Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kişisel Gelişim İçin Neler Yapılmalı

Kişisel Gelişim


Kişisel gelişim için öncelikle bizim neye ihtiyacımız olduğunu görmeliyiz. Kişisel gelişimde birey kendini hem zeka hemde fiziksel olarak yükseltmek için gerekenleri keşfeder. Bunun için kişisel gelişimi sadece bir veya iki adımlık bir şey olarak algılamamak lazım. Kişisel gelişim başlı başına insanın yolculuğudur. Bu büyük bir gelişimi ve değişimi içerir. Bu ham haldeki düşüncelerimiz olgunlaşmasını sağlar.



Kişisel Gelişim için Neler Yapılmalı

Yeteneklerinizi keşfedin ve Geliştirmek için adımlar atın.
Pek çoğumuzun en büyük hatası yeteneklerimizin farkında olmamaktır. Yeteneklerimizin farkına vardığımızda bunun için pek çok kapı açılır. Kurslara gidebilir veya online kurslardan faydalanabiliriz. Birebir özel eğitim alabiliriz. Gerekli kitapları alıp okuyabiliriz.

Korkularınızı yenin ve Motivasyonunuzu güçlendirin.
Hepimiz korkularımızla mücadele ediyoruz. Korkularımız genellikle hayatımızı kısıtlayan önemli bir etken. Kişisel gelişimde en önemli adım korkularımızı yenmek ve motivasyonumuzu güçlendirmektir.

Fiziksel olarak kendinizi geliştirin ve güzelleştirin.
Kendinize bakın, spor yapın ve daha iyi beslenin. Kötü alışkanlıklarınızı bitirin. Koşu veya yürüyüşe zaman ayırın.

Fikirleriniz için bir not defteri edinin.
Yanınızda bir not defteri taşıyın veya telefonunuza bir not defteri uygulaması indirin. Fikirlerinizi bu not defterine kaydedin.

Kitap okuyun ve kişisel gelişim sitelerini inceleyin.
Ne kadar çok araştırır ve okursak bu alanda o kadar gelişiriz. Kitap okumak özellikle geliştirici ufuk açıcı kitaplar okumak bizi olmamız gereken kişi yapar.

Çevrenizle rekabet halinde olun.
Büyümenin ve gelişmenin en iyi yolu rekabet etmektir. Kıyasıya bir rekabetten çok daha tatlı bir rekabet içinde bulunabilirsiniz. Amacınız yeteneklerinizi kendinizi geliştirmek olmalıdır.

Beyninizi nasıl yöneteceğinizi öğrenin.
Beynimiz pek çok anlamda en önemli organımızdır. Bizim karar mekanizmamız ve diğer her şey oradadır. Orada yönetici olun. >>> Beyninizi Yönetin

Eksik Yönlerinizi Keşfedin.
Pek çoğumuz egomuzun bakış açısı ile hayata bakarız. O şöyle der " Ben harikayım" ama durum ne yazık ki tam olarak öyle değildir. İnsan kendine objektif bakamaz. Onun için kendinizi değerlendirmeniz pek doğru olmayabilir. Eğer kendinize objektif gözle bakmayı başarırsanız pek çok eksiğiniz olduğunu göreceksiniz.
[post_ad]
Eleştiriye açık olun.
Başkaları sizi daha iyi değerlendirir ve hatalarınızı söyleyebilir. Eleştiriler her zaman doğru olmayabilir. Ama eleştiriden korkmayın ve hatalarınızı gidermeye çalışın.

Bir gün, Bir hafta, Bir ay ve Bir yılda yapılacakların listesini oluşturun.
Bu liste size çok büyük başarılara götürebilir. Mutlaka böyle bir liste yapın ve listenizde yapacaklarınıza uyun.

Bunlardan öte olan şey harekete geçmektir.
Her şeyden önce harekete geçmek ve adım atmak çok önemlidir. Kendinizi geliştirmek için mutlaka adım atın.

Olumsuz insanlardan uzak durun.
Olumsuz ve negatif insanlardan uzak durun. Onların yaydığı negatif enerji ve düşünceler sizin motivasyonunuzu yerle bir eder.

Zorluklarla mücadele etmeyi öğrenin.
Hayat ne yazık ki düz bir pist değildir. Engebeli ve bolca engelin olduğu alandır. Onun için kendinizi geliştirirken ilk engelde yıkılmayın.

Yaşlıların deneyimleri çok öğretici olabilir.
En büyük hatamız büyüklerimizi dinlememek oluyor. Onların tavsiyeleri ve öğütleri bize çok doğru adımlar attırabilir.

Arkadaşlarınızı dinleyin ve öğrenin.
Çoğu zaman arkadaşlarınız sizden daha ileri adımlar atmış olabilir. Onlardan öğrenerek ekstra zaman kazanabilirsiniz.

Kişisel gelişim hakkında bir blog kurun.
Göreceksiniz yazı yazarken çok şey öğreneceksiniz.

Satranç ve bunun gibi strateji oyunlarına önem verin.
En büyük eksiğimiz zamanımızı yanlış değerlendirmemiz. Çoğumuz bilgisayar ve telefon oyunları ile vakit geçiriyoruz. Bu bize pek bir şey katmıyor. Ama satranç gibi düşünceye dayalı bir strateji oyununda çok şey öğrenebiliriz.

İyi konuşmacıları dinleyin.
Ted Talk gibi youtube da yayınlanan işinin eğli konuşmacıları dinleyin. Size katkısı büyük olacaktır.
Ayrıca seminerlere ve toplantılara katılabilirsiniz.

Geçmişinizle barışın.
Sorunlarınızın büyük bölümü geçmişteki hatalarınıza dönüp dönüp durmanızdan kaynaklanır. Geçmişinizi affedin ve zihninizi rahatlatın.




Kişisel Gelişim İçin Neler Yapılmalı Reviewed by bilgierdemdir on 16:23:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.