Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İnsanların 7 Evrensel Huyu


Herkesin ortak bir noktası var. Tüm insanlık istisnasız bu 7 noktada birleşiyor. Bu 7 evrensel huy tüm insanlarda var. İnsanlar genellikle böyledir. Belki bu yazı size insanlar ve insanlık hakkında bir ipucu verir. Belki de değişmek için bir adım attırır. Seni var eden düşüncelerin ile kalbin arasındaki dengedir. Vicdanını büyüt, aklını keskinleştir ve yönünü sevgiye çevir gerçek güzellik o zaman seni bulur.

Yanlış yapmayan insan yoktur. İnsanlık yanlışını kabul ve düzeltmekle ölçülür. Albert Einstein

Bu 7 insan özelliği hepimizde az veya fazla vardır.
[post_ad]

Herkes kendini düşünür. Sen dahil herkes biraz veya fazlasıyla kendi çıkarlarını düşünür. Herkes başkalarını bencillikle suçlar. Ama asıl bencil biziz ve bu kötü bir şey değildir aslında. Bu hayatın gerçeğidir. Kimse seni çok fazla düşünmez. Annen ve Baban bile bir yere kadar seni önemser ve bir yerde yine kendileri vardır. Buna yaşama içgüdüsü deriz. 


Başarılı olmak için bencil olmak gerekir. Başarılı kalabilmek için ise fedakar. Michael Jordan

Herkes biraz kıskançtır. İnsanlar hemen hemen her şeyi kıskanır. Başarılı insanları kıskanır. Yeni bir araba alan arkadaşını kıskanır. Kısaca başkalarında iyi olsun istemez. Tek kendilerinde en iyisi olsun ister.
Kötü nedir? Zaten söylemiştim bunu; zayıflıktan, kıskançlıktan, kinden doğan her şey. Friedrich Nietzsche

İnsanlar kendilerinin doğruyu bildiğini iddia ederler. Tüm insanlar en doğru fikrin kendilerinde olduğunu iddia ederler. Herkes kendi fikrini gerçekçi bulur. Genellikle insanlara yeni bir fikir ile gittiğinde hayatta tutmayacağını söylerler.

Kimin doğru olduğunu tartışmayın.
Neyin doğru olduğuna karar verin. Konfüçyüs
İnsanlar bir şey yapmaktan çok eleştirirler. Yapılan bir sanat eserini eleştirmek kolaydır. Bunun için çok bilgiye ihtiyaç yoktur. Aslında vardır ama bu bizi durdurmaz :)  Bir sanat eseri oluşturmak için ise yıllarca süren eğitim ve çaba gereklidir. Çoğu insan eleştirdikleri şeylerde başarılı değillerdir. Özellikle uzman eleştirmenler :)
Mona Lisa - Leonardo da Vinci

Çevremiz başarısız ve vazgeçmiş insanlar ile doludur. Hayatın gerçeği budur. Çevremizde başarılı insanlar pek yoktur. Bizde başarısız insanların hikayeleri ile hayatı öğreniriz. Çoğu insan hayallerinden vazgeçmiştir. Onlar hayallerini gerçekleştiremeyince size de başaramayacağınızı söylerler.
Başarı nedir? Başarı her sabah ruhunuz ile huzur içinde uyanmaktır. Paulo Coelho

Herkes daha fazlasını ister. Açgözlüyüz. Bu gerçek. Dünyada açlığı bitirecek güç elimizdeyken bir kıtanın açlıktan ölmesini izliyoruz. Çocuklar açlıktan ölürken biz diyet programlarına yazılıyoruz.

Sevgi dolu bir insan hiçbir şeyi koparmaya çalışmaz, o açgözlü değildir. O karşılığını beklemez, o vermeye devam eder. O almaya da devam eder ama aklındaki bu değildir. Osho

Tüm insanlar ölümden korkar. Çoğu insan korkmadığını iddia etse bile. Çünkü yaşamı anlamaya çalışmamıştır. Her şeyin bir denge üzerine kurulu olduğunu fark etmemiştir. Hayatı boyunca yaşamın amacını sorgulamamıştır. 

Unutma ki!..
Nefret ve kinin ertesi pişmanlıktır.
Ve her canlıya ölüm vardır.
İnsan ölür ama ölmeyen insanlıktır. Mevlana
Bonus:
Çoğu insan kitap veya makale okumaz ama okuduğunu iddia eder :)
İnsanların 7 Evrensel Huyu Reviewed by bilgierdemdir on 22:23:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.