Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Bir yerden başlamak lazım


Hayata şöyle bir bakın. İnsanlara, çevrenize, sokağa ve diğer her şeye. Sonra birde çocukların gözlerine bakın. Umutsuz duran şeylere rağmen çocuklar bu dünyaya umutla bakıyorlar. Onların gözlerinde umutsuzluk göremezsiniz. Savaşlara rağmen bir topun peşinden koşabilir çocuklar. Çocukluktan değil biliyorlar ki her şey her zaman değişir. Şöyle bir bakıyorum da yarım bıraktığımız ne kadar çok şey var kim bilir. Kararlar verip yarım bırakıyor ve arkamızı dönüyoruz. Bizi anlamıyorlar diye şikayet ederken bir şeyi gözden kaçıyoruz galiba. Kendimizi anlıyor muyuz? Bir cevap arıyoruz olanlara, ama asıl sormamız gereken soruyu sormuyoruz bence. "Benim amacım ne". Bir ok düşünün fırlatıldığı yeri hedef sayıyor. Biz ağaçtan düşen yaprak değiliz. Nereye gideceğini bilmeyen bir gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez. Bugün etrafınıza bakın sadece siz değil herkes ama herkes biraz amaçsız duracak gözünüze. Çünkü öyle, harcadığımız en büyük servet ömrümüz. Şöyle düşünün bir saat sonra öleceksiniz. Yapmadıklarınız ile ilgili ne düşünürsünüz. "Neden kırdım, neden söylemedim, neden yapmadım" O halde bir yerden başlamak lazım.
Şunu diyenleri anlamıyorum her şey için çok geç. Bunu 30 yaşındaki adam da diyor 70 yaşındaki adam da. Bence hiç biri için geç değil. Hayat biz onu farkına varınca başlar. Pek çok buluşun sahibi kişi 60 ve 70 yaş aralığındaydı. Çoğu yazar en iyi eserlerini son yıllarında verdi. Pek çok harika sanat eseri sanatçılarının son yıllarında ortaya çıktı.  O halde gelin bugün bir yerden başlayalım. Bu 5 şeyi yapalım...
[post_ad]
1- Hayatınızla ilgili yapacaklarınızın kısa ve net bir listesini çıkaralım.
Hayatımızda neler eksik ve neler fazla. Durmayın tespit edin. Bu kanepe hayatımda fazla diyorsanız koyun kapıya. Bu iş bana göre değil diyorsanız yeni limanlara yelken açın. Ama önce iyi bir liste yapalım. Bir tarafa bunlar olmalı + artılar bir tarafa - eksiler bunları istemiyorum diye.

2- Şimdi bu yıl ile ilgili yapmanız gerekenleri çıkaralım.
Bu yıl bu listeden hangilerini yapabiliriz işaretleyin renkli kalemler kullanın yada bir excel tablosu yapın. Ama hemen başlayın.

3- Ana hedefinizi yazın. Mesela roman yazmak veya lokanta açmak gibi.
Nihai hedef diyelim buna. Pek çok hedefiniz olabilir ama birde çok istediğiniz bir hedef vardır. İşte bunu yazın. Daha önce düşünmediyseniz düşünmenin tam sırası.

4- Şimdi ana hedefinize ulaşmak için ara hedefler yazalım. Yazarlık eğitimi almak veya bununla ilgili araştırma yapmak.

5- Geldik EN ÖNEMLİSİNE. Bu hedef ile ilgili ilk yapmanız gereken en kolay ve hemen yapabileceğiniz şeyi bulun. Mesela kitap okumak ya da internette bununla ilgili araştırma yapmak, bir kursa yazılmak gibi.

bu çok önemli "en kolay ve hemen başlayacağınız şeyi keşfedin"

Bugün hedefinizle ilgili ilk başlangıcı hemen yapın...
Mesela zayıflamak istiyorsunuz hemen yapabileceğiniz şey çaya şeker atmayı bırakmak olabilir veya bir diyet programı bulmak...

KISACA...
 "Hayatı ertelemeyin, çünkü hayatın sizden ne zaman vazgeçeceğini bilemezsiniz."

Bunlar da çok güzel

Paranın satın alamayacağı 10 şey

Düşünce gücü nedir.

Steve Jobs'dan öğrenebileceğimiz 8 hayat dersi



Bir yerden başlamak lazım Reviewed by bilgierdemdir on 17:50:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.