Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Akıllı Deli ile arkadaş olunca


Bir akıllı ve bir deli arkadaş olmuş. Birbirlerini çok sevmişler. Çok iyi anlaşıyor ve vakit geçiriyorlarmış. Tabii anlaşamadıkları şeylerde oluyormuş. Bir gün akıllı hayatlarını tamamen değiştirebilecek bir plan düşünmüş.

Günlerce plan üzerinde çalışmış ve sonunda bitirmiş. Hemen arkadaşına göstermiş. Arkadaşı sevinçle "muhteşem bir plan" demiş. Akıllı bir süre daha düşündükten sonra bu plandan vazgeçmiş. Çünkü planı gerçekleştirmek zormuş. Deli ise arkadaşının vazgeçmesine aldırmadan planı uygulamış ve çok zengin olmuş. Akıllının yanına gelmiş ve tüm para yönetimini ona vermiş. Sonsuza kadar mutlu yaşamışlar
... The End...
[post_ad]
Kısa bir hikaye, ama hikayenin ana fikri basit.
"Hayatta akıllı gibi düşüneceksin Ama deli gibi yaşayacaksın"  bilgi erdemdir
Cesaretini, her zaman yüksek tutacaksın. Hayatını muhteşem yapmak istiyorsan. Önüne çıkan fırsatları değerlendireceksin.

Dileklerini yerine getirecek en büyük güç senin iç dünyanda gizli. Pek çok ünlü düşünür; hayatları boyunca deli damgası yemiştir. Yüzyıllar sonra ise ne kadar haklı oldukları ortaya çıkmıştır.


O zaman Bu 5 şeyi unutma.

Cesaretini arttır. Başarı için sadece zeka yetmez. Cesarette gerekir.

Hayat enerjini koru. Motiveni düşürmek en büyük hatan. Bunu kimse sebep olmuyor gerçekte sen yapıyorsun. Kalk, sirkelen ve tüm gücünü tekrar yükle.

Akılcı düşün. Bir şeyleri sadece cesaret ve azimle çözemezsin. Hayallerin üzerinde mantıklı planlar yap.

Akıl sabırı getirir. Akıllı insan; sabredebilen insandır.

Her şeyi sorun haline getirme. Bazen rafa kaldırdığın planlar küçük sorunlar yüzünden rafa kalkıyor. Hayallerine inan ve deli gibi cesaretli ol...
Deli muamelesi yapıyorlar bana,
günlerimi altına değişmediğim için.
Ben de onlara deli diye bakıyorum,
günlerimin bir fiyatı olduğunu düşündükleri için. Halil Cibran
Akıllı Deli ile arkadaş olunca Reviewed by bilgierdemdir on 20:31:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.