Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kazanmaya Odaklandığımızda Kaybettiğimiz 5 Şey


Kazanmak güzeldir ve insanı harika hissettirir. Ama kazanmaya takıntı haline getirirsek ve ne olursa olsun kazanmak istersek ne olur. Bu hayatta en büyük gayelerden biri başarılı olmak. İnsanlar başarılı olmayı sadece para kazanmak veya konforlu yaşam için istemiyorlar. Bu insanlara işlenmiş bir gaye zaten. Başardığımızda iyi hissederiz. Mutlu ve huzurlu hissederiz. Kısaca başarı beyin tarafından dopamin yani mutluluk hormonu ile ödüllendirilir.


Kazanmak veya kaybetmek önemli değil, Önemli olan Elinizdekilerle hayatın tadını çıkarabilmek ve eğlenmektir. Dong
Ama kazanmaya çok fazla odaklandığımızda bu 5 harika şeyi kaybederiz.

Gerçek dostlarını kaybedersin.
Seni seven değer veren dostlarını bazen kazanmak için kenara koyarsın ve bazense onları ezer geçersin. O insanları kaybettiğinde, aslında kazanmış olur musun gerçekten?

Değerlerini yitirebilirsin.
Hepimiz değerlerimiz ve onurumuz için yaşıyoruz. Ama bazen kazanmak için her şeyi bir kenara itebiliyoruz. Saygınlığınızı ve kişiliğinizi kaybettiğinizde gerçekten kazanmış oluyor musunuz?
[post_ad]
Ailenle geçireceğin harika anları kaybedersin.
Herhalde bu hayattaki en güzel şeylerden biri ailen ve seni seven insanlar. Kazanmaya çok fazla odaklandığında ne yazık ki onlara çok az zaman ayırıyorsun.

Huzurunu kaybedebilirsin.
Kazanmayı takıntı haline getirmek huzuru yok eder. Sakin bir an ve dingin bir zihin yoktur o anda senin için.

Hayatın gerçek amacını fark etmezsin.
Hayatın gerçek amacını çok zengin olup büyük bir villa da oturmak olarak anlatanlar vardır. Ama hayatın gerçek amacının bu olduğunu zannetmiyorum. İyi ve dürüst bir hayat sürmek ve hatalarından ders almak. İnsanlara saygılı olmak ve kendini tamamlayabilmektir hayatın anlamı bana göre.

Kazanmak kötü değildir. Ama bazen kaybettiğinde daha fazla kazanırsın.

Kazanmaya Odaklandığımızda Kaybettiğimiz 5 Şey Reviewed by bilgierdemdir on 15:14:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.