Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatı Yanlış Anladık İşte 10 Neden

hayatı anlamak


Çoğumuz bu hayatı yanlış anladık ve anladığımız şekli doğru olarak kabul etmeye devam ediyoruz ne yazık ki. Bizim hayattan beklentilerimizi ailemiz ve çevremiz oluşturdu. Bize kendi hayallerini ve arzularını yüklediler. Beklentilerimizi ona göre belirledik ve o yönde ilerledik. Ama hayat öyle değildi.

Burası dünya! Ne çok kıymetlendirdik. Oysa bir tarla idi; ekip biçip gidecektik. Cahit Zarifoğlu




Hayatı Anlamak Üzerine

1- Sana Verilene Odaklan Elinde Olmayana değil.
Bize sürekli bir isteme hali empoze edildi. Evet insanız ve en doğal hakkımız istemek. Ama biz istemeyi bir saplantı haline getirince mutsuzluğumuz bizi yerle bir etmeye yetiyor ne yazık ki. İstemek ile hedef koymak arasında farkı öğretmediler. İsteyen insanlar bir şey yapmaz genellikle ama hedef koyan insanlar hedefleri için ellerinden geleni yaparlar.

2- Başarı ile Hırsı birbirine karıştırdık.
Çoğumuz bu ikisi arasında dengeye ulaşamıyoruz. Hırs bir itici kuvvet olabilir. Ama genellikle bu itici kuvvet yıkıma neden olur. Öfkeye ve huzursuzluğa neden olur. Bunun yerine çalışmaya ve sabra odaklanmak daha doğrudur.

Taşı Delen Suyun Gücü Değil, Damlaların Sürekliliğidir!

3- Değerlere değil Etiketlere baktık.
Bir şeyin değerini onun kalitesi gösterir markası değil. Bu her şey için geçerlidir. Mevki ve makam geçicidir. Sonunda herkes kara toprakta eşitlenir. Bir şeyin değerini onun etiketi göstermez. Özellikle insan iç dünyası çok değerlidir. Düşüncelerimiz ve yargılarımızla değerliyiz. Mevkimizle ve makamımızla değil. Şöyle düşünün yarın bu mevki ve makamlar gidecek sadece siz kalacaksınız. Size mi değer veriliyor makamınıza mı göreceksiniz.
[post_ad]
4- Benim Başıma Gelmez Algısı.
Kimseyi yargılamamız gerektiğini uzun yoldan öğrendik genellikle. Bir insanı yargıladığınızda bir kapı açarsınız bu hayatın dengesidir. Bu kapıyı açarsınız ve aynı şeyi yaşarsınız. Buna ister imtihan diyin ister kader veya karma. Ama yaşam bir dengedir. Kimseyi yargılamamalıyız. Çünkü hiç bir insan eşit şartlarda doğmadı ve eşit imkanlar verilmedi.

5- Güzel Sözlere Değil Güzel Davranışlara Önem ver.
Bazı insanlar iyi konuşur ve kötü davranışlarını bunun arkasına saklayabilir. İşte bu nedenle kötü davranışlar yaşarsınız. Çevremizdeki insanları yargılarken davranışlarına ve eylemlerine bakalım. Güzel süslü sözlerine değil.

6- Mükemmel olmaya değil; Huzurlu olmaya odaklanın.
Mükemmellik algısı o kadar sıkıntı verici bir algıdır ki sonunda bizi psikolojik olarak rahatsız edebilir. Bu durumda psikiyatri yardımı almamız gerekebilir. Bu takıntılı durum sadece sizi değil çevrenizi de etkiler.

7- Mutluluk ve para aynı denklemin parçaları değildir.
Çok paramız olunca çok mutlu olacağız. İşte bu büyük yanlış anlamadır. Çok paran olması demek çok fazla sorumluluk demektir. Hayatımızda paranın eksikliği bizi zorlar ve mutsuz yapabilir. Ama para tek başına mutluluk veren bir şey değildir. Onun için mutluluğun para ile ilgisi yoktur.

8- Düşüncelerinizi güncellemeyi öğrenin.
Bugün doğru olan yarın değişebiliyor. En akıllı insan fikirlerini değiştirebilen ve düşüncelerini güncelleyebilen kişilerdir. Sürekli olarak değişen dünyada bu önemli bir gerçektir.

9- Bir sorunun pek çok çözümü vardır.
Tüm yollar kapalı gibi gözükse de her zaman bir çözüm vardır. Bir sorunun sadece bir çözümü yoktur. Birden fazla çözümü vardır. Tüm yolları denediğinizi düşündüğünüzde aslında bakış açınızın dışında başka yollar olduğunu unutmayın.

10- Sizi en çok düşünen yine sizsinizdir.
Herkes size değer verdiğini söyler ama gerçekten size değer veren kişi kendinizdir. Bunu unutmayın ve kendinizi her zaman listenin en başına yazmayı unutmayın. Mütevazilik ile aptallık arasında ince bir çizgi vardır.

Hayatı anlamak ve anlamlandırmak çok önemlidir. Bu hayatta yaptığımız her şey bizi çok etkiler. Yaptığımız şeyler kadar yapmadığımız şeylerde bizi çok etkiler. Bu yazımızı mutlaka okuyun.>>>Hayatı anlamak



Hayatı Yanlış Anladık İşte 10 Neden Reviewed by bilgierdemdir on 14:46:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.