Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Stresle Başa Çıkmanın 10 Yolu



Stresin hayatınızda olması refahınızı olumsuz etkileyebilir, ancak iyi haber şu ki, zihinsel olarak güçlü kişilerin stresle nasıl başa çıktığını öğrenebilir ve bu teknikleri bugün kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yönetilmeyen stres, yüksek tansiyon gibi fiziksel sağlık problemlerine neden olabilir, ancak kronik stres de depresyon, kaygı gelişebilir. Stresin kötü bir şekilde ele alınmaya devam etmesi sıkıntı yaratır, zihinsel olarak güçlü insanların stresle baş etmede 10 yolunu anlayalım...


MENTAL YÖNÜ GÜÇLÜ İNSANLARIN STRESLE BAŞ ETMEDE 10 YOLU

1. STRESLİ OLAYLARIN STRESLİ OLACAĞINI KABUL ETMEK
Hepimiz, her şeyin planlara göre gitmeyeceğini kabul etmeliyiz.Zihinsel açıdan güçlü insanlar bu durumları kabul ediyor. Bugün stresli bir şey olabileceğini bilseniz de, başa çıkmaya hazır olduğunuza kendinize söyleyin.
[post_ad]

2. ÇOKLU STRES YÖNETİMİ ARAÇLARINI KULLANMA
Mesleki Tıp Dergisi'ndeki araştırmacılar, işyeri stres yönetimi programlarını inceledi ve hedef belirleme, problem çözme, olumsuz düşünceleri tanımlama ve sorgulamayı içeren gevşeme ve zaman yönetiminin insanların stres etkili bir şekilde ele almalarına yardımcı olduğunu buldu. . Stresle başa çıkmak için birden fazla teknik kullanma stratejisi, zihinsel açıdan güçlü kişilerin her zaman kullandığı yöntemdir.


3. KONTROL ALTINA ALIN. 
Zihinsel olarak güçlü insanlar, strese neden olan olaya bakarlar ve tekrar olmasını önleme yollarını araştırırlar. Çevrelerinde değişiklikler yaparak, stresin nedenlerini önleyebilir veya azaltabilirler.


4. DAVRANIŞLAR 
Stresli durumlar ortaya çıktığında kendinize ne kadar yetenekli olduğunuzu hatırlatmak için "pozitif" kendi kendine konuşma yöntemini kullanın. Örneğin, 'Daha önce böyle durumlarla uğraştık, bunları da halledebileceğimi biliyorum' deyin.


5. ZAMAN YÖNETİMİ 
Algılanan stresimizin çoğu, yapmak istediğimizi yapmak için yeterli zamanımız olmadığı için gelir. Kaybedilen süreyi ön planda tutarak, bir daha ki seferi daha iyi planlayabiliriz. Zaman kısıtlamaları stresin en büyük kaynaklarından biridir

Örneğin, bir süre verildiyse ve bir sonraki randevunuza geç kalmaktan endişeleniyorsanız, bir daha ki sefer 20-30 dakika önce harekete geçin.



6. SOSYAL DESTEK 
İnsanın stresle baş etme yöntemlerini araştıran araştırmacılar, güçlü bir sosyal destek ağının zihinsel huzur ile bağlantılı olduğunu tespit ettiler . Bazı insanlar, kendine çok güvenirler, bu yüzden yardım istemekte zorlanırlar. Hepimizin bir noktada yardıma ihtiyacımız vardır; bu nedenle, önemli bir stres düzeyine geldiğinizde yardım istemek, zihinsel olarak güçlü kişilerin stresle baş etmesi için kullandığı mükemmel bir beceridir.


7. STRES KAÇINMAZLAR.
Sosyal desteğin zihinsel olarak güçlü kişilerin stresle baş etmesine yardım ettiğini gösteren aynı çalışma, stresli olduğunu düşündükleri şeylerden kaçınılması tekniklerini kullandıklarında, zihinsel iyilik hallerinin önemli ölçüde azaldığını ortaya çıkarmıştır. Kaçınma, stresi geciktirmenin bir yoludur. Bir sorundan kaçmak asla hiçbir şeyi çözemez, bu nedenle stresle mücadele etmeyi seçmek doğrudur.


8. STRESLE İLGİLİ DÜŞÜNCELER GEÇİÇİDİR. 
Düşünceler gelip gidiyor ve bazıları çok olumsuz. Stresle ilgili olumsuz düşüncelerimiz hakkındaki farkındalığımızı, arttırmalıyız. Stresle ilgili olumsuz düşüncelerden kaçınmak veya bastırmak yerine, bunların geçici zihinsel olaylar olarak görmek, stresi azaltacaktır.


9. BÜYÜK RESMİ GÖRMEK 
Tek stresli olay, hayatınızın seyrini tek başına değiştirmeyecektir. Hâlâ olumsuz bir deneyim yaşayan, yetenekli, yaratıcı ve akıllı bir kişisiniz. Zihinsel açıdan güçlü insanlar, okyanusun yüzeyi çalkantılı olmasına rağmen derinlerin sakin olduğunu bilir.



10. STRESLİ OLAYLARI OLUMLU DÜŞÜNCEYLE YANIT VERMEK.
Stresli bir günde birkaç dakika kahkaha atmak, stresin iyi ele alınması için gerekli olabilir. Bir krizin ortasında bile, bir şeye aşırı tepki verdiğiniz veya yanlış değerlendirdiğiniz için kendinizi güldürebilmek, olumsuz bir zihniyetten olumlu bir zihniyetten geçmenin bir yoludur. Örneğin, 'Cüzdanımı unutmam benim için kötüydü, ama hey, en azından tam bir alışveriş sepetiyle yazar kasaya girmeden önce fark ettim' diyebilirsiniz.

Stresle Başa Çıkmanın 10 Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 15:43:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.