Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Huzurlu Yaşamın 10 Sırrı


Huzur; aradığımız ama bulamadığımız bir kavram. Gerçekten huzuru nasıl tanımlarız. Herkes için aynı ortamlar huzur verir mi? Huzur hepimize göre değişkendir aslında. Biri için deniz kenarı huzur verirken diğeri için sadece gerilim yaratır. Ama sonuçta huzura ulaşmak için hepimizin uyması gereken basit prensipler vardır.

Huzurlu yaşamın 10 prensibi

1- Kontrolü Bırak.
Ne kadar gergin olduğunu buradan bile hissedebiliyorum. Gerginsin çünkü her olayda kontrolün olsun istiyorsun. Her şeyi ve herkesi kendi akışına bırak. Kontrol gerginliğinden kurtul. Gerçekte yaşamın bir ilerleyişi vardır. Biz akışı anlarsak hayatımızı o akışa göre ilerletebiliriz.

2- Affet ve Kabullen.
Neden affetmeliyim diyorsan kendi iç dünyan için affet ve kabul et diyebilirim. Şöyle düşün geçmişindeki her affedemediğin anı büyük bir taş ve senin üstüne bağlı. Özgür olmanın tek yolu affetmekten geçer.

3- Eleştiriden Vazgeç.
Bazı insanlar bencil ve kötü "kesinlikle katılıyorum" ama bu onların sorunu. Tüm gün eleştirerek sadece kendine ve huzuruna zarar veriyorsun. Eleştirmek ve kınamak bir hastalıktır. Eleştirerek değil sevgiyle bak her şeyin değiştiğini göreceksin.

4- Kıskanç Olma.
Hepimiz biraz kıskançlık yaşarız. Başkalarının başarılarını kıskanırız. Başkalarının hayatlarını kıskanırız. Ama kıskançlık huzurumuzu yıkan en büyük hastalıklardan biridir. Kıskançlık ancak sevgi ile geçer. Sevdiğiniz insana duyduğunuz kıskançlık güvensizlikten gelir ve kaybetme korkusundan. Kaynağı asla sevgi değildir unutmayın.

5- Değişime Odaklan.
Zaman aktığı sürece değişim şarttır. Her şey ve herkes değişir. İnsanlar yaşlanır ve ölür. Yaşam bir döngüdür. Değişimi kabul et ve onu kucakla. Kendini sürekli olarak yenile çağı yaşa. Mutluluk ve huzur kendi değişimini yaşamakla mümkündür.

6- Sabretmenin özünü kavrayın.
Sabretmek beklemek değildir. Sabretmek çalışmak ve her sorunun bir çözümü olacağını bilmek demektir. Sabreden insan huzurlu hisseder. Sabrettiğinizde sevgiyi ve akışı fark edersiniz. Acılarımız ve zorluklara sabrettiğinizde gün gelir her sorun çözülür.

7- Aza şükreden çoğu elde eder.
Çokken şükretmek güzeldir. Ama asıl güzel olan azada şükretmektir. Her şükrettiğimizde huzurumuz artar ve negatif enerji bizden uzaklaşır.



8- Yutabileceğinizden fazla lokma çiğnemeyin.
Hırsınızı kontrol edin ve asla hırsınıza kapılmayın. Yaşamda hepimiz iyi şeyleri hak ediyoruz ama fazla hırs yaparsak negatif enerjiniz artar ve sizi pozitif düşünceden uzaklaştırır.

9- Beklentiye değil hayatın verdiklerine odaklanın.
Görebileceğiniz gibi beklentilerimize odaklandığımızda fazla mutlu olamıyoruz. Çünkü bazen istediklerimize ulaşırız bazende her şey ters gider. Onun için şimdiye ve şu ana odaklanın.

10- Hareket edin ve pişmanlığı düşünmeyin.
Eğer hayalleriniz için bir şeyler yapmazsanız pişmanlık ve huzursuzluk kaçınılmazdır. Pişmanlıklarınızı ve korkularınızı bir kenara bırakın. Hayalleriniz için çalışmaya başlayın. Hayallerinize ve kendinize her zaman inanın ve özgüveninizi yüksek tutun. Huzur sizin kendinize inanmanızla doğru orantılıdır.


Huzurlu Yaşamın 10 Sırrı Reviewed by bilgierdemdir on 22:15:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.