Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Bilinçaltınızın Sizi Engellediği Kök Düşünceler



Bilinçaltınız ilk doğduğunuz andan itibaren sizin yararınız için çalışmaya başlar. Bilinciniz tam olarak devrede değilken o sizi korumaya ve kollamaya başlamıştır bile. Ama bilinçli yönünüz arttıkça bir şey fark edersiniz. O da bilinçaltı sizi korurken aslında sizi engellemektedir.


Bilinçaltınız, iyi ya da kötü bütün tohumları kabul eden bir toprak yatağı gibidir. Joseph Murphy

Bilinçaltınızı değiştirecek kök düşünceler ve çözümler nelerdir?



1- "Bu benim başıma hep geliyor." Cümlesi hayatımız boyunca kullandığımız bir cümle olabilir. Burada ki yılgınlığı hissedebilirsiniz. Bu cümleyi kullanmaya belli bir yaşta başlamış olabilirsiniz. Bu şekilde düşünce sizin bilinçaltınıza ittiğiniz kurban rolünüzdür. Sorunlarla başa çıkmayı bu şekilde görüyorsunuz belki de. Ama yenilgi duygusu bir kere bilinçaltınıza yüklendiği zaman siz bu mantıkla düşünmekten vazgeçmedikten sonra değişemez.

Çözüm: Yaşadığımız müddetçe zorluklar bizi bulacaktır. Bazen olaylara bakış açımızı değiştirmediğimiz için bu şekilde düşünmeye yöneliriz. Bakış açınızı değiştirin. Pozitif yönleri keşfedin ve hayata daha olumlu bakın.

2- "Yeterince iyi değilim." cümlesini kuruyor olabilirsiniz ya da bilinçaltınız işini sessizce sürdürüyor olabilir. Ama yeterince iyi değilim demeseniz bile bunu yaşamınızda geri adım durarak kendinize yapıyor olabilirsiniz. Bu düşüncede belli etkenlerden belli problemlerden dolayı bilinçaltınıza yerleşmiş olabilir.

Çözüm: Başarılı olacağınız alanları iyi analiz etmeli ve kendinize tam anlamıyla güvenmelisiniz. Siz başarılı olmadığınızı düşündüğünüzde yaptığınız şeylere bakın yapmadıklarınıza değil.

3- "Kimseye güvenmiyorum." Sizi engelleyen bir bilinçaltı kalıbı daha. Şöyle düşünün hepimiz belli konularda kandırılmış olabiliriz. Ama herkesi kötü niyetli olarak etiketlemek büyük bir hatadır. Güven karşılıklı oluşan bir duygudur.

Çözüm: Güveneceğiniz insanlar hep hayatımızdadır. Dürüst ve güvenilir insanlar her zaman bu hayatta mevcuttur. Fakat bu o insanların hata yapmayacağı anlamına gelmemelidir. Onun için güveni sizin oluşturacağınız bir kavram olduğunu unutmayın.
[post_ad]
4- "Onlar başaramadıysa bende yapamam" Bilinçaltının oluşturduğu güçlü bir engelleme daha. Hayatımız boyunca yapılamayacak şeyleri söyleyip durdular. Babanızdan dinlediniz. Anneniz söyledi. Ablanız, abiniz, komşularınız, okul ve iş arkadaşlarınız.

Çözüm: Şunu bilmeniz çok önemli siz diğer herkesten farklısınız. Evet başarmak isteyen ve inanan bir insanın yapamayacağı şey yoktur.

5- "Asla daha iyi olmayacak" Yıkım için bir cümle daha. Bu negatif bilinçaltı cümlesi de kalıplarımız arasında yer alıyor. Hayata ve güzel olacak şeylere olan inancımızı yitirirsek kaybederiz.

Çözüm: Umut hayatımızın en güçlü motivasyon aracıdır. Umudunu yitirme ve güzel şeyleri kendine çağır.

6- "Beni sevmiyorlar." Kendinize gol attığınız başka bir kalıp cümle. Çevrenizdeki insanlar bu şekilde düşünmüyor siz böyle bir kurgulamada bulunuyorsunuz. kendinizi sevilmeyen ilan ederseniz bu şekilde bir gerçeklik oluşturursunuz.

Çözüm: Siz sevilmeye layık güzel bir insansınız. Bunu kendiniz için bolca söyleyin. Negatif bilinçaltı düşüncenizi olumlu cümleler kurarak oluşturun.

7- "Ben iyiyi hak etmiyorum" Bilinçaltınıza yerleşmiş negatif bir düşünce öbeği daha, yaşadığınız olaylar ne olursa olsun. Bu şekilde düşünerek hayatınızı engellersiniz.

Çözüm: Siz en iyiyi hak ediyorsunuz. En güzel şeyleri hak ediyorsunuz. Kendinizi engelleyen bu cümleyi ne kadar değerli bir insan olduğunuzu hissederek kaldırabilirsiniz.

Bunun gibi pek çok kendinizi engelleyen cümleler vardır. Bu cümleleri yaşıyor olabilirsiniz. Farklı engelleyici cümleleri kuruyor olabilirsiniz. Bunun için en uygun çözüm olumlama yapmaktır.

Olumlu cümleleri >>> 100 Güçlü Olumlama Cümlesi


Bilinçaltınızın Sizi Engellediği Kök Düşünceler Reviewed by bilgierdemdir on 21:42:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.