Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Mutlu İnsanların 7 Alışkanlığı


Sabah kalktığımda yine bir iş günü ve ben yine mutsuz hissediyorum diye kalktım. Neden mutlu değildim. İşimden mi memnun değildim? Yoksa beklentilerim çok mu yüksekti? İnternette araştırmaya başladım ve gördüm ki bazı insanların hayata bakış açılarındaki fark tüm hayatlarını mutlu kılıyor.
Bazı insanlar güne pozitif başlarlar. Her ne kadar bu onların yapısında varmış gibi dursa da aslında sabah yaptıkları bazı alışkanlıkları vardır...
İşte o 7 alışkanlığı yazıyorum....

1 - Şükran duygusu içinde uyanmak.
Uyandığımızda şunu demeliyiz aslında. Şükürler olsun bu sabah da uyandım. Her şey yerli yerinde ve ben işime gidebileceğim. Ya da evimde huzur içinde oturabileceğim. Evet bu sabaha uyanmak büyük bir şanş. Bilseniz o kadar çok insan bu sabahı göremedi ki.

2 - Bugün yeni bir gün.
Bugün diğer günlere benzeyebilir. Ama bugün diğer günlerden farklı çünkü bugün yeni bir gün. Bir gün size büyük bir sayı gibi gelmeyebilir. Ama bir gün içinde değiştirebileceğiniz o kadar çok şey var ki. Bu size verilmiş bir hediye bugünü iyi değerlendirin ve unutmayın her zaman değişim için zamanınız var.
[post_ad]
3- Bugün için kendinize öz sorgulama yapın.
Aynanın karşısına geçtiğinizde kendinize şunu sorun " Eğer bugün dünyanın son günü olsaydı yine aynı mı davranırdım". "Bugün hayatımı pozitif yönde değiştirmek için ne yapabilirim". Hadi tembelliği bırakın gidin bir aynanın karşısına ve sorun. Ben beklerim :)

4- İnsan insanın aynasıdır.
İnsan baktığı şeyi yansıtır. Pozitif bir şey okursanız pozitif şeyler yansıtır ve yine pozitif şeyler çekersiniz. Bir olumlama cümlesi okuyabilir. Pozitif bir yazı okuyabilirsiniz. Bir dua veya Esma -ül Hüsna okuyabilirsiniz. Ya da pozitif bir şarkı dinleyebilirsiniz. Unutmayın pozitif kişiler ve şeyler sizin de pozitif olmanızı sağlar.

5- Pozitif olmak için yapmanız gerekenleri sıralayın.
Mesela bir arkadaşım her sabah bir elma yerdi. Güne böyle daha huzurlu başladığını söylerdi. Pozitif olmak için pozitif bir uygulama oluşturun. Mutluluğunuzu sağlayan şeyler bazen o kadar basit şeylerdir ki işte onları keşfetmelisiniz...

6- Güzel bir kahvaltı.
Mutluluğun yolu bazen güzel bir kahvaltıdan geçiyor. Tembelliği bırakıp yatağı bir yarım saat erken terk edin ve harika bir kahvaltı yapın gününüz nasıl değişecek göreceksiniz...

7- Sizin için önemli olanı keşfedin...
Bu hayat zor kabul ediyoruz. Fakat sizce biz kolaylaştırmak için kendimize yardım ediyor muyuz? Hiç sanmıyorum. Sürekli kendi üstümüze gidiyoruz. Neden olmadı neden daha başarılı değilim neden daha zengin değilim. Bir neden sorusu soracaksanız şunu sorun. Neden bu kadar çok şeye ihtiyacım var. Mutluluğunuz nedeni sahip olduklarınız değildir. Güzel bir sabaha sahip olamazsınız. Siz o sabaha ait olabilirsiniz sadece. Unutmayın her şey geçicidir. Çocuklar aylarca bir oyuncaktan bahsederler. Nasıl oynayacaklarını neler yapacaklarını sonunda ailesi çocuğa o oyuncağı aldığında bir hafta sonra oyuncak bir kenarda yatar. Mutluluk sahip olduklarınızla ilgili değildir. Dışarı ile ilgili değildir. İçinizdeki dünya ile ilgilidir. Onun için sizin için önemli olan şeyleri keşfedin ve diğerlerini bırakın hayatınızdan çıksın gitsin...



Mutlu İnsanların 7 Alışkanlığı Reviewed by bilgierdemdir on 09:58:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.