. Farkındalık mental sağlığınız için çok önemlidir. Mental sağlığınız da fiziksel sağlığınıza etki eder.
>>>Farkındalık mutlaka okuyun.
Sağlığımızı etkileyen 7 önemli etken Reviewed by bilgierdemdir on 13:04:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.