Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatınıza Dokunun, Yaşamı Hissedin



Yoğun bir gün geçirmiş olabilirsin yada zor bir yılda olabilir. Bazı olaylar seni çok üzmüş olabilir. Şimdi bir dakika dur ve sadece dediklerimi yap. Aklının o stresli gürültüsünden seni uzaklaştıralım. 5 derin nefes al ve ver. İlk başta sadece bunu yap . Nefes alırken hiç bir şey düşünme sadece nefes almaya odaklan ve yavaşça al ve ver nefeslerini. "Her şey ne kadar anlaşılır ve güzel değil mi" Çünkü tüm sorunlar zihninin ilizyonu.

Yaşamın içindeysen, hayata dokunuyorsan orada sorun yok. O kadar hızlı yaşıyoruz ki, hayat uçup gidiyor. O kadar sıkıntılı bir dünyada yaşıyoruz ki, mutluluk uçup gidiyor. İş sorunları, eş sorunları çoluk çocuk derken hayat ayağımızın altından çekiliyor. Bazen düşünüyorum da mezar taşlarında şunu da yazmalıyız başımıza "hiç bir şey anlamadan gittim" komik gelebilir veya kızabilirsiniz bu söze. Ama açıklamam gerekirse gerçek bu kadar açık seçik önümüzde.
[post_ad]
Yaşamdan hiç bir şey anlamadan gidiyoruz. Ölüm tabii ki hak. Ama yaşamak harika bir kavram. Gülmek ve sevmekte öyle. Çoğumuz istediğimiz ve hayal ettiğimiz şeyleri öteliyor ve en sonunda vazgeçiyoruz. Gerçekten düşününce dünyayı değiştiren ve hayallerinden vazgeçmeyen insanların nasıl başarılı oldukları ortaya çıkıyor. Nasıl mı? Tutkularından vazgeçmiyorlar. Onlar var olan en tutkulu insanlar. Hayallerine inanıyorlar.

Başarılı insanlar tutkulu insanlardır. Onlar inandıkları uğruna tüm her şeyden vazgeçerler. Hayallerimiz, el değmeden solup gidiyor. Çoğumuz bir şans bile vermiyoruz hayallerimize. Yaşam olasılıkların olduğu bir alan. Eğer bir şeye yeteri kadar odaklanırsanız o şey size verilir. Hayatın uzağında, sadece fatura ödemek için gelmedik bu dünyaya. Sadece sabah 8 akşam 6 çalışmak içinde gelmedik. Çalışmayın ya da faturalarınızı ödemeyin demiyorum sakın yanlış anlamayın :) Gülümseyin gerçek çok basit bir şekilde orada duruyor.

Hangi gerçek mi? Harika bir insan olduğu gerçeği ve hayallerinin gerçekleşebileceği gerçeği. Yıllar önce Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'e dünya kadar serveti olacağını söyleselerdi kendi bile inanmazdı. Fakat şimdi bu hayatın gerçeklerinden birine dönüştü. Hayatına bakarsanız tutkulu bir insan olduğunu görebilirsiniz. Hayatınızın farkına varın. Yarın bu hayata devam edip etmeyeceğiniz kesinlikle belli değil. 30 yılınız mı var yoksa 30 dakikanız mı kaldı bu tamamen kaderle ilgili. Ama hayatın içinde olmak ve farkındalık ile yaşamak bu kesinlikle sizin elinizde.

O halde; hayata dokunun ve derin beş nefes tekniğini uygulayın, farkındalık içinde olun. Sevdiklerinize ve sevdiğiniz şeylere odaklanın. Kötü olaylar sizi yenemesin. Yaşama karşı dik durun. Hayat siz onu fark edince güzel.
Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi
İyilik ve kötülük kavramlarını aklından çıkarma, başkalarının sözleri, eylemleri seni etkilemesin. Modern dünyanın göz alıcı yapaylıkları seni bozmasın. Yalın ve düz bir yaşam sür, zenginin sarayına da, yoksulun kulübesine de gönül rahatlığıyla, açık alınla gir.      Rabindranaht Tagore

Hayatınıza Dokunun, Yaşamı Hissedin Reviewed by bilgierdemdir on 22:14:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.