Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sıradışı Bir Hayat için Sıradan 5 Yöntem


Size 5 sıradan yöntem önereceğim ve bunu çevremden aldığım kesitler ile yapacağım. Hayatınız sıradan bir dizi yoldan geçer. Hayatı sıradışı yapan kendiniz-sinizdir. Hayat; özellikle bundan ibarettir. Bu 5 hayat dersi umarım hayata bakışınıza farklı bir perspektif katar.

Bazen en sıradan şeyler bile doğru kişiyle birlikte yapıldığında sıradışı olur. Elizabeth Green
Sıradan 5 yöntem

1- Okul etkinliği düzenleniyordu. Bir hafta boyunca sürecek etkinliğe yerler veriliyordu. Şans eseri 3 arkadaş yer kapmıştık. Bizde bir tantuni ustası ile anlaşıp tantuni satmaya karar verdik. Satışlar gayet iyi gidiyordu. Kısaca bir öğrenci için iyi gidiyordu demek daha doğru :). Fakat hayatta aldığım bu ders para kazanmak ile ilgili değildi.

Tantunilerini yiyen iki kişi beni çağırdı. "Bu nasıl tantuni, hayatımızda yediğimiz en kötü tantuni dediler". Bir süre ne cevap vereceğimi bulamadım. Herhalde bir garsonun her gün bazı müşterilerle karşılaştığı durum beni devirmeye yetmişti. Ustanın yanına gittim. Durumu söyledim. 

O anda bana hayatımda öğrenmem gereken en önemli derslerden birini verdi. 

"Herkes beğenmek zorunda değil". Hayatın özeti gibiydi bu benim için. O anda takdir edilmek kadar eleştirilmekte hayatımızın gerçeğiydi.

İnsanlar bir şey yapmaktan çok yapılan bir şeyi eleştirmeyi kolay bulur. Tarihe geçmiş insanlar basit görülmüş, eleştirilmiş ve aşağılanmıştır. Ama gerçek şudur. Eleştirilmek hayatın gerçeği ve kimse beğenmek zorunda değil siz inanıyorsanız devam edin.
[post_ad]
2- Artvin de çalışmaya başladığımda bir şey fark ettim. Sürekli yağmur yağıyordu ve ben güneşli bir memlekette kaldıktan sonra Artvine gelmiştim. Allah'ım dedim hep kötü bir hava. Güneş açsın gezelim düşüncesi yerini umutsuzluğa bırakmıştı. Artvin muhteşem doğasını yağmura ve suya borçluydu. Artvini görmeyenler mutlaka bir kere Artvine gitmeli. Borçkalı arkadaşım kara göle gidiyoruz dedi. Hava bulutluydu. Yağmur var dedim.

Bana hayatımda sıradan ama hayatımı değiştirecek şu cümleyi söyledi. "Yağmur varsa yağmurluk var şemsiye var. Sabun musun erir misin dedi" O anda gülüp geçtiğim cümle hayatımın pek çok alanında karşıma çıktı. Hayat mükemmel değildir. Ama hayat güzeldir. Hayatın harika olmasını beklerseniz kaybedersiniz. Bunu son nefesinizi verirken fark ederseniz en kötüsü de budur.

3- Bu hayat dersini oğluma borçluyum. Oğluma sürekli olarak sorulan bir soru var. Bize de küçükken sorulan bir soru. "Büyüyünce ne olacaksın". Bir gün bu soruyu ben de sordum.
O an hayatımda alacağım en doğru cevabı aldım. Bence muhteşem bir cevaptı "Kendim olacağım" dedi. Çocukca duran bir cevap düşünüldüğünde çok bilgeceydi ve gerçekten çok doğru bir cevaptı.
İnsanlar markalara bakıyor. Kimse kendi olmak istemiyor. Hep başka bir hayat istiyor. Sen mükemmelsin ve senden bir tane var. Kendini bil ve kendini keşfet.

4- Bu dersi 2300 yıl önce yazılan bir tabletten öğrendim. İnsanlar için 2300 yıl önce verilmiş muhteşem bir ders.
"Neşeli ol, hayatını yaşa"... Neden bu yazı beni etkiledi. Şöyle söyleyeyim 2300 yıl önce yazılmasının yanında hayatın özü bu da ondan. Çünkü hayat neşeli olmaktan ve hayatını yaşamaktan ibaret.

5- Şimdi kendime söylediğim bir şeyi size de söylemek istiyorum. İnsanlara yanlış bir hedef verilmiş. Bu hedefin adı zengin ve meşhur olmaktır. Zengin olmak için yaşıyoruz. Zengin olmak için çalışıyoruz. Çoğumuz bu oluşturulan hedefin içinde kaybolup gidiyoruz. Oğlumun bana sorduğu bir soru bu "Herkes zengin olmak istiyor, neden". Cevabım kısa ve öz oluyor rahat bir yaşam istiyorlar.
Ama zenginlik kesinlikle maddi olunca insan sağlığını ve bedenini kaybediyor. Sana kalmayacak bir dünya için neden bu kadar zorluyorsun kendini. Pek çok ünlü düşünür fakirdi ve pek çoğu yüzyıllar sonra gerçek anlamda değer gördü. Ama gerçek Zenginlik ailendir. Biriktireceksen iyilik biriktir. Kazanacaksan insan kazan, dost kazan.

Sağlık en büyük hediyedir, doyumluluk en büyük zenginlik, güven en iyi akrabalıktır.
Mevlana'ya Padişahlık verseler güler geçerdi. O gönüllerin padişahı olmaya seçti.
Ne demiş gönüller sultanı peygamber efendimiz.

Bunu bilesin ki, ey amca! Güneşi sağ elime, ayı da sol elime verseler, ben yine bu dinden, bu tebliğden vazgeçmem. Ya Allah, bu dini hâkim kılar, yahut ben bu uğurda canımı veririm.

Bence hayatın özeti sevgidir. Sevgiyi, eşitliği ve adaleti savunan herkes eninde sonunda başarılı olur.



Sıradışı Bir Hayat için Sıradan 5 Yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 14:19:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.