Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatınızı Değiştirecek 9 Hayat Dersi


İnsanlar hayatlarını değiştirmek için yollar arıyorlar. Hayatınızı değiştirebilmek için önce kendinizi tanımanız ve anlamanız gerekiyor. Televizyon ve sosyal medya ter dökmeden başarılı olan insanları gözümüze sokup duruyor.

Ama gerçek şu onların başına milyonda bir olan bir ihtimal denk geliyor ve bu faktörü biz şans olarak belirtebiliriz. Aynı sayısal lotoyu yani 6 rakamı bilen bir insanın başarısını açıklarken kullandığımız terim gibi.

Ama geri kalanlarımız için hayatımızı değiştirmek istiyorsak bunun için bolca ter dökmemiz gerekecek diyebilirim. Hayatımızı değiştirecek en önemli şey başarımızdır. Bunun için ne yapmalıyız.

Hayatımızı değiştirecek 9 hayat dersi nedir...

Başarı mı? Başarı tamamen şansa bağlıdır. İnanmıyorsanız başarısız insanlara sorun…! 
- Earl Wilson

1- Başkalarının Aklını da kullan

İnsan, sadece kendi aklını değil başkalarının aklını da kullanmayı başarır ise başarılı olur. Çevrenizdeki insanları dinleyin ve fikirlerinden yararlanın. Bazı insanların çok parlak fikirleri olabilir ama kullanmayı bilmezler ve bazen problemler ile tek başına baş edemezsin o halde grup çalışmasına önem ver. Çevrende ki herkesin fikrini dinle ve doğruyu her zaman sen seç.
[post_ad]
2- Yaptığın işi sev hatta o işe aşık ol.

Yaptığın iş ne olursa olsun onda en iyisi ol. Çünkü bu sayede başka kapıların açılması kolaylaşır. Yaptığın işte en iyi olabilmek için işine aşık olmalısın. Bilim adamı gece gündüz çalışıyormuş. Karısı bu haline dayanamamış ve artık tatile çıkması gerektiğini söylemiş. Adam " Ama nereye gidebilirim" demiş. Eşi "hayatta hep görmek ve bulunmak istediğin yere gitmelisin" demiş. Adam "haklısın" demiş ve sabah tekrar laboratuvarına gitmiş.

3- Yaptığın her ne ise ona odaklan.

Ünlü bir bilgine başarının sırrını sormuşlar. Bilgin o sırada çay dolduruyormuş demiş ki "bana mesleğimi sorun" dinleyicilere pek anlamlı gelmemiş ama yine de denileni yapmış ve bilgin "Ben şu anda bir çaycıyım" demiş. Eğer şu anda bir halı silkeliyor olsaydım ben bir halı sirkeleyicisi olmuştum veya bir çiçek sularken görseydiniz bir bahçıvandım. Ne iş yapıyorsanız ona konsantre olun ve onun en iyisini yapın. Şimdiye, yaptığınız şeye odaklanırsanız o işte harikalar yaratırsınız.

4- Hiç yıkılmayanlar değil, tekrar ayağa kalkabilenler şampiyon olur.

Ünlü bir boksöre başarısının sırrını sorduklarında aldıkları cevap buymuş. Başarının sırrı hiç kaybetmemekte değil. Unutma bir gün kaybedersin ve düşersin ama önemli olan neden düştüğün değil ne kadar hızlı ayağa kalktığında saklıdır. Başarı pek çok denemeden ve yanılgıdan sonra elde ettiğin tecrübelerle gelir. Kısaca hayat sana kel kaldıktan sonra tarak verir...

5- Başkalarının başarılarına değil kendi başarınıza odaklanın.

İnsanlar kıyaslama ile yaşarlar. Onun arabası daha pahalı, evindeki koltuk takımı böyle veya çocuğu şu okulu bitirdi gibi. Kıyaslama fayda sağlamaz ve genellikle motivasyonu yerle bir eder. Kendine ve başarman gerekenlere odaklan başkalarının ne yaptığını bırak bu sayede başarıyı yakalayacaksın.

Bir kasabada iki fırıncı varmış. Fakat biri çok iş yaparken diğeri pek iş yapamıyormuş. Sonunda başarısız fırıncı kasabada hatırı sayılır bir adama danışarak fikir almaya gitmiş. "Bütün gün pencereden bakıyorum ve o kadar çok müşterisi var ki nasıl başarılı olacağımı bilmiyorum" demiş ve eklemiş "ne olur bana yol göster". "İşte demiş adam sorun gözünün önünde bütün gün onu izleyeceğine nasıl daha başarılı olacağını düşünseydin başarılı olurdun"....

6- Mutluluk ve başarı mı istiyorsun, onu kendin alman gerekiyor.
[post_ad]
Başarının sırrı onu gidip almanızla ilgilidir.

Bir tane ineği olan köylünün birine bir gün sormuşlar:- İneğin ne kadar süt veriyor?
Köylü cevap vermiş:
- İneğim hiç süt vermez. Sütü ondan sizin almanız gerekir.
Basit ama bir o kadar doğrudur bu hikaye. Eğer başarı istiyorsanız onun için mücadele etmeniz gerekir. Hiç kimse size bir yer açmayacak ve hiç kimse sizi baş köşeye buyur etmeyecek.

7- Başladığın Her işi Sonlandır.

Başarılı insanların bu duruma gelmesinin en büyük sebeplerinden biri başladıkları işi sonlandırmakta ki gayretleri olmuştur. Steve Jobs vazgeçseydi iphone asla olmayacaktı veya Microsoft'u kurmaya başaran Bill Gates vazgeçseydi. Bambaşka bir dünya ile tanışabilirdik. Ama onları başarılı kılan gerçek etken devam etmeleriydi ve başladıkları işi bitirmeleriydi.

8- Kendini Bil ve Kendini Aş.

Başarılı insanlar öylesine başarılı olmadılar. Onlar ne istediklerini çok iyi biliyorlardı ve nasıl yapacaklarını da. Başarının sırrı neleri yapabileceğini bilmende saklıdır ve onları aşmanla ilgilidir. Her gün Kişisel Gelişim mantığıyla kendini tanıyan ve geliştiren insan başarıya ulaşır.

9- Hayalleri ile yaşayanlar değil. Hayallerine doğru yol alanlar kazanır.

Hayal kurmak harikadır. Her başarının arkasında önceden kurulmuş hayaller var. Fakat sadece hayal kurarak başarılı olunamaz. Hayallerinizi gerçekleştirmek için, onlara şans vermeniz gerekir. Onlar için ter dökmeniz gerekir. Bunun için çok çalışmanız gerekir. Pek çok yazar, bilim adamı ve ünlü insan hayallerini gerçekleştirirken dışlanmış ve küçük görülmüştür. Pek çok fikir adamı ölümlerinden yüzyıllar sonra anlaşılabilmiş ve değer görmüştür. Eğer bir hayalin varsa ve onu gerçekleştirmek istiyorsan o hayalin için hareket geç. Unutma nereye gideceğini bilen insana tüm dünya yol verir.

Bonus

Unutmadan ekleyelim hayatınızda başarınızı engelleyen iki kelime vardır. Bu iki kelime tüm hayatınızı engeller. Bu iki kelimeden mutlaka kurtulun. O iki kelime ne mi? "Sonra Yaparım" bu iki kelimeden kurtulursanız başarıyı yakalayabilirsiniz.





Hayatınızı Değiştirecek 9 Hayat Dersi Reviewed by bilgierdemdir on 23:14:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.