Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Şaşıracağınız 9 İlginç Beyin Gücü


Beynimiz çok farklı güçlere sahiptir. Pek çok kişi tarafından düşünce gücünün madde üzerinde etkisi olduğu söylenmektedir. İşte bu 9 ilginç şey bunu kanıtlar nitelikte. Gelin birlikte inceleyelim.




1- Nosebo Efekti.
Yapılan bir dizi deneyde insanlara olumsuz bir etki yaratacağı söylenen durum (öyle olmasa bile) etki yaratmaktadır. Bir üniversitede öğrencilere başlık takıp küçük miktarlarda başlıktan elektrik verileceği söylendi. Bu durumun baş ağrısı yapabileceği bildirildi. Öğrencilerin 3/2 lik bölümünde baş ağrısı şikayeti kaydedildi. Gerçekte ise hiç elektrik verilmemiştir. 1972'yılından bir hastaya kanser olduğu ve 2 ay içinde öleceği söylendi. Hasta 2 ay içinde vefat etti ve kanser bulguları gösterdi. Fakat yapılan otopside kanser olmadığı anlaşıldı.

2- Plasebo Efekti.
Bununla ilgili milyonlarca deney var. Deneklere verilen şekerlemelerin en son tıbbı ilaç olduğu söylendi. Deneklerin %70'inde iyileşme gözlendi.

3- Meditasyon ile kağıt kurutmak
Tibetli rahiplerin yaptığı meditasyon yaparken çevrelerine ıslak kağıt koymaktalar. Bir süre sonra rahipler o kadar çok ısı alıp vermekteler ki kağıtlar kurumaktadır. Rahipler bunu meditatif halde iken değişen enerjiye bağlamaktadırlar.

4- Çoklu Kişilik Bölünmesi
Yapılan bir araştırmada çoklu kişilik bölünmesi yaşayan bir hastanın çocuk olan kişiliğine hafif bir sakinleştirici yapıldığında hemen uyuyordu. Yetişkin olan bu kişiye kesinlikle böyle bir etki yapamayacak dozda bir ilaç olmasına rağmen...



5- Uykuda yaralanınca gerçek hayatta da yaralanan kişiler.
Belki daha önce bir kaç yerde duymuşsunuzdur. Bununla ilgili bazı söylentiler vardır. Birileri kovalarken uyandığında sağında solunda çizik izleri ile uyanan insanlar veya yangın görüp yanık izleri ile uyanan kişiler gibi. Ama bunu bilimsel bir deney haline getiren Ian Stevenson dur. Durga Jatav adında hintli bir adam ile ilgilidir. Bir reankarnasyon yaşadığını söyleyen bir kişi Durga Jatav olduğunu söylüyordu. Durga Jatavken bir dünyada sıkışıp kalma ilgili hayali olduğunu anlattı. Tifodan ölürken birinin rüyasında bacaklarını kestiğini gördü. Bazı kesikler belirdi. Daha sonra ise ailesi durumu araştırdı. Tabii ki bu olaylar tam olarak bir şey kanıtlamasa da Reankarnasyon ve Biyoloji kitabında detaylara ulaşabilirsiniz.

6-  Yogi ve Kalp Atışları
Tibetli rahipler gibi Yogilerde meditasyon yaparken çok ilginç bir durum söz konusu olur. Yogiler kalp atışlarını kontrol edebilir ve istedikleri kadar düşürebilir hatta bir süre durdurabilirler. Bu ilginç olay beyin gücünü çok iyi şekilde anlatır.

7- Spor ve imajinasyon
Sporcular üzerinde yapılan araştırmalarda başarılı sporcuların sahaya çıkmadan imajine ederek oyunu beyinlerinde canladırıp oynadıkları söylenmektedir. Bu onları başarıya götüren en büyük yetenekleridir.

8-Ağrı Kesme
 Hollandalı Yahudi yazar Jack Schwarz nazi kampında büyük acılar ve zorluklar yaşarken oluşturduğu bir teknik ile acılarından kurtulmayı başarıyordu. Bu teknik meditasyon ve duayı aynı anda kullanması ile ilgiliydi. Daha sonra kamptan kurtulduktan sonra bu teknikleri daha da geliştirdi. Vücut süreçlerinin tamamını aklıyla kontrol edebildiği ortaya çıktı.



9- Pozitif Düşünce ve Meditasyon
Kanser hastası 86 kadın üzerinde yapılan bir deneyde yarısına sadece ilaç tedavisi yapıldı diğer yarıya ise pozitif terapi yöntemleri uygulandı. Araştırmalar pozitif terapi yöntemi uygulanan kadınlarda iyileşme oranın arttığı gözlemlendi.

[post_ad]
Şaşıracağınız 9 İlginç Beyin Gücü Reviewed by bilgierdemdir on 19:53:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. hOCAM BEYİN GÜCÜ İLE KARŞILIKLI KONUŞMA MÜMKÜN MÜ veya böyle bir şey varsa tıbbi adı var mı?

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.